580 gr. krondyr filet
50 gr. kastanier u/skald (mad kastanier)
100 gr. udvalg af svampe ( evt. polske hvidsvampe, østerhatte, kantareller)
3 store skraldet bagekartofler
50 gr. soltørret tomater
tomatpuré
2 dl fløde
1 æg.
1 l oksefond (evt. oscar)
Man tager krondyrfileten og pudser sølvhinden af, derefter skære men den ud i 4 x 145 gr. bøffer og griller dem ganske kort tid af.
derefter ligger man dem over i et ildfastfad og stiller dem til siden.
Inden du går i gang med kartoflen hælder du din fond i en gryde og lader den simre ganske svagt med dine karstaniner i, når de er møre tages de ud, dine soltørret tomater og svampe steget hårdt af i en pande og kommes over i saucen, lad den nu trække ved lidt varme og jævn saucen af til sidst.
(HUSK sovs = hænger ved kartoflerne, sauce = ligger rundt om kartoflerne)
Man tager sine kartofler og river dem groft, og kommer dem ud på en plade, spred dem så de ligger i et tyndt lag, derefter rør man sine æg og fløde sammen, også kaldt en æggestand, og hælder den over kartoflerne.
HUSK AT SMØRE PLADEN GODT
den bages i en ovn så den bliver gylden, derefter kommes den på køl.
når den er kold smøre den ganske tyndt med tomatpuré og rulles sammen til en pølse. din kartoffel er nu klar.
Dit kød skal nu i ovnen og de skal ligge så de ikke rør hinanden så varmen kan komme godt rundt om dem.
kødet bages i ovnen ved 195 grader i 6 min.
vildtkød skal være rødt, gennemsteger du kødet ødelægger du smagen og oplevelsen bliver ikke lige så god.
Du kan skære dine kartofler ud som du vil havde det, jeg kan lige at havde dem lidt skrå, det ser godt ud og giver meget højde.
stil din kartoffel ca. kl 11 halvt i midten
Hæld saucen med soltørret tomat og svampe på tallekenet, i midten.
kom dine lune kastanier på kl. 7 halvt i midten og skær dit kød ud og lig dem oven på de soltørret tomater og svampe.
Pynt evt. af med en stilk frisk rosemarin eller timian
God fornøjelse.