2-4 spsk olivenolie
1-2 løg, hakket
1-2 fed hvidløg, finthakket
1-2 gulerødder, hakket
½-1 stængel blegselleri, hakket
400 g hakket oksekød
2-3 spsk tomatpure
1 1/4 dl tør rød- eller hvidvin
2 1/4 dl vand
½ spsk konc oksekødsfond eller ½ terning oksekødsbouillon
1 spsk oregano
1 laurbærblad
½-1 tsk salt
friskkværnet peber
Varm halvdelen af olivenolien op i en stor tykbundet gryde. Steg løg, hvidløg, gulerod og selleri ved jævn varme i 5 minutter. Tag grønsagerne op.
Varm resten af olivenolien op i gryden. Steg oksekødet ved stærk varme i 5 minutter. Skil kødet af med en træske og rør rundt. Tilsæt salt og peber.
Kom grønsagerne tilbage i gryden og steg det sammen med oksekødet i et par minutter.
Tilsæt tomatpure, vin, vand, fond, oregano og laurbærblad og smag til evt. med mere salt og peber.
Bring det hele i kog, skru ned, læg låg på og lad simre i en halv time gerne længere. Lad det evt. stå og trække i nogle timer.
Serveres enten sammen med tagliatelle eller spaghetti eller lægges sammen med lasagneplader og bechamelsauce til en lasagne