Ingredienser:
til ca. 50
*500g Hvedemel (glutenfri hvis
man er allergisk)
*200g Brun farin
*200g Mørk sirup
*200g Smør (Margarin kan også
bruges)
*15g blandede krydderier, består af: Kanel, Muskat, Stødt ingefær, Allehånde (Stødt kan også bruges) Nelliker og Kardemomme, ca 2g. af hver.
*5g potaske opløst i ca. 1 ml vand, (Natron kan også bruges, bare ikke lige så effektivt)
*5g Hjortetaksalt (alm salt kan
bruges, bare mindre smagsfuldt)
*150g finhakkede smuttede mandler eller hele (kan undværes)
*Revet skal af 1 Citron (behøves ikke)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 t 30
And. Groft salt. Vand. Æbler og svesker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: arbejdstid 45 min + koget
En and ca 2½ kg
salt og peber
lidt tyndstrimlet skal af appelsin.
Bouillon:
ca 2 spsk afsmeltet andefadt eller smør, hjerte kråse og vingespidser
½ gulerod
½ porre eller ½ løg
ca ½ l . vand
salt.
Sovs:
3-4 spsk afsmeltet andefedt
2-3 spsk mel
4-5 dl andebouillon
½ dl halvtør hvidvin
2 appelsiner
lidt citronsaft
salt
Garniture:
2-3 appelsiner
evt et par spsk cognac
Ingredienser:
1 And på 3400 Gram. Salt og peber. Grillkuld.kød nåle til og lukken den. Svesker og æbler.drypbakke.
Ingredienser:
1 stk andebryst
salt
peber
fedtstof til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 10 pers.
8 stk. fersk andebryst af ca. 300-350 gr.
salt/peber
2 øko appelsiner
Ingredienser:
ANDEBRYST MED APPELSIN
Der anvendes: til 4 personer
4 andebryster
Saft og skal af 1 stor appelsin
1 fed hvidløg, knust
1 skalotteløg, finthakket
1 laurbærblad
2,5 dl rødvin
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. sukker
salt og sort peber (friskkværnet)
3 spsk. ribsgele
Ingredienser:
til 4 personer
2 Andebryster ca. 500 g
20 g smør
Frisk rosmarin
Salt og peber
Sauce:
2,5 dl andefond (Oscar)
50 g frosne solbær
25 g mørk chokolade
Maizena
Rodfrugtmos:
3 bagekartofler
1/2 knold selleri
2 persillerødder
2 spsk. hakket bredbladet persille
1/2 dl cremefraiche 18%
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3
Rugbrød
Andebryst
Rødkålssalat
Smør
Mayonaise
Salt
Peber
Ingredienser:
til 4 pers.
1 and på 3-3 1/2 kg
salt og peber
2 syrlige æbler
ca. 15 svesker uden sten
sauce:
hals, vingespidser, kråse og
hjerte
1 lille løg
1 lille gulerod
evt. 2 tsk andebouillon
1/2 liter vand
1 spsk smør
1/2 spsk hvedemel
1 dl fløde 13%
Ingredienser:
til 4-5 personer
1 And (ca. 3400 gram)
3 røde æbler
1-2 små poser svesker
Groft salt og Peber
Ingredienser:
1 and på MINDST 3 kg.
Æbler (belle De boskop).
Svesker uden sten.
Salt og friskkværnet peber.
Ingredienser:
350 gram mørk chokolade
Saft og skal af 2 appelsiner
45 gram honning
2 deciliter piskefløde
1/2 deciliter Grand Marnier
60 gram blødt usaltet smør
Chokolade til overtræk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 180
til ca. 50
300 gr. mel
275 gr. sukker
125 gr. marcipan
125 gr. smør
125 gr. mandler, hele
1 lille håndfuld tørrede tranebær
1 lille håndfuld rosiner, gerne jumbo
2 tsk. bagepulver
1 spsk. vanillesukker
2 æg
3 tsk. rom essens
3 tsk mandel essens
1 appelsin (revet skal heraf)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
2½ dl. mælk
50 g. margarine
50 g. gær
50 g. sukker
500 g. mel
2 æg
Fedtstof til kogning. (palmin eller olie)
Glasur af flormelis og varmt vand.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min + bagetid
Pris: 150 kr.
til lille brad
200 g smør,
50 g nougat,
150 g mørk chokolade,
50 g farin,
2 tsk. stødt kanel,
2 spsk baileys,
4 æg,
200 g sukker,
2 tsk. vanilie sukker,
150 g hvedemel,
1 tsk bagepulver,
50 g grofthakkede valnødder,
50 g grofthakkede hasselnødder
50 g grofthakkede mandler,
75 g hakkede tørrede abrikoser
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min.
Pris: kr.10 kr.
til 4-6 pers.
1 dl. Vand
2 dl. mælk
Salt
Peber
kulør
ketshup
15 gr. smør
1 1/2 spsk. mel
Evt. Svine eller okse bulion
Evt. Fløde
Ingredienser:
til ca 80
750g mel
750g sukker
375g svinefedt
2 tsk vaniljesukker
2 tsk hjortetaksalt
4 spsk kakao
Ingredienser:
1 kg. små kartofler
90 g. sukker
80 g. smør
Ingredienser:
250g mel
125g margarine
100g sukker
100g sirup
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
½ tsk nelliker
reven skal af 1 citron
25g mandler
½ tsk potaske
Ingredienser:
til ca. 20 stk.
1 dåse brændte figner, ca 450g
100g ren rå marcipan
lidt portvin
100g mørk chokolade til overtræk
Pynt:
guldstøv
Ingredienser:
300 gram mandler
300 gram flormelis
1 dl. vand
Ingredienser:
5 dl. solbærsaft
5 dl. ælbemost
1 kanelstang
4 hele nelliker
60 gr. mandelsplitter
80 gr. rosiner
Ingredienser:
100 g sukker
2 dl havregryn
2 dl kokosmel
2 spsk kakao med lille top
1 spsk smør
½ dl vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
Cornflakes. Lys Chokolade. Papirsforme.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 t.
Pris: 50 kr.
til 4 pers.
1 dl rosiner,
12 stk. tørrede abrikoser,
1 dl rom,
50 g gær,
3/4 dl. lunken mælk,
1 dl mel,
100g margarine,
2 spsk. sukker,
knivspids salt,
1/4 tsk mandelessens,
1 spsk. reven citron skal,
2-3 dl. mel,
75 g hakkede mandler,
75g sukat,
flormelis til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
Tørret dadler (gerne uden sten)
Lakridspulver
Ingredienser:
Dadler
marcipan
smeltet chokolade
mandler
Ingredienser:
Dadler (Medjool)
peanutbutter
Mørk chokolade
Peanuts
Guldstøv
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 6
1 glas hvide marinerede sild (ca. 5 stk. store sild)
1/4 creme fraiche 9%
1 spsk mayonaise
1 lille tsk sød fransk sennep (kan undlades)
½ rødt æble
2 tsk karry
lidt peber
Ingredienser:
til 4 cov
indgredinser:
1 kg. små faste kartofler
100 gram sukker
100 gram smør
Ingredienser:
til 11 - 12
LEVERMASSE:
1000 g. Svinelever
500 g. Svinespæk
3 Æg
1 mellemstort finthakket løg
3 fed knust Hvidløg
6 tsk. salt
3 tsk. peber
1 pose Frikalet (frikadellekrydderi) m. Dansk smag.
OPBAGNING:
150 g. margarine
3 spsk. mel
1½ liter Sødmælk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 t.
Pris: 50 kr.
til 10 pers.
2,5 dl. vand,
1 1/4 l. mælk,
200 g. grødris,
1 stang vanilie,
150 g. mandler,
3 spsk. sukker
7 dl. piskefløde,
4 cl. sherry
Ingredienser:
Pris: kr.Billig
til stor portion
3 l. økologisk sødmælk. 400 g Grødris. salt.1/2 l. Piskefløde. i stang Vanilie. Lidt sukker efter smag.Masser af mandler.Lidt portvin.
Kirsebærsauce
Ingredienser:
200 g marcipan
60 g kokosmel
4 spsk cognac eller portvin
1 spsk kakao
Pynt:
chokoladeknapper, kokosmel,
små konfektforme.
Ingredienser:
1 pk lever og spæk ca 500g
50 g margarine
50 g mel
4 dl væske /mælk eller fløde
2 hele æg
salt-peber og lidt stødt nellike og allehånde
1 lille revet løg
Ingredienser:
til ca. 30 stk
3 æg
3 spsk sukker
6 ½ dl kærnemælk
4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
smør eller olie til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 2 timer
til 6-8 person
1 3/4 -2 kg mellemkam m/ svær
(nakkekam, bov ell. skinkesteg)
groft salt evt. friskkværnet
peber - et par laurbærblade
4-5 dl. vand
1 gulerod
1 løg
evt. 1 kvist timian
Sovs:
ca. 4 dl. stegsky
1 dl. vand
2 spsk. maizenamel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.Rimelig
1 Svinekam. Laurbærblade. Groft salt. Kartofler.Rødkål. Små kartofler enten på glas eller alm. brune kartofler.Sukker . Smør. Mælk. Mel.Kulør.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min
til 4 pers
800 g frossen spinat
1 løg, grofthakket
evt 1 fed hvidløg, presset
10 g smør
2 dl fløde
muskat, salt, peber
Ingredienser:
til ca, 40 stk
Fudge:
1 dåse kondenseret mælk (397 g)
450 g rørsukker
115 g smør
1½ dl sødmælk
1 stor spsk. vaniljesukker
300 g. Ruby chokolade
Lakridsgranulat eller andet til drys
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min+stegetid
til afh. af str.
1 svinekam uden svær
100 g tørrede abrikoser
100 g rosiner (gerne øko sultana rosiner)
2 stilke frisk rosmarin
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½ time
til 4 portioner
1 rødkålshoved
75 g smør - ikke margarine!
1 dl hvidvinseddike
1 stort glas (400 g) ribsgele (Den Gamle Fabrik er god)
2 dl vand
1 tsk. groft salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 30 min
2 kopper sukker
80 g. margarine
1 kop kakao
7 spsk. kold kaffe
1 tsk. romessens
6 kopper havregryn
Pynt:
kokosmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 45 min.
Pris: Billigt
til ca. 4 prs.
8-10 skiver håndskåret bacon
6-8 æbler skrællet og skåret i stykker
2-3 spsk. sukker eller farin (ahornsirup kan også bruges)
Ingredienser:
til 60
500 g hvedemel
1 tsk salt
4 spsk sukker
1 liter kærnemælk
4 æggeblommer
4 stiftpiskede hvider
1 tsk natron
200 g smeltet margarine
Ingredienser:
til 6-7 glas
Ingredienser (6-7 glas)
1/4 l vand
3-4 spsk. sukker
1 stk hel kanel
3 hele nelliker
1 appelsin
1 citron
3/4 l rødvin
75 g rosiner
50 g smuttede, hakkede mandler
1/2 dl rom eller portvin
Ingredienser:
Gløgg Ekstrakt/essens:
1 citron (revet samt saften)
4 kumquat eller 1 appelsin (skæres i skiver)
1 vaniliestang (halveres og korn frigøres)
2 kanelstænger (halveres)
Ingefær (gerne frisk ellers tørret)
10 stk. tørrede nelliker
3 dl. sukker
2 dl. vand
Ingredienser:
til ca 60
200g smør/margarine
200g mel
100g kartoffelmel
200g sukker
4-5 æg
2 tsk vaniljesukker
Ingredienser:
til ca 60
250g margarine
250g sukker
2 æg
500g mel
2 spsk fløde
vaniljesukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 40 kr.
til 4
200g rå grønkål
100g mandler el. hasselnødder
2 øko. æbler med skræld
saften af 1 appelsin
1 stk appelsin skåret i filetter
200g granatæblekerner
1 spsk. flydende honning
1 spsk. hvidvinseddike
Ingredienser:
1 pk. frossen hakket grønkål
1/4 l piskefløde
sukker
smør
Ingredienser:
4 æbler, æbler der ikke koger ud fx. Cox Orange
4 dl. vand
1 dl. sukker
1 tsk. vanilje
citronsaft
ribsgele
Ingredienser:
til 6 personer
ca 1 kg hamburgerryg
Grønlangkål:
375g dybfrossen hakket grønkål
30g smør
3 spsk hvedemel
3-4 dl mælk
salt
sukker
Brunede kartofler:
750g små kogte pillede kartofler
50g sukker
50g smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til ca. 20
2 dl havregryn
3/4 dl sukker
1 spsk. Ren kakao
100 g smør
evt. 1 spsk vaniliesukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15-20
- 225g smør
- 3dl.sukker
- 3spsk.vanilie
- 9spsk.kakao
- 9dl.havregryn
- 6spsk.mælk.
kokos til at rulle dem i..
lidt kaffe..
Ingredienser:
500g Havregryn
375g flormelis
125g smør
125g cacao
2dl fløde
1 tsk. vanillesukker
lidt romessens og/eller mandelessens efter smag
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til ca. 25 stk.
100 g. margarine eller smør
3/4 dl. sukker
1 tsk. vanillesukker eller nogle dråber mandel- eller romessens
3 spsk. cacao
2 dl. havregryn.
kokosmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ?
Pris: kr.?
til ?
