Ingredienser:
til 4-6 pers
Rodfrugter, ca. 800 g. feks:
Gulerødder
Pastinak
Selleri
Persillerod
Rødbede
(Hokaido græskar, søde kartofler, løg og hvidløg går også godt imellem)
1 dl vand
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. Balsamisk eddike
1 tsk. Havsalt
lidt peber
(gerne kviste af timian, rosmarin eller lign)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 4 personer
2 friske rødbeder
2 store bagekartofler
1 selleri
½ pakke bacon (eller kalkunbacon).
1 håndfuld frisk persille
Ca. 3 spsk. Olivenolie
Salt & peber
Ingredienser:
til 4-6 pers.
4 gulerødder
2 rødbeder
2 løg
4 pastinakker
olie
salt – peber
timian
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 4 prs.
½ selleri
4 gulerødder
3-4 rødbeder
lidt olie til svitsning
2-3 kviste citrontimian
salt og peber (gerne citronpeber)
ca. 1 spsk. citronsaft
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4
1 rest rodfrugtmos – ca. 1 l. (fx med kartofler, selleri, pastinak, gulerødder og kålrabi – eller de rodfrugter, der er i dit køleskab og måske er blevet lidt triste + smør + mælk + salt og peber)
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 stk. gulerod
2-4 stængler bladselleri
1 spsk. olivenolie
250 g hk. oksekød
1 spsk. hvedemel
1 lille ds. tomatpuré
2 spsk balsamico
2½ dl. oksebouillon
2 spsk. Worcestershire sauce
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 60 min.
Pris: ca. 75 kr.
til ca. 4 portioner
1 svineculotte (frilandsgris)
1 økologisk appelsin
1 dl. tør hvidvin
salt og peber
....................................
650 g små runde kartofler
250 g babygulerødder
2 spsk. olivenolie
1 tsk. frisk finthakket timian
salt og peber
....................................
2 håndfulde feldsalat (eller anden småbladet salat)
1 hjertesalathovede
1 lille rød peberfrugt
1 spsk. tørrede tranebær
10-12 halverede stenfri blå vindruer
1 gulerod
1 syrligt æble (gerne Pink Lady)
....................................
3 tsk. god jomfru olivenolie
1 tsk. (tranebær-)balsamico
1 tsk. akciahonning (eller anden flydende honning)
½ fed knust hvidløg
salt og peber
Ingredienser:
alt afhængig af hvor mange:
kartofler
pastinakker
gulerødder
Rødbeder
salt & peber
olivenolie
citronsaft
Lidt honning
Ingredienser:
til 4 pers.
5 gulerødder
1 rå rødbede
½ kg. aspargeskartofler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
1 kg. rodfrugter efter valg. brug fx. pastinak, persillerod, gulerødder, selleri
smør/margarine
salt
evt. sesamfrø
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15min + 1 time
til 4-6 pers
400 g rødbeder
Marinade:
2 spsk. Olivenolie
1 tsk. Ikke for stærk karry
salt og peber
Dressing:
1 fed hvidløg, presset
1 dl creme fraiche
salt, peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
1 løg
250 – 500 g hakket oksekød
1 terning oksekødsbouillon opløst i ca. 1 – 1,5L lunkent vand
4 – 5 mellemstore gulerødder
½ - 1 knoldselleri
250 – 500 g. jordskokker (ca. en halv pose)
Kartofler – så mange man har lyst til.
1½ dåse hakkede tomater
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 130
Pris: 200 max
til 4-5
1 hel kylling ca 1400g
1-1.5 kg blandet rodfrugter
½ chili
en god sjat olivenolie
3 hvidløg
4 kviste Timian
1 Spsk. Karry
1 Spsk. paprika.
2 tsk. Salt
2 tsk. Peber
Ingredienser:
til 4 personer
300- 400g kalvemørbrad
1 spsk reven frisk ingefær
1 tsk salt
½ tsl peber
1 tsk sukker
saft og skal af 1 appelsin
salat:
2 stk gulerødder
2 stk persillerødder
2 spsk sød chilisauce
2 spsk soya
1 spsk ristede sesamolie
2 spsk ristede kokosflager
1 frisk bagt drød
Ingredienser:
til 4 portioner
300-400g kalvemørdbrad
1 spsk reven frisk ingefær
1 tsk salt
½ tsk peber
1 tsk sukker
skal og saft af 1 appelsin
Salat:
1 stk gulerødder
1 stk persillerødder
2 spsk sød chilisauce
2 spsk soya
1 spsk ristet sesamolie
2 spsk ristet kokosflager
1 godt brød
Ingredienser:
til 4 personer
700 g kartofler i store tern
350 g rodselleri eller pastinak i store tern
1 dl letmælk
15 g plantemargarine
2 tsk. groft salt
friskkværnet peber
1/4 tsk. stødt muskat.
Ingredienser:
til 4 personer
1 stor lammebov skåret i tern, benet skal også bruges
1 kg blandede rodfrugter skåret i grove stykker
Salt og peber
Vand
7 røllikestilke
Til saucen:
1 dl fløde
50 g smør
1 bdt persille
Salt og peber
Mel
Lidt citronsaft
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½ time
til 4 personer
4 kyllingebryster
2 rødløg
1 hel chili, gerne tørret
1 dl rødvin
1 dl mørk balsamico
lidt havsalt og friskkværnet sort peber
4 gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
2 rødløg i både
spray af god olivenolie
Saucen af:
4 dl rødvin
2 dl mørk balsamico
40 gram mørk chokolade med højt kakaoindhold
1 stang vanille
Ingredienser:
til 4 personer
20 g margarine
2 spsk. hvedemel
1/4 tsk. peber
4 stk. kyllingefileter uden skind a 125 g
2 groft hakkede zittauerløg
1 ds. flåede, hakkede tomater
3 dl vand
2 spsk. kyllingefond
½ dl rødvin (kan undlades)
1 tsk. timian
1 tsk. merian
2 laurbærblade
Evt. 3 fed hvidløg
2 grønne peberfrugter i 2 cm store tern
1 persillerod i stave (ca. 150 g)
1 pastinak i stave (ca. 150 g)
Gratinerede kartofler:
750 g kartofler
5 dl letmælk
2 tsk. salt
1 knsp. stødt muska
1 æg
2 spsk. rasp
1 stort hakket løg
1 spsk. plantemargarine
sovsekulør.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 130
til 2-3 personer
1 Hel kylling
Marinade/rub af;
persille
2 fed hvidløg
2 tsk stødt ingefær
2 tsk timian
1 tsk all spice
1 tsk koriander
1 tsk chili pulver
3 spsk rørsukker
Peber
Salt
ca. 1 kg rodfruger (gulerødder, rødbede, selleri, pastinak, kartofler)
1 stort løg
250g champignon
olivenolie
2 dl hvidvin
oregano
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 timer
til 4
500 g. kalvefilet
savoykål
150 g. kalkunbryst
1 æggehvide
1/2 - 1kaffefløde
lidt persille og fedtnet/slør
500 g. kartoffler
Blandet rodfrugter ( gulerødder, selleri, persillerod og lidt porre )
3 dl. brunsauce/sky
1 dl. rødvin
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 6
6 skiver a. 150 gr. oksemørbrad, 3 liter kraftig oksebouillon evt. fra terning og 4 dl. rødvin.
Rodfrugter: 1 ( ca. 150 gr.) persillerod, skrællet og skåret i tændstikstrimler, 1 (ca. 150 gr.)pastinakrod, skrællet og skåret i tændstikstrimler, 3-4 (ca. 300 gr). gulerødder, skrællede og skåret i tændstikstrimler,50 gr.hasselnødder, hakkede , og 25 gr. smør, skåret i små tern.
Sauce: 6 dl. kogekraft, kogt ind til det halve.
Pynt: Bredbladet persille.
Ingredienser:
Gulerødder
Spidskommen
Rosmarin
Pastinakker
Timian
Honning
Knoldselleri
Timian
Rosmarin
Kartofler
Hvidløg
Citron
Rødløg
Salvie
Olivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60 min
til 2 personer
2 gulerødder
2 rødløg
1 mellemstor pastinak eller knoldselleri
2 mellemstore rødbeder
8 store fed hvidløg
lidt god olivenolie eller smørklatter
2 tsk brun farin
salt, peber, chilipulver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4-6
6 ml.store kartofler
3-4 gulerødder
2 pastinakker
4-6 jordskokker
Evt. 1 rødbede
2 spsk olivenolie
salt, peber, timian
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
Pris: kr. 60,00
til 2
½ skrællet rodselleri
6 skrællede kartofler
3 skrællede pastinakker
3 skrællede rødbeder (rå - ikke syltede)
4 skrællede gulerødder
3 fede hvidløg
2 spsk.madolie
salt/peber
salatkrydderi
Ingredienser:
til 3 personer
260g kyllinge inderfilet
2 spsk olivenolie til stegning
250g pasta
70g parmakinke
2 fed hvidløg
1 spsk frysetørret timian
200g majroer
30g hasselnøddekerner
salt 6 peber
1 lille bundt hakket persille
25g frisk parmesan
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 2 pers
2 stk Laskefillet
1 stort løg
6 kartofler
3 gulerødder
3 pastinakker/persillerødder
Saft fra ½ citron
1 dl hvidvin
1 tsk olivenolie
Salt/peber
frisk hakket dild
HUSK folie!!!
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 2
4 jordskokker
2 gulerødder
1 sweet potato
5 kartofler
1 spsk olie
paprika, salt og peber
Ingredienser:
til 4 personer
4 stk skinkeschnitzler
1 bakke friske suppeurter ( gulerod, løg, porre, selleri og pastinak mm )
18 fed upillede hvidløg
1 pakke rosmarinkviste
2 friske timiankviste
olivenolie
salt & peber
1 bakke gedeost i olie
Tilbehør:
baguette eller flutes
Ingredienser:
50 g Gær
4½ dl Lunkent vand
1½ dl Natural yougurt
450 g Fintrevet grøntsager eller rodfrugter
125 g Havregryn
1½ tsk Salt
1 spsk Sukker
½ dl olivenolie
150 g Durum mel
400 g Hvedemel
Æg eller mælk til pensling
evt. Sesamfrø
Ingredienser:
til 3-4 pers.
500 g spaghetti eller anden pasta
2 porrer
1 bdt forårsløg
1/4 selleri
1 gulerod
1 fennikelknold
2 spsk. oliven olie
1 tsk. fint revet citronskal
salt og peber
høvlet parmesan
Ingredienser:
til 4 personer
4 laksekoteletter eller laksefilet (i alt ca. 600 g)
20 g margarine
5 spsk. blandede, hakkede krydderurter, gerne frosne
peber
salt
Stuvede rodfrugter:
3 gulerødder i stave (ca. 200 g)
2 pastinakker i stave (ca. 200 g)
2 porrer med det grønne i 3 cm store stykker
2 grofthakkede løg
½ spsk. olie
1/4 - ½ dl hvidvin (kan erstattes med vand eller æblejuice)
2 spsk. grøntsagsfond eller
1 bouillonterning
4½ dl letmælk
2 tsk. friskrevet ingefær
1 tsk. timian
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
Jævning:
1 dl letmælk
1 spsk. majsstivelse.
Kategorier med brugernes forslag og favoritter
|
|
|
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i rodfrugter opskrifter
Ingredienser:
til 4-6 pers
Rodfrugter, ca. 800 g. feks:
Gulerødder
Pastinak
Selleri
Persillerod
Rødbede
(Hokaido græskar, søde kartofler, løg og hvidløg går også godt imellem)
1 dl vand
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. Balsamisk eddike
1 tsk. Havsalt
lidt peber
(gerne kviste af timian, rosmarin eller lign)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60 min
til 2 personer
2 gulerødder
2 rødløg
1 mellemstor pastinak eller knoldselleri
2 mellemstore rødbeder
8 store fed hvidløg
lidt god olivenolie eller smørklatter
2 tsk brun farin
salt, peber, chilipulver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 4 prs.
½ selleri
4 gulerødder
3-4 rødbeder
lidt olie til svitsning
2-3 kviste citrontimian
salt og peber (gerne citronpeber)
ca. 1 spsk. citronsaft
Ingredienser:
til 4 personer
4 laksekoteletter eller laksefilet (i alt ca. 600 g)
20 g margarine
5 spsk. blandede, hakkede krydderurter, gerne frosne
peber
salt
Stuvede rodfrugter:
3 gulerødder i stave (ca. 200 g)
2 pastinakker i stave (ca. 200 g)
2 porrer med det grønne i 3 cm store stykker
2 grofthakkede løg
½ spsk. olie
1/4 - ½ dl hvidvin (kan erstattes med vand eller æblejuice)
2 spsk. grøntsagsfond eller
1 bouillonterning
4½ dl letmælk
2 tsk. friskrevet ingefær
1 tsk. timian
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
Jævning:
1 dl letmælk
1 spsk. majsstivelse.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 6
6 skiver a. 150 gr. oksemørbrad, 3 liter kraftig oksebouillon evt. fra terning og 4 dl. rødvin.
Rodfrugter: 1 ( ca. 150 gr.) persillerod, skrællet og skåret i tændstikstrimler, 1 (ca. 150 gr.)pastinakrod, skrællet og skåret i tændstikstrimler, 3-4 (ca. 300 gr). gulerødder, skrællede og skåret i tændstikstrimler,50 gr.hasselnødder, hakkede , og 25 gr. smør, skåret i små tern.
Sauce: 6 dl. kogekraft, kogt ind til det halve.
Pynt: Bredbladet persille.
Ingredienser:
til 4 personer
20 g margarine
2 spsk. hvedemel
1/4 tsk. peber
4 stk. kyllingefileter uden skind a 125 g
2 groft hakkede zittauerløg
1 ds. flåede, hakkede tomater
3 dl vand
2 spsk. kyllingefond
½ dl rødvin (kan undlades)
1 tsk. timian
1 tsk. merian
2 laurbærblade
Evt. 3 fed hvidløg
2 grønne peberfrugter i 2 cm store tern
1 persillerod i stave (ca. 150 g)
1 pastinak i stave (ca. 150 g)
Gratinerede kartofler:
750 g kartofler
5 dl letmælk
2 tsk. salt
1 knsp. stødt muska
1 æg
2 spsk. rasp
1 stort hakket løg
1 spsk. plantemargarine
sovsekulør.
Ingredienser:
til 4 personer
700 g kartofler i store tern
350 g rodselleri eller pastinak i store tern
1 dl letmælk
15 g plantemargarine
2 tsk. groft salt
friskkværnet peber
1/4 tsk. stødt muskat.
Ingredienser:
Gulerødder
Spidskommen
Rosmarin
Pastinakker
Timian
Honning
Knoldselleri
Timian
Rosmarin
Kartofler
Hvidløg
Citron
Rødløg
Salvie
Olivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
1 kg. rodfrugter efter valg. brug fx. pastinak, persillerod, gulerødder, selleri
smør/margarine
salt
evt. sesamfrø
Ingredienser:
alt afhængig af hvor mange:
kartofler
pastinakker
gulerødder
Rødbeder
salt & peber
olivenolie
citronsaft
Lidt honning
Alle rodfrugter opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler opskrifter med rodfrugter i kategorien rodfrugter opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.