Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 t 30
And. Groft salt. Vand. Æbler og svesker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: arbejdstid 45 min + koget
En and ca 2½ kg
salt og peber
lidt tyndstrimlet skal af appelsin.
Bouillon:
ca 2 spsk afsmeltet andefadt eller smør, hjerte kråse og vingespidser
½ gulerod
½ porre eller ½ løg
ca ½ l . vand
salt.
Sovs:
3-4 spsk afsmeltet andefedt
2-3 spsk mel
4-5 dl andebouillon
½ dl halvtør hvidvin
2 appelsiner
lidt citronsaft
salt
Garniture:
2-3 appelsiner
evt et par spsk cognac
Ingredienser:
1 And på 3400 Gram. Salt og peber. Grillkuld.kød nåle til og lukken den. Svesker og æbler.drypbakke.
Ingredienser:
1 stk andebryst
salt
peber
fedtstof til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 3 pers.
2 stk. andebryst af 250 g.
1 glas kartofler (uden skræl, lav gerne selv)
1 glas rødkål (hjemmelavet smager bedst)
1/4 liter fløde
1 pose kartoffel chips
2 øko appelsiner
½ grøntsags bouillon (eller hjemmelavet 1 dl.)
Smør
Rapsolie eller oliven olie
salt og peber
Sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 10 pers.
8 stk. fersk andebryst af ca. 300-350 gr.
salt/peber
2 øko appelsiner
Ingredienser:
ANDEBRYST MED APPELSIN
Der anvendes: til 4 personer
4 andebryster
Saft og skal af 1 stor appelsin
1 fed hvidløg, knust
1 skalotteløg, finthakket
1 laurbærblad
2,5 dl rødvin
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. sukker
salt og sort peber (friskkværnet)
3 spsk. ribsgele
Ingredienser:
til 4 personer
2 Andebryster ca. 500 g
20 g smør
Frisk rosmarin
Salt og peber
Sauce:
2,5 dl andefond (Oscar)
50 g frosne solbær
25 g mørk chokolade
Maizena
Rodfrugtmos:
3 bagekartofler
1/2 knold selleri
2 persillerødder
2 spsk. hakket bredbladet persille
1/2 dl cremefraiche 18%
Ingredienser:
til 4 pers.
1 and på 3-3 1/2 kg
salt og peber
2 syrlige æbler
ca. 15 svesker uden sten
sauce:
hals, vingespidser, kråse og
hjerte
1 lille løg
1 lille gulerod
evt. 2 tsk andebouillon
1/2 liter vand
1 spsk smør
1/2 spsk hvedemel
1 dl fløde 13%
Ingredienser:
til 4-5 personer
1 And (ca. 3400 gram)
3 røde æbler
1-2 små poser svesker
Groft salt og Peber
Ingredienser:
1 and på MINDST 3 kg.
Æbler (belle De boskop).
Svesker uden sten.
Salt og friskkværnet peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 75 kr.
til 6-8 pers.
600 g blommer,
100 g sukker,
½ dl. vand
Creme:
2 dl. fløde 13%,
1 dl. mælk,
2 æggeblommer,
4 spsk. sukker,
1 vaniliestang
Lidt maizena hvis cremen ikke er tyk nok
Endvidere:
20-30 makroner,
evt. dessertvin
Pynt:
2 dl. piskefløde
Ingredienser:
1 kg. små kartofler
90 g. sukker
80 g. smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min + afkøling
til ca 8 pers
8 plader husblas
6 pasteuriserede æg (hvide+blomme)
200 g sukker
saften af 2 citroner
evt. skal af 1 citron (riv den inden du presser den)
½ liter piskefløde (gem lidt til pynt)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 75
til 4 stk
1 økologiske citroner
80 g. flormelis
1 dl piskefløde
2 pasteuriserede æggehvider (60 gram)
2 blade husblas
1 vaniljestænger
Pynt:
½ dl piskefløde
Evt. lakridsgranulat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
Æbler. Makroner. Æblekagerasp.Jorbær syltetøj. Sukker.Piskefløde.Ribs gele til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 40kr.
til 6-8
1 rødkål på ca. 1 kg,
1 dl. ribssaft eller 4-5 spsk. ribsgele,
1 dl eddike,
1 tsk salt og peber,
evt. rørsukker,
evt. 1 kanelstang
Ingredienser:
til 6 pers.
