Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: arbejdstid 45 min + koget
En and ca 2½ kg
salt og peber
lidt tyndstrimlet skal af appelsin.
Bouillon:
ca 2 spsk afsmeltet andefadt eller smør, hjerte kråse og vingespidser
½ gulerod
½ porre eller ½ løg
ca ½ l . vand
salt.
Sovs:
3-4 spsk afsmeltet andefedt
2-3 spsk mel
4-5 dl andebouillon
½ dl halvtør hvidvin
2 appelsiner
lidt citronsaft
salt
Garniture:
2-3 appelsiner
evt et par spsk cognac
Ingredienser:
til 4 personer
4 bananer.
1/4 lter piskefløde (økologisk).
Yoghurt.
Sukker.
Sød portvin.
Makroner.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 2
400g oksekød
4 æg
margarine
salt
peber
groft toastbrød
kapers
peberrod
Hakket løg evt. 4 løgringe ved rå æg
evt. rødbeder
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 8
1 kg blåmuslinger
6 stk tomater
1½ stk fennikel
4 stk porre
2-3 fed hvidløg
2-3 spsk olivenolie
½ tsk safran
4 dl hvidvin
2 liter vand
2 torskehoveder el. fiskebouillonterning
8-10 hele jomfruhummer
800-1000g hvid fisk og gerne flere slags ( fx havtaske, torsk rødspætte, skrubbe osv.)
salt efter smag
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25 min. + 8 timer frost
til 5
100 g chokolade
25 g. smør
30 g. pasteuriserede æggeblommer
60 g. pasteuriserede æggehvider
1 stang god vanilje
30 g. sukker
15 g. sigtet hvedemel
Ingredienser:
225 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70%
50 g blødt usaltet smør
9 æggehvider
125 g melis
6 æggeblommer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30-40
til ca. 1 l
6 store økologiske eller ubehandlede citroner
500 gr. sukker
2,5 dl vand
Ingredienser:
til 4
Til surdejen:
10 gr. gær
4 dl lunken vand
250 gr. mel
Til dejen:
2 dl. lunken vand
20 gr. salt
750 gr. mel (cirka)
Der er forskel på mel og hvor meget væske det kan opsuge.
1 æg
Ingredienser:
til 3 stk.
3 dl lunkent vand
25 g gaer
2 tsk. salt
1 spsk. olie
ca. 500g mel (8 1/2 dl)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
Pris: 50 kr.
til 4 pers.
1 dåse ananas,
1 dl rum,
150 g. mel,
2 dl. æblevin,
2 æggehvider,
1 spsk sukker,
1 knivspids salt,
20 g. smør
Ingredienser:
til 4
1 kg. Store kartofler
salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
200 g kyllingefilet
½ tsk oregano
½ tsk timian
1 spsk olivenolie
salt, peber
½ løg
200 g kantareller eller champignon
100 g knoldselleri
100 g gulerod
1 dåse flåede, hakkede tomater
1/4 hønsebouillonterning
1 dl vand
1 laurbærblad
Tilbehør:
1½ dl ris
150 g broccoli
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
Pris: kr. 40
til 1 stor skål
3 høje tynde glas sorte udstenede oliven
6 soltørrede tomater i olie, meget tyndtskårne
1-1½ dl god olivenolie eller olie fra de soltørrede tomater
3 fed pressede hvidløg
friskkværnet havsalt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 4
16 kammuslinger uden rogn
1 dusk frisk basilikum
1 fed hvidløg
1-2 spsk ristede pinjekerner
1 spsk friskrevet parmesanost
ekstrajomfruolivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1time 30min
til 5 personer
250 g smør
5 store bagekartofler
2 zitauerløg
salt, peber, muskatnød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45min
Pris: 5,-
til 20stk
2 æggehvider
1dl sukker
10 dråber rød frugtfarve
Ingredienser:
til 1 stk
200 gr. hvedemel
80 gr. sukker
75 gr. smør
30 gr. mandler
1 stort æg eller 2 små æg
Fyld:
30 g smør
120 g sukker
1 spsk kanel
1 spsk frisk ingefær
1 spsk peber
5 æbler (æblebåde uden skræl)
Tilbehør:
cremefraiche 18%, is eller creme anglaise
Ingredienser:
til 1
Med surdej:
700 gr. mel
4 dl. vand
2 tsk salt
4 dl. surdej
med gær istedet for surdej:
625 gr. mel & ½ l. vand og en tsk gær samt 2 tsk salt
Surdej opskrift: (konsistens mellem pandekagedej og tandpasta)
2 dl. vand
2 dl. mel
1 tsk. salt
½ tsk honning (kickstarter så surdejen gære)
Lægges i en lukket beholder natten over i stue temperatur ca. 20-22 grader.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
1 kg Fine aeter, kyllinge fond, lidt mynte, vand, salt og peber, maelk.