750 g havremel(havregryn malet igennem kødhakker)
750 g mørk farin
125 g cacaopulver
125 g smeltet smør ( margarine)
1 stor flaske exportfløde
500 g kokos
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 20
100 g. marcipan
100 g. mørk chokolade
80 g. flormelis
3 pasteuriseret æggehvider
Top 10 liste over udprintede opskrifter i kategorien: Jul opskrifter
Ingredienser:
til 4-5 personer
til 4-5 personer
Andet Fjerkræ
1 And (ca. 3400 gram)
3 røde æbler
1-2 små poser svesker
Groft salt og Peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 6 pers
¼ rødkålshoved
2 stængler blegselleri
2 appelsiner
1 klase vindruer
2 æbler
40 g valnødder el. 100 g friske figner
Marinade:
Saften af 1 appelsin
1 spsk. Honning
1 spsk. Lys eddike – eks æblecidereddike
salt og peber
Ingredienser:
1 and på MINDST 3 kg.
Æbler (belle De boskop).
Svesker uden sten.
Salt og friskkværnet peber.
Ingredienser:
til 8 stk.
8 sildefileter
rugmel
salt, peber
margarine til stegning
5 dl eddike
200 g sukker
10 hele peberkorn
1 løg
Ingredienser:
til mange
125 g smør
125 g sukker
275 g mel
1 æg
1 tsk. Natron
½ tsk. Ingefær
¾ tsk. Kardemomme
½ tsk. Kanel
¼ tsk. Hvid peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 45 min.
Pris: Billigt
til ca. 4 prs.
8-10 skiver håndskåret bacon
6-8 æbler skrællet og skåret i stykker
2-3 spsk. sukker eller farin (ahornsirup kan også bruges)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 40 kr.
til 4
200g rå grønkål
100g mandler el. hasselnødder
2 øko. æbler med skræld
saften af 1 appelsin
1 stk appelsin skåret i filetter
200g granatæblekerner
1 spsk. flydende honning
1 spsk. hvidvinseddike
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min
til 6-8 pers
150 g mayonaise
½ dl creme fraiche 18%
1 knsp salt
karry efter smag og styrke
5 hårdkogte æg
1 æble, skrællet, i små tern
2 spsk. Revet løg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 2 timer
til 6-8 person
1 3/4 -2 kg mellemkam m/ svær
(nakkekam, bov ell. skinkesteg)
groft salt evt. friskkværnet
peber - et par laurbærblade
4-5 dl. vand
1 gulerod
1 løg
evt. 1 kvist timian
Sovs:
ca. 4 dl. stegsky
1 dl. vand
2 spsk. maizenamel
Ingredienser:
til 6 personer
ca 1 kg hamburgerryg
Grønlangkål:
375g dybfrossen hakket grønkål
30g smør
3 spsk hvedemel
3-4 dl mælk
salt
sukker
Brunede kartofler:
750g små kogte pillede kartofler
50g sukker
50g smør
10 nyeste opskrifter i kategorien: Jul
Ingredienser:
til 4 pers
til 4 pers
Is
400 ml. vanilje is
100 gram mandel splinter
8 spsk. Amarena kirsebærsovs
150 ml. fløde
Ingredienser:
til 40 stk
20 normale Oreos (hakket)
1 Knsp. salt
400 gram hvid chokolade
1 dåse kondenseret mælk (397 gram)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til ca. 15 stk
100 gram marcipan (revet)
100 gram sukker
150 gram kokosmel
1 æg
½ spsk. mel
1 spsk. vand
50 gram chokolade (vælg selv type)
Ingredienser:
til ca, 40 stk
Fudge:
1 dåse kondenseret mælk (397 g)
450 g rørsukker
115 g smør
1½ dl sødmælk
1 stor spsk. vaniljesukker
300 g. Ruby chokolade
Lakridsgranulat eller andet til drys
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 20
100 g. marcipan
100 g. mørk chokolade
80 g. flormelis
3 pasteuriseret æggehvider
Ingredienser:
1 dl piskefløde
100 gram usaltet smør
½ dl lys sirup
180 g. sukker
2 spsk. vand
1/2 tsk. flagesalt
Ingredienser:
40 g. sukker
2 spsk. fløde
100 g. Marcipan
100 g. mørkchokolade
Ingredienser:
Dadler (Medjool)
peanutbutter
Mørk chokolade
Peanuts
Guldstøv
Ingredienser:
20 g. Gojibær (ligget i Rom min. 6 timer)
100 g. Marcipan
100 g. mørkchokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
100 g. hvid chokolade
50 g. pistacie (hakkede i små stykker)
Alle Jul opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler en opskrft i kategorien Jul opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.