Kartoflerne koges med skræl, pilles og skæres i skiver.
Grøntsagerne til grøntsagssaucen renses, skæres i tern og svitses i olien i en gryde.
Tomatpuré og vand tilsættes sammen med kanel og persille, og det hele koges i 5 min.
ved svag varme.
Smages derefter til med salt og peber.
Mælkesaucen laves på følgende måde: 3 dl mælk varmes op under oprøring til
kogepunktet. 1/2 dl mælk og 2 spsk. mel rystes sammen til en jævning og røres i den
kogende mælk.
Saucen koges igennem i 5 min. under konstant omrøring, hvorefter det sammenpiskede
æg tilsættes. Smages til med muskat nød, salt og peber.
Moussakaen sammenlægges: Grøntsagssauce og kartofler lægges lagvis i et ildfast
fad. Start med grønstagerne og slut med kartoflerne.
Mælkesaucen hældes over, og til sidst drysses retten med den revne ost.
Moussakaen bages ca. 35 min. (til overfladen er gylden) ved 175 grader.