Ingredienser:
6 fed hvidløg
1 æggeblomme
4 dl solsikkeolie
saften af 1/2 citron
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4
2 spsk puddersukker
Nogle pebermynteblade samt 4 pebermynteskud
4 Bigarreaux kirsebær eller 4 pæne jordbær
1 kg ananas i skiver (en frisk ananas eller på dåse)
Ingredienser:
til 4 personer
4 atiskokker.
Rørt smør.
1 tsk. eddike.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: (29 timer) 20
til 6
Surdej: 10 g gær
4 dl vand
250 g hvedemel
Dej: 2 dl vand
2 tsk salt
ca. 750 g hvedemel
1 æg til pensling
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 3 stk.
10 gr. gær
3½ dl. koldt vand
2 tsk. groft salt
Ca. 500 gr. hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4 pers
15 gr. gær
½ - æg
½ tsk. salt
2 dl. boghvedemel
2 dl. hvedemel
4 dl. mælk
150 gr. stenbiderrogn
1 stk. rødløg, finthakket
2 dl. creme fraiche
- - friskkværnet peber
- - dildkviste
Ingredienser:
til 1
blå muslinger
3 finthakkede skalotteløg
2 fed hvidløg
en sjat hvidvin
Ingredienser:
til 3 pers.
½ kilo skært oksekød i tern a 3+3 cm.
75 gram bacon i små tern
2 gulerod i skiver
2 løg i skiver
2 spsk hvedemel
1 fed hvidløg
3/4 flaske rødvin
salt og friskkværnet peber
Smør til stegning
Ovnstegte kartofler som tilbehør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 5 pers.
5 skalotteløg,finthakkede
7 hele peberkorn
2 kviste frisk timian
1 laurbærblad
5 dl. rødvin
5 dl. kalve el. okse fond/bouilon
30 gram. koldt smør i tern
Ingredienser:
Fisk, grøntsager, boullionterning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 3-4 pers
4 stk. Store franske kyllingebryster
1 dl. Rasp
1 dl. Creme fraiche (38%)
1 spsk. Dijon sennep
1 tsk. Sød chili
1 knsp. Pulveriseret stærk chili
Vindruekerneolie
Smør
Salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 240
til 12
300 g. hvedemel (evt. pizza hvedemel)
120 g. smør, skåret i små stykker
2 tsk tørret gær
80 ml. varm mælk
2 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
3 æg
Til ovenpå bollerne
1 æg, let pisket
Evt. 1 spsk sesamfrø
Ingredienser:
til ca 20 stk
12 stk pasteuriseret æggeblommer
150 gr. flormelis
1 liter piskefløde
200 gr smeltet chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 4
4 kylinger (1800g), 3 store loeg,
250 g svampe, roedvin, kyllingefond, salt og peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½ time
til 4
150g bacon
1 kylling
60g smør
2½ dl rødvin
1 dl vand
1 spsk tomatkoncentrat
2 fed knust hvidløg
½ tsk timian eller en hel stilk
1 spsk kinesisk soja
3 løg
250g champignon
salt, peber
lille håndfuld hakket persille
Ingredienser:
Opskrift til: creme anglaise
5 dl sødmælk
5 dl piskefl øde
1 vaniljestang
12 æggeblommer
100 g sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 6
5 dl fløde
1 dl sødmælk
1 stang vanilje
150 g rørsukker
8 æggeblommer
Ingredienser:
til 4 pers.
200 g. hvedemel
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
3 dl. sødmælk
3 æg
80 g. smør (smeltet)
Til flambering (til en Crepe (pandekage))
½ dl. Sukker
½ spsk. Appelsinskal
1 dl. Appelsinsaft
Grand marnier
10 stk. Smuttede hakket mandler
Ingredienser:
til 16 stk.