375 gr. havkat filet
2½ dl. piskefløde
2 æg
250 gr. laks skåret i strimler
Sauce:
2 skalotteløg
1 spsk. hvidvins eddike
5 dl fiskefond
4 dl piskefløde
1 bundt dild
Citronsaft
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 8 stk
2-3 pk. røget laks
Fyldet:
2 dl cremefraise 18%
1 pk. Philadelphia flødeost
3 stk. rød peberfrugt
1 bundt purløg
1 aml. løg
1 rødløg
(brug evt. 1 fed hvidløg)
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 6 timer
til ca 6 pers.
en and på mindst 3 kg.
(hvis den er frossen tager den 3 døgn om at tø i køleskabet)
salt
peber
2-3 æbler ( gerne belle de boskoop)
ca. 16 svedsker uden sten.
(bommuldstråd eller til at lukke anden med)
fars:
ca. 500 g. svine eller flæskekød (evt hakket svinemørbrad)
100 g. rensede og skårne champignoner
1 lille løg
3 skiver (daggammelt ) franskbrød
ca 1 - 1½ dl piskefløde eller hønsebouillon
1 æg
evt. 2 spsk. pistaciekerner.
½ tsk. tsk. støt timian.
salt og peber
til fond:
2 gulerødder
1 porre
1 løg
hals - vinger (de to uderste led) og kråsen og skroget
lidt smør
ca 1 liter vand.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45+ hviletid
til 4
6 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
6 spsk. sukker
6 blade husblads
2½ øko. citroner
citronskal fra 1½ øko. citroner
2,5 dl piskefløde
1½ dl. piskefløde til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15+kogetid
1 stk. rødkålshoved
2 spsk. Kokosolie
3 kanelstænger
6 stk. stjerneanis
6 stk. laurbærblade
1 spsk. vaniliepulver eller en hel vanillestang, der er halveret.
saft og skal af 2 øko.appelsin
1 l.Ufiltreret æblejuice
2.dl æblecidereddike
1 dl. rosiner
Salt & peber
evt.6-8 dadler til dadelpure, der bruges til at søde rødkålen lidt ekstra, hvis man synes.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25
Pris: 60 kr.
til 4
½ lille rødkålshoved
200g vindruer
2-3 appelsiner
100g valnødder
1 spsk. honning
3 store spsk. ribsgele
1 dl balsamicoeddike
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 6 pers
¼ rødkålshoved
2 stængler blegselleri
2 appelsiner
1 klase vindruer
2 æbler
40 g valnødder el. 100 g friske figner
Marinade:
Saften af 1 appelsin
1 spsk. Honning
1 spsk. Lys eddike – eks æblecidereddike
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
Rødkål.Ferskner.Solsikkekerner.Blandet saft.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
Pris: 40kr.
til 4
½ rødkålshoved
2 stk. store porrer
100g hasselnødder
Rigelig smør til stegning.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2-3 timer
til 3-4 port.
en røget and ca 2.500-3.000 kg.
en halv seleri
8 kartofler
2 porre
½ aubergine
6 gulerødder
2- røde-gule peberfrugter
(andre grønsager hvis man har lyst)
3-4 fed hvidløg
salt peber
lidt madolie
sa
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 100
til 4
ca. 2,6 kg and
bøgesmuld i en alubakke
Ingredienser:
1 and (ca.2600g)
1 tsk. salt
½ tsk. timian
1 - 2 appelsiner
50 g franskbrødskrumme
½ dl portvin
75 g nøddekerner
1 æg
½ tsk. timian
½ tsk. salt
groftkværnet peber
Ingredienser:
til 2 pers.
2 Berberi andebryster a ca. 200 g
8 friske modne figner
8 spsk. Balsamico
1 dl porter
2 hele stjerneanis
4 spsk. Blomsterhonning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 4
2 stk andebryst
3 porrer
1 selleri
5 bagekartofler
olie
salt peber
3 æg
½ l piskefløde og fedtstof til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 prs.
4 stk. berberi andebryst
150 g brune svampe
2 spsk. dijonnaise
1 tsk. dijonsennep
8 skiver parmaskinke
salt & peber
(Du kan også bruge dijonsennep alene, men så skal du skære ned på mængden)
Sauce:
1 liter andefond
ca. 3 spsk. god sojasauce
lidt kartoffelmel rørt ud i vand
Fløde, hvis du synes
Kulør, hvis du bruger fløde
Ingredienser:
til 4-6 stk.
1 and, ca. 2600 g (klargjort stand), bruttovægt ca.3000 gr.
250 g udstenede svesker
300 g kastanjer
250 g skalotteløg
timian
1 spsk hvedemel
ca. 1/2 dl blommeeddike
Andeunderlag:
Lidt blandede vinterurter, suppevisk, vand og rødvin
Braiseret rødkål:
800 g rødkål, fintsnittet
6 stk enebær
andefedt
2 dl rødvin
2 faste pærer
1 spsk honning
Lidt svesker fra anden
Bagt hvidløg:
3 hoveder hvidløg
ovnstegte kartofler
en "persillade"
1 kg jævne kartofler
4 spsk "persillade"; persille og hvidløg hakket fint og blandet
Ingredienser:
til 1 port.
1 andelår
1 appelsin, saften af
4 dl. vand
salt og peber
Ingredienser:
til 4 personer
skallen af 1/2 appelsin, i tynde strimler
vand....................................... 1dl
berberis andebryst................. 4 stk.
smør....................................... 25 g.
friskkværnet peber
groft salt................................. ½ tsk.
Appelsinsauce:
stegesky fra panden................ 2 spsk.
friskpresset appelsinsaft......... 5 dl.
Piskefløde.............................. 5 dl.
groft salt................................. 3/4 tsk.
friskkværnet peber
Ingredienser:
4 stk andebryst (evt. dybfrosne, optøet)
olie til stegning
marinade:
3 dl sake
8 spsk japansk soja
8 spsk mirim (eller en halvtør sherry)
5 spsk sukker
sauce:
100 g finthakket skalotteløg
1 dl rødvin
1 spsk olie til stegning
1/2 liter mørk kalvefond
5 cl aceto balsamico
salt og peber
Ingredienser:
til 6-8 pers.
1 gås, ca. 4½ kg
4 tsk. salt
1 tsk. peber
4 æbler
200 g svesker
Ingredienser:
4 stk gåselever
30 g røget spæk
1-2 ansjoser
1 spsk mel
1 æg
Ca. ½ dl piskefløde
stegesky
salt, peber
(muskat, nelliker)
spækskiver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3-4 timer
Pris: kr.200-300 kr
til 6-8
1 Gås ca. 4-5 kg,
4-5 æbler,
1 dl hvidvin,
1 skive franskbrød,
2 store løg,
1 stængel bynke,
ca. ½ l kogende vand,
salt
lidt citronsaft,
lidt sukker
Ingredienser:
til 6 personer
1 cherry vally and ca 3 kg
salt & peber
100g firsk groftrevet ingefær
1 håndfuld salvieblade
1 hvidløg
2 små rødløg
4 svesker
1½ dl marsala
3 dl andebouillon
majsstivelse
Blommesauté:
25g skrællet ingefær
1 håndfuld salvieblade
12 små blommer
sukker & salt
Tilbehør:
kogte små aspargskartofler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 6 prs.
4 æg
160 g. sukker
100 g. mel
1 tsk. bagepulver
Mokkacreme:
Røres sammen af:
75 g. margarine
75 g. flormelis
1 spsk. kakao
2 tsk. pulverkaffe
Glasur:
150 g. flormelis
ca. 2 spsk. stærk kaffe
2 tsk. blødt smør
Ingredienser:
til 6
Salt
Peber
ca. 3 kg dansk landand
5 madæbler
ca. 10 svesker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.ca.50
til 6-8 pers.
et helt rødkålshoved
3 lauerbærblade
6 nelliker
6-8 peberkorn
skralden af en appelsin
½ dl ribssaft (ribssaftevand ufortyndet)
1½ tsk groft salt
1dl eddike
2 spsk ribs gelé
Ingredienser:
til 1 andesteg
1 hel and ca. 2400 gr. spm kan være i en stor stegepose
2 store æbler
150 g. grovhakkede tørrede aprikoser
3 tsk. mild chili
2 tsk. groft salt.
3 fed. hakket hvidløg
2 spsk.
Ingredienser:
til 4 prs.
50 g. mørk chokolade
50 g. valnøddekerner
1 dl. sherry
5 blade husblas
4 dl. piskefløde pisket til let skum
2 spsk. flormelis
Til pynt:
1 dl. piskefløde pisket til skum
chokoladekringler
Ingredienser:
1 pose friske tranebær ca. 400 gr.
120 gr. sukker
reven skal af 1 appelsin
1 1/2 dl. appelsinjuice/saft
1-2 stykker syltet ingefær
25 - 50 gr. mandler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time ,incl bagetid.
til 4
3/4 kg æbler
½-3/4 dl sukker
½ tsk kanel
½ dl rosiner
2 dl mel
125 g smør eller margarine
1½ dl sukker
1-2 dl piskefløde
Top 10 liste over udprintede opskrifter i kategorien: mortensaften opskrifter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 75 kr.
til 6-8 pers.
til 6-8 pers.
Desserter
600 g blommer,
100 g sukker,
½ dl. vand
Creme:
2 dl. fløde 13%,
1 dl. mælk,
2 æggeblommer,
4 spsk. sukker,
1 vaniliestang
Lidt maizena hvis cremen ikke er tyk nok
Endvidere:
20-30 makroner,
evt. dessertvin
Pynt:
2 dl. piskefløde
Ingredienser:
1 And på 3400 Gram. Salt og peber. Grillkuld.kød nåle til og lukken den. Svesker og æbler.drypbakke.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: arbejdstid 45 min + koget
En and ca 2½ kg
salt og peber
lidt tyndstrimlet skal af appelsin.
Bouillon:
ca 2 spsk afsmeltet andefadt eller smør, hjerte kråse og vingespidser
½ gulerod
½ porre eller ½ løg
ca ½ l . vand
salt.
Sovs:
3-4 spsk afsmeltet andefedt
2-3 spsk mel
4-5 dl andebouillon
½ dl halvtør hvidvin
2 appelsiner
lidt citronsaft
salt
Garniture:
2-3 appelsiner
evt et par spsk cognac
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 8 stk
2-3 pk. røget laks
Fyldet:
2 dl cremefraise 18%
1 pk. Philadelphia flødeost
3 stk. rød peberfrugt
1 bundt purløg
1 aml. løg
1 rødløg
(brug evt. 1 fed hvidløg)
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time ,incl bagetid.
til 4
3/4 kg æbler
½-3/4 dl sukker
½ tsk kanel
½ dl rosiner
2 dl mel
125 g smør eller margarine
1½ dl sukker
1-2 dl piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min + afkøling
til ca 8 pers
8 plader husblas
6 pasteuriserede æg (hvide+blomme)
200 g sukker
saften af 2 citroner
evt. skal af 1 citron (riv den inden du presser den)
½ liter piskefløde (gem lidt til pynt)
Ingredienser:
til 6 pers.
375 gr. havkat filet
2½ dl. piskefløde
2 æg
250 gr. laks skåret i strimler
Sauce:
2 skalotteløg
1 spsk. hvidvins eddike
5 dl fiskefond
4 dl piskefløde
1 bundt dild
Citronsaft
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
Æbler. Makroner. Æblekagerasp.Jorbær syltetøj. Sukker.Piskefløde.Ribs gele til pynt
Ingredienser:
til 4 prs.
50 g. mørk chokolade
50 g. valnøddekerner
1 dl. sherry
5 blade husblas
4 dl. piskefløde pisket til let skum
2 spsk. flormelis
Til pynt:
1 dl. piskefløde pisket til skum
chokoladekringler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 4
2 stk andebryst
3 porrer
1 selleri
5 bagekartofler
olie
salt peber
3 æg
½ l piskefløde og fedtstof til stegning
10 nyeste opskrifter i kategorien: mortensaften
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 75
til 4 stk
til 4 stk
Fromager
1 økologiske citroner
80 g. flormelis
1 dl piskefløde
2 pasteuriserede æggehvider (60 gram)
2 blade husblas
1 vaniljestænger
Pynt:
½ dl piskefløde
Evt. lakridsgranulat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 3 pers.
2 stk. andebryst af 250 g.
1 glas kartofler (uden skræl, lav gerne selv)
1 glas rødkål (hjemmelavet smager bedst)
1/4 liter fløde
1 pose kartoffel chips
2 øko appelsiner
½ grøntsags bouillon (eller hjemmelavet 1 dl.)
Smør
Rapsolie eller oliven olie
salt og peber
Sukker
Ingredienser:
til 4 personer
skallen af 1/2 appelsin, i tynde strimler
vand....................................... 1dl
berberis andebryst................. 4 stk.
smør....................................... 25 g.
friskkværnet peber
groft salt................................. ½ tsk.
Appelsinsauce:
stegesky fra panden................ 2 spsk.
friskpresset appelsinsaft......... 5 dl.
Piskefløde.............................. 5 dl.
groft salt................................. 3/4 tsk.
friskkværnet peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 8 stk
2-3 pk. røget laks
Fyldet:
2 dl cremefraise 18%
1 pk. Philadelphia flødeost
3 stk. rød peberfrugt
1 bundt purløg
1 aml. løg
1 rødløg
(brug evt. 1 fed hvidløg)
Salt og peber
Ingredienser:
til 6 pers.
375 gr. havkat filet
2½ dl. piskefløde
2 æg
250 gr. laks skåret i strimler
Sauce:
2 skalotteløg
1 spsk. hvidvins eddike
5 dl fiskefond
4 dl piskefløde
1 bundt dild
Citronsaft
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 prs.
4 stk. berberi andebryst
150 g brune svampe
2 spsk. dijonnaise
1 tsk. dijonsennep
8 skiver parmaskinke
salt & peber
(Du kan også bruge dijonsennep alene, men så skal du skære ned på mængden)
Sauce:
1 liter andefond
ca. 3 spsk. god sojasauce
lidt kartoffelmel rørt ud i vand
Fløde, hvis du synes
Kulør, hvis du bruger fløde
Ingredienser:
1 And på 3400 Gram. Salt og peber. Grillkuld.kød nåle til og lukken den. Svesker og æbler.drypbakke.
Ingredienser:
1 stk andebryst
salt
peber
fedtstof til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 6 prs.
4 æg
160 g. sukker
100 g. mel
1 tsk. bagepulver
Mokkacreme:
Røres sammen af:
75 g. margarine
75 g. flormelis
1 spsk. kakao
2 tsk. pulverkaffe
Glasur:
150 g. flormelis
ca. 2 spsk. stærk kaffe
2 tsk. blødt smør
Ingredienser:
til 4 prs.
50 g. mørk chokolade
50 g. valnøddekerner
1 dl. sherry
5 blade husblas
4 dl. piskefløde pisket til let skum
2 spsk. flormelis
Til pynt:
1 dl. piskefløde pisket til skum
chokoladekringler
Alle mortensaften opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler en opskrft i kategorien mortensaften opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.