opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 21.05.19 vi er nu ca. 75% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Frikadeller & stuvet hvidkål

Frikadeller & stuvet hvidkål

Frikadeller & stuvet hvidkål
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(522)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
304.991
Visninger
7.860
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
500 g magert, hakket svinekød (10-12%)1 1/2 tsk. groft salt
1 dl havregryn eller hvedemel
1 æg
1 revet zittauerløg
2½ dl skummetmælk
friskkværnet peber
15 g margarine til stegning
Tips: Frikadellerne kan smages til med forskellige krydderier og finthakkede grøntsager.

Stuvet hvidkål:
½ hvidkålshoved (ca. 750 g)
2 dl vand ½ tsk. salt
3 spsk. hvedemel
5 dl letmælk
1 knsp. stødt muskat


SÅDAN GØR DU
Rør farsen sej med salt. Tilsæt havregryn, æg, løg og mælk. Hold evt. lidt af mælken tilbage. Rør farsen til en ensartet konsistens og smag til med peber. Lad farsen hvile i køleskabet i 30 min. Tilsæt evt. det sidste mælk. Steg frikadellerne gyldne i margarinen ved middelstærk varme.

Hvidkål:
Snit hvidkålshovedet i strimler. Damp hvidkålen mør i vandet under låg i ca. 5 min.
Tilsæt de 4 dl mælk og ryst det sidste mælk sammen med mel og jævn stuvningen hermed. Lad stuvningen koge sammen i 5 min. Smag til med salt, peber og muskat.
 
BRUGERNES KOMMENTAR

steen
04.11.2016, 12:10
Helt perfekt kogetid.....

Marie-Louise
03.04.2011, 19:15
Jeg gav den også længere tid, men ikke helt nok, så jeg havde lidt meget bid i.....men elsker denne ret.

Tonni
27.11.2010, 11:07
skær hvidkålen i strimler og kog ca 10-15 min, mere vand end hvidkål, lav en opbagt sovs ved siden af, put til sidst lidt muskatnød i og salt og peber sovsen må gerne være lidt tyk, fordi når du blander hvidkålen i bliver den automatisk tyndere da der er vand i hvidkålen og lad den simre i 5 min

fussi
15.12.2008, 17:54
retten er god nok men er elendigt beskrevet

Bjarne
01.02.2008, 17:01
Jeg syntes også, at det var kort tid, så på en anden opskrift, at kålen først skulle koges i ca. 20 min i 2½ liter vand, og så først bagefter som der står i opskriften.

Brian
19.01.2008, 13:49
Herlig stuvet hvidkål. Men jeg kogte kålen i sammenlagt 45 minutter før den var tilpas blød og lind. Kan det mon være en skrivefejl med de 5 minutter?

Mike
01.10.2007, 17:59
Mhhhhmmhh...den ret er bare lækker ! :-)

Anne
29.03.2007, 17:17
Uhhh lige hvad en gravid mave har lyst til :-)

Patrick
28.10.2006, 17:26
Den ret er formidabel, smager som en drøm
 
Denne gode opskrift på Frikadeller & stuvet hvidkål fra Maduniverset.dk i kategorien Fedtfattige opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Frikadeller & stuvet hvidkål, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Mad til Festivalen
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson på havets guld: skaldyr
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Kage med kondenseret mælk (uden æg)     Madbrød med rosmarin     Ymerkoldskål     Omelet m. skinke og ost     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Solbærsyltetøj med rom     Marinerede flanksteak     Blommetrifli     champignon pate     Champignon-broccolitærte med skinke     Solsikkekerner, græskarkerner - ristede og saltede     Mornay sauce     Flødestuvet spinat     Fondue     Fersken suppe (den er genial)     Rejer al pil pil     Bechamel-sauce.     Hvidløgs cremefraiche     Mælkesnitter     Grundopskrift til al wokmad     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]