50 g gaer
2 1/2 dl lunkent vand
1 aeg
ca. 450 g mel (7 1/2 dl)
125 g margarine
aeg til pensling
Ingredienser:
til 16 stk
2½ dl vand
600g hvedemel eller
500g hvedemel & 100g grahamsmel
1 dl kærnemælk
1 æg
100g smør
25g gær
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
sesamfrø til pynt
æg/kærnemælk til pensling
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til ca. 20 stk.
2 aeggehvider
25 g sukker
50 g flormelis
50 g mandler, malede
150 g mandler, hakkede
75 g hindbaermarmelade
flormelis, til drys
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 1
250g kalveschnitzel, smoer til stegning, 50 g svampe, 1 dl floede, 2 dl demi glace, calvados, salt og peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45+
til 2 store tærter
Bund:
-100g rugmel + ekstra til æltning
-100g hvedemel
-150g creme fraiche (jeg bruger 9% fedt)
-1 tsk. salt
-2 tsk. bagepulver
+ lidt vand (hvis nødvendigt)
Fyld:
-Minimal mængde olivenolie
-3 porre
-4 tomater
-3 hvide alm. løg
-3 røde peberfrugter
-3 gulerødder
-50-100g gorgonzolaost (efter smag)
Æggemasse over fyldet:
-5-6 æg (efter størrelse)
-400g hytteost (jeg bruger 4% fedt)
-1 1/2 spk. salt
-1 spk. paprika
-1 tsk. chilimix krydderi (eller frisk chili)
-1 tsk. peber
-2 fed hvidløg (presset)
Ingredienser:
til 4 personer
1 dåse Foie Gras (ca. 200g)
4 stk. hvid toastbrød
Figenmarmelade
Lys sirup
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 312 kr.pr. kg
700 g Foie gras And eller gåse
4 cl cognac
6 cl hvid portvin
2 cl tør sherry
7 g salt
2 g hvid peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
210g mørk chokolade
8 stykker chokolade på 2 cm i diameter
225g smør
150g sukker
120g mel
4 æg
Ingredienser:
til 4 personer
700 g. oksefilét uden fedt skåret i tern.
1liter vindruekerneolie.
800 gram små kartofler.
2 bundter grønne asparges.
Salt.
Peber.
Vallnøddedressing:
1 citron, saft og skal.
1 hakket rødløg.
1 spsk. honning.
150 gram valnøddekerner.
2 spsk. olivenolie.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time.
135 g malede mandler
90 g sukker
2 smaa aeggehvider
2 tsk. abrikosmarmelade, siet
1/2 tsk. vanillesukker
2 draaber mandelessens
halverede mandler, til pynt
hele hasselnodder, til pynt
Ingredienser:
430 g hvedemel
3,2 dl vand
20 g gær
10 g salt
Ingredienser:
Æg
Gruyère-ost
Smør
Salt
Peber
Ingredienser:
til 4 peroner
½ kg oksekød i tern
olie til bruning
12-16 små skalotteløg
250 g champignon
2-3 kviste timian
2 gulerødder
1 lauerbærblade
1 dl vand
1 fl rødvins sauce feks Jensens
salt,peber
Hakket persille
Ingredienser:
180 g groft rugmel (3 dl)
4 dl kogende vand
4 dl lunkent vand
50 g gær
4 tsk. salt
ca. 850 g mel
Ingredienser:
400 g afpudset oksekød i store terninger
100 kalkunbacon i små terninger
½ spsk margarine
1 tsk salt
½ tsk peber
2 smulrede kalvebouillonterninger
2 groft hakket løg
2 hakkede hvidløgsfed
1 tsk timian
½ dl rødvin
6-8 dl vand
1 las champignoner
1 stilk bladselleri i skiver
125 g frisk pasta
Ingredienser:
til 3-4 portioner
3 løg
1 fed hvidløg
1-2 spsk. Paprika
25 g smør
¼ tør hvidvin
1 liter (okse)bouillon
evt. purløg til servering
Ingredienser:
til 4 personer / 8 hvis det er som forret
kogning af muslinger:
1 kg blåmuslinger
1 lille hakket løg
1 dl balsamico eddike
4 dl hvidvin
1 stilk persille
Desuden:
ca 1 L fiskebouillon
1-2 tsk karry
2½ dl piskefløde
450g torskefilet
200g mellemstore grønlanske rejer
havsalt
friskkværnet sort peber
2 spsk hakket persille
Tilbehør:
frisk flutes
Ingredienser:
til 8 portioner
4 store pærer
4 dl. vand
200 gram sukker
Fyld:
150 gram blød nougat
2 dl. piskefløde
mandelflager
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
til 4 pers.
3 porrer
2 løg
2 spsk. smør elller margarine
4 kartofler i skiver
1 1/4 l. bouillon el. vand
2 dl. fløde
salt/peber
1 bdt. fintklippet purløg
Ingredienser:
1 hk løg
2 spsk olie
1 ds tomater
3-4 spsk tomatpuré
lidt timian
1 tsk sukker
salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min.
til 2 pers.
En god håndfuld grønne bønner (forkogte i kort tid)
3 fed hvidløg
½ løg
citronsaft
½ squash i strimler
evt. oliven
Olie til stegning
Ingredienser:
til 4 pers.
2-3 franske duer
salt og peber
1-2 æbler
2 nektariner
20 g smeltet smør
1-2dl boullion
225 g portobellosvampe
Ingredienser:
3 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk. salt
1 spsk. olie
ca. 500 g mel ( 10 dl
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i Franske opskrifter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1time 30min
til 5 personer
250 g smør
5 store bagekartofler
2 zitauerløg
salt, peber, muskatnød
Ingredienser:
til 3-4
1 ml. stort løg
2 spsk smør
12 fed hvidløg
2 spsk mel
3/4 l hønsebouillon
1/4 l piskefløde
salt og peber
1 drys friskrevet muskatnød
1 spsk citronsaft
2 spsk revet ost (emmentaler)
1 tsk oregano
Ingredienser:
til 3 stk.
3 dl lunkent vand
25 g gaer
2 tsk. salt
1 spsk. olie
ca. 500g mel (8 1/2 dl)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: arbejdstid 45 min + koget
En and ca 2½ kg
salt og peber
lidt tyndstrimlet skal af appelsin.
Bouillon:
ca 2 spsk afsmeltet andefadt eller smør, hjerte kråse og vingespidser
½ gulerod
½ porre eller ½ løg
ca ½ l . vand
salt.
Sovs:
3-4 spsk afsmeltet andefedt
2-3 spsk mel
4-5 dl andebouillon
½ dl halvtør hvidvin
2 appelsiner
lidt citronsaft
salt
Garniture:
2-3 appelsiner
evt et par spsk cognac
Ingredienser:
1 kg squash (courgetter eller zucchini
1 ml. stort hakket løg
½ dl olie
1-2 fed hvidløg
1 liter (grøntsags) bouillon
2½ dl piskefløde
salt og peber
75-100 g strimlet røget skinke
1 bundt fintklippet purløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 4
16 kammuslinger uden rogn
1 dusk frisk basilikum
1 fed hvidløg
1-2 spsk ristede pinjekerner
1 spsk friskrevet parmesanost
ekstrajomfruolivenolie
Ingredienser:
til 4
Quichedej:
300 g butterdej eller usødet mørdej
Fyld:
100-200g skinkestrimler/tern eller baconskiver
150-300 g revet emmentalerost (eller lignende mild ost)
4 æg
3 dl creme fraiche 18%
salt, (hvid) peber
lidt muskatnød
Ingredienser:
til 4
Til surdejen:
10 gr. gær
4 dl lunken vand
250 gr. mel
Til dejen:
2 dl. lunken vand
20 gr. salt
750 gr. mel (cirka)
Der er forskel på mel og hvor meget væske det kan opsuge.
1 æg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
til 4 pers.
3 porrer
2 løg
2 spsk. smør elller margarine
4 kartofler i skiver
1 1/4 l. bouillon el. vand
2 dl. fløde
salt/peber
1 bdt. fintklippet purløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
Pris: kr. 40
til 1 stor skål
3 høje tynde glas sorte udstenede oliven
6 soltørrede tomater i olie, meget tyndtskårne
1-1½ dl god olivenolie eller olie fra de soltørrede tomater
3 fed pressede hvidløg
friskkværnet havsalