Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
8 stk. fersk andebryst af ca. 300-350 gr.
salt/peber
2 øko appelsiner
Ingredienser:
2 Andebryster ca. 500 g
20 g smør
Frisk rosmarin
Salt og peber
Sauce:
2,5 dl andefond (Oscar)
50 g frosne solbær
25 g mørk chokolade
Maizena
Rodfrugtmos:
3 bagekartofler
1/2 knold selleri
2 persillerødder
2 spsk. hakket bredbladet persille
1/2 dl cremefraiche 18%
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3
Rugbrød
Andebryst
Rødkålssalat
Smør
Mayonaise
Salt
Peber
Ingredienser:
1 and på 3-3 1/2 kg
salt og peber
2 syrlige æbler
ca. 15 svesker uden sten
sauce:
hals, vingespidser, kråse og
hjerte
1 lille løg
1 lille gulerod
evt. 2 tsk andebouillon
1/2 liter vand
1 spsk smør
1/2 spsk hvedemel
1 dl fløde 13%
Ingredienser:
300 gram mandler
300 gram flormelis
1 dl. vand
Ingredienser:
100 g sukker
2 dl havregryn
2 dl kokosmel
2 spsk kakao med lille top
1 spsk smør
½ dl vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
Tørret dadler (gerne uden sten)
Lakridspulver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
1 glas hvide marinerede sild (ca. 5 stk. store sild)
1/4 creme fraiche 9%
1 spsk mayonaise
1 lille tsk sød fransk sennep (kan undlades)
½ rødt æble
2 tsk karry
lidt peber
Ingredienser:
indgredinser:
1 kg. små faste kartofler
100 gram sukker
100 gram smør
Ingredienser:
LEVERMASSE:
1000 g. Svinelever
500 g. Svinespæk
3 Æg
1 mellemstort finthakket løg
3 fed knust Hvidløg
6 tsk. salt
3 tsk. peber
1 pose Frikalet (frikadellekrydderi) m. Dansk smag.
OPBAGNING:
150 g. margarine
3 spsk. mel
1½ liter Sødmælk
Ingredienser:
1 pk lever og spæk ca 500g
50 g margarine
50 g mel
4 dl væske /mælk eller fløde
2 hele æg
salt-peber og lidt stødt nellike og allehånde
1 lille revet løg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 2 timer
1 3/4 -2 kg mellemkam m/ svær
(nakkekam, bov ell. skinkesteg)
groft salt evt. friskkværnet
peber - et par laurbærblade
4-5 dl. vand
1 gulerod
1 løg
evt. 1 kvist timian
Sovs:
ca. 4 dl. stegsky
1 dl. vand
2 spsk. maizenamel
Ingredienser:
Gløgg Ekstrakt/essens:
1 citron (revet samt saften)
4 kumquat eller 1 appelsin (skæres i skiver)
1 vaniliestang (halveres og korn frigøres)
2 kanelstænger (halveres)
Ingefær (gerne frisk ellers tørret)
10 stk. tørrede nelliker
3 dl. sukker
2 dl. vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 40 kr.
200g rå grønkål
100g mandler el. hasselnødder
2 øko. æbler med skræld
saften af 1 appelsin
1 stk appelsin skåret i filetter
200g granatæblekerner
1 spsk. flydende honning
1 spsk. hvidvinseddike
Ingredienser:
Pris: 2,5,- pr. stk.
400 gr. chokolade (slags er op til dig, vi bruger ca. 55% mørkchokolade uden kakaosmør)
Husk form til fyldt chokolade
Vælg en af følgende fyld:
Trøffelcreme med kokos og rom:
250 gr fløde
200 gr hvid chokolade
25 gr rom
25 gr smør
50 gr kokos
Karamel creme:
250 gr sukker
50 gr vand
50 gr honning
175 gr piskefløde
25 gr smør
250 gr smeltet ægte fløde chokolade
Klassisk chokolade trøffel
160 gram piskefløde
140 gram mørk chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 40kr.
1 rødkål på ca. 1 kg,
1 dl. ribssaft eller 4-5 spsk. ribsgele,
1 dl eddike,
1 tsk salt og peber,
evt. rørsukker,
evt. 1 kanelstang
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
3 bananer
4 æbler
3 pærer
3 appelsiner
1 bundt vindruer uden sten
1/4 l. piskefløde
50 gr. chokolade
50 gr. mandler eller andre nødder
Ingredienser:
200 g. Hvid chokolade
½ pakke syltet appelsin stykker appelsin
Lidt tranebær
50 g. hakket Pistacie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50
Pris: 100kr.
1000 g hakket svine- og kalvekød
2-3 lille løg, finthakket
2-4 spsk mel
2-4 spsk havregryn
2 spsk rasp
3-4 æg
ca. 1 dl mælk
salt og peber
1½ tsk allehånde
1 tsk ingefær
1 tsk nellike
1-2 tsk reven muskat
Smør til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
100 gr. marcipan
6 tørret abrikoser (hakket i småt)
Lidt rød farve
2 spsk. Whisky
Flormelis
Hvis chokolade
1 Øko. citron
Ingredienser:
250 g. sukker
300 g. margarine
2 æg
500 g. mel
1 tsk. hjortetaksalt
80 gr mandler
kanel/sukker blanding til pynt
Ingredienser:
3 marinerede sildefileter
stykker af 2 hårdkogte æg
2 chalotteløg
Karrysauce:
1/2 dl pisket fløde
1 tsk karry
lidt citronsaft
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
Kokos
Mørk chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
150 g. marcipan
50 g. kokos
2 spsk rom
Lidt flormelis
100 g. chokolade
kokos til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Marcipan
Nougat
Ingredienser:
8 sildefileter
rugmel
salt, peber
margarine til stegning
5 dl eddike
200 g sukker
10 hele peberkorn
1 løg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 30 kr.
1 glas sild,
100 g Mayonaise,
½ dl piskefløde (pisket til flødeskum),
1 tsk Karry (efter smag)
smages til med:
lidt eddike,
lidt salt,
lidt sukker
Ingredienser:
200 gr. mørk chokolade
20 gr. honning
1 dl. piskefløde
5 spsk. rom eller cognac
30 gr. usaltet smør
50 gr. ristet hakket hasselnødder
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: nu
*140 gram grødris
*1 liter mælk
*korn fra 1 stang vanille
*50 - 100 gram smuttede *hakkede mandler
*2 - 4 spsk. sukker
*ca. 8 dl piskefløde
*eventuelt 1 - 2 spsk. madeira eller sherry
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: frokost el. til den lille sult
3 hårdkogte æg
5 spsk majo(bedst hjemm lavet)
½ tsk karry
salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
200 g. Marcipan
Havtorn fra frost eller frisk (fin hakket)
200 gram chokolade
Til granstøv:
Et par tørre granskud eller nåle
Flormelis
Info om gran:
Sæson for granskud er i maj-juni
Men man kan også brug efterårets kraftige nåle
VIGITGT: Man må ikke bruge nåle fra taks, taks lugter ikke af gran, men læs gerne på nettet om taks så du ikke er i tvivl
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
2 svinemørbrad i ca. 2,5 cm skiver
2 løg
Lidt frisk timian
2 tsk sukker
Smør
salt og peber
Lidt mel
Ingredienser:
Hakket pistacie
4 spsk. Rom
100 gr. Marcipan
100 gr. hvidchokolade
Ingredienser:
300 gr. kage fx. chokoladekage eller anden fastkage
25 popcakes pinde
300 gr. overtrækschokolade
Krymmel eller andet pynt
Creme:
125 gr. flødeost
25 gr. blødt smør
1 dl flormelis
Ingredienser:
*500 g hvedemel
*200 g brun farin
*200 g mørk sirup
*200 g smør
*15 g blandede krydderier (består af følgende krydderier: kanel, muskat, stødt ingefær, allehånde, nelliker og kardemomme)
*5 g potaske opløst i et par dråber vand
*5 g hjortetaksalt
*150 g finthakkede, smuttede mandler
*Revet skal 1 citron.
Ingredienser:
200 g rejer
75 g optøede fine ærter eller grønne asparges
et lille stykke porre.
Dressing: 75 g mayonnaise
1 dl piskefløde
2-3 spsk tomatketchup
1 spsk sherry
2 tsk karry
salt og peber
Ingredienser:
1 portion risengrød kogt af:
1 L sødmælk
125 g grødris
kornene fra 1 st. vanille
Risengrød blandes med:
75 g smuttede, hakkede mandler
2 1/2 dl piskefløde (flødeskum)
Lidt Sukker efter smag
Ingredienser:
2,5 dl. vand
1 1/4 l. mælk
200 g. grødris
1 stang vanilie
150 g. mandler
3 spsk. sukker
7 dl. piskefløde
appelsin/chili sauce:
12 gode søde appelsiner skæres ud i fileter
1½ liter appelsinjuice (evt. friskpresset)
2 dl. rørsukker
Chili efter hvilken styrke man vil have
Ingredienser:
200 gr. hvidechokolade
50 gr. Hasselnødder eller mandler
50 gr. Tranebaer
Små stykker skumfiduser
30 gr. hakket pistacie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25
Pris: 60 kr.
½ lille rødkålshoved
200g vindruer
2-3 appelsiner
100g valnødder
1 spsk. honning
3 store spsk. ribsgele
1 dl balsamicoeddike
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
Pris: 40kr.
½ rødkålshoved
2 stk. store porrer
100g hasselnødder
Rigelig smør til stegning.
Ingredienser:
50 gr. Tranebær
150 gr. marcipan
ca. 100 gr. hvid chokolde
Ingredienser:
1/2 kg mel
400 g smør
300 g flormelis
1 æg
1 brev vanillesukker
eller 1 stang vanille
Ingredienser:
¼ liter piskefløde
500 g. mørk chokolade
1 spsk. Kanel
1 spsk. Kardemomme
1 tsk. Vanille
5 cl. Whisky
kakao (til at rulle i)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ½ time
400-500 g stegeflæsk
1 kg æbler
sukker
vanillesukker
½ dl rosiner
1 stort løg
Ingredienser:
200g mørk chokolade hakket i stykker
ca. 100 - 150 g smeltet chokolade
ca. 1 dl fløde
kakao
Ingredienser:
*100 gr hasselnødder
*100 gr mandler
*50 gr kastanjer
*100 gr gulerødder
*100 gr selleri
*100 gr rødbeder
*basilikum,
*salvie,
* estragon
*olivenolie
*250 gr champignon
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 100
ca. 2,6 kg and
bøgesmuld i en alubakke
Ingredienser:
2 Berberi andebryster a ca. 200 g
8 friske modne figner
8 spsk. Balsamico
1 dl porter
2 hele stjerneanis
4 spsk. Blomsterhonning
Ingredienser:
200 g. risotto ris
1 liter sødmælk
1 vanilje stang
½ liter fløde
4 spsk. sukker
Citronskal
150 g. mandler (evt. Marcona-mandler)
1 glas amarena kirsebær
Ingredienser:
900 g blod
300 g fine byggryn
500 g rugmel
250 g rosiner
300 g æbler, skåret i meget små tern
4 tsk salt
4 tsk stødt nellike
1 liter sødmælk
Ingredienser:
1 kg. små kartofler
85 g sukker
75-100 g smør
Ingredienser:
500 g mandler
250 g sukker
1 1/4 dl vand
Ingredienser:
*3-4 spegesildefileter (udvandede)
*2 små løg
*1 porre
MARINADEN:
*saft af 2 citroner
*1 dl. vand
*1 1/2 dl. sukker
*1 laurbærblad,
*1 tsk. hele hvide peberkorn,
*1 tsk. hel allehånde,
*3 hele nelliker.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1¼ time
500 g svinelever
300 g spæk
3 spsk mel
4 dl fløde
2æg
1 revet løg
½-1 fed hvidløg kan undlades
1 tsk merian
½ tsk basilikum
½ tsk peber, 1 tsk salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
1 glas hvide marinerede (5 store) sild
Dressing:
1-2 spsk. mayonnaise
1/4 creme fraiche 9%
2 tsk. citronsaft
Ca. ½ tsk. salt
Peber
½-1 lille tsk. sukker
Tørret dild
Pynt:
1 løg (evt. rødløg)
6 hårdkogte æg
Frisk dild
(Kan man lide kaper og rødbeder, kan dette også bruges som pynt).
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 2 timer
235 g. margarine
185 g. lyst puddersukker
1 spsk. Sirup.
4 æg
250 g. hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk. Tawana nelliker
¼ tsl Tawana muskat
½ tsk. Kanel
Fyld:
275 g. skoldede koriander
150 g. skoldede rosiner
175 g. dadler
2 spsk revet citronskal
100 g. hakket coktailbær
100 g. hakket pomeransskal
100 g. hakkede nøddekerner
1 dl. Rom
Ingredienser:
200 g mel
125 g smør
225 g farin
1 spsk stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
½ tsk natron
1 æg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min
6 store æbler
saft af en citron
150 g (frosne) hindbær
2 spsk sukker
2 spsk cognac
3 små makroner
1 dl mandler
2½ dl fløde
Ingredienser:
*1½ kg fedt svinefars
*2 revne løg
*1 tsk stødt ingefær
*½ tsk allehånde
*2 tsk stødt peber
*ca 3 tsk salt
*1 tsk oregano
*lidt okseboullion
*ca. 5 meter tarme (fås hos slagteren)
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i tema opskrifter
Ingredienser:
8 sildefileter
rugmel
salt, peber
margarine til stegning
5 dl eddike
200 g sukker
10 hele peberkorn
1 løg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 40 kr.
200g rå grønkål
100g mandler el. hasselnødder
2 øko. æbler med skræld
saften af 1 appelsin
1 stk appelsin skåret i filetter
200g granatæblekerner
1 spsk. flydende honning
1 spsk. hvidvinseddike
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 2 timer
1 3/4 -2 kg mellemkam m/ svær
(nakkekam, bov ell. skinkesteg)
groft salt evt. friskkværnet
peber - et par laurbærblade
4-5 dl. vand
1 gulerod
1 løg
evt. 1 kvist timian
Sovs:
ca. 4 dl. stegsky
1 dl. vand
2 spsk. maizenamel
Ingredienser:
1 and på 3-3 1/2 kg
salt og peber
2 syrlige æbler
ca. 15 svesker uden sten
sauce:
hals, vingespidser, kråse og
hjerte
1 lille løg
1 lille gulerod
evt. 2 tsk andebouillon
1/2 liter vand
1 spsk smør
1/2 spsk hvedemel
1 dl fløde 13%
Ingredienser:
1 pk lever og spæk ca 500g
50 g margarine
50 g mel
4 dl væske /mælk eller fløde
2 hele æg
salt-peber og lidt stødt nellike og allehånde
1 lille revet løg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1¼ time
500 g svinelever
300 g spæk
3 spsk mel
4 dl fløde
2æg
1 revet løg
½-1 fed hvidløg kan undlades
1 tsk merian
½ tsk basilikum
½ tsk peber, 1 tsk salt
Ingredienser:
100 g sukker
2 dl havregryn
2 dl kokosmel
2 spsk kakao med lille top
1 spsk smør
½ dl vand
Ingredienser:
Rullepølse
1 stort svineslag
2 ts peber
2 ts nelliker
1 ts koriander
2 ts salt
5 løg, hakket
2 ts allehånde
1 ts muskatnød
1 ts timian
SALTLAGE:
5 l vand
100 g mørk farin
20 kryddernelliker
800 g salt
20 g allehånde
10 laurbærblade
KOGELAGE:
vand
krydderbuket af
1 løg med 3 kryddernelliker
10 peberkorn
timian, persille, laurbærblad
Ingredienser:
Pris: 2,5,- pr. stk.
400 gr. chokolade (slags er op til dig, vi bruger ca. 55% mørkchokolade uden kakaosmør)
Husk form til fyldt chokolade
Vælg en af følgende fyld:
Trøffelcreme med kokos og rom:
250 gr fløde
200 gr hvid chokolade
25 gr rom
25 gr smør
50 gr kokos
Karamel creme:
250 gr sukker
50 gr vand
50 gr honning
175 gr piskefløde
25 gr smør
250 gr smeltet ægte fløde chokolade
Klassisk chokolade trøffel
160 gram piskefløde
140 gram mørk chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: frokost el. til den lille sult
3 hårdkogte æg
5 spsk majo(bedst hjemm lavet)
½ tsk karry
salt
peber
Alle Julefrokost opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler en opskrft i kategorien Julefrokost opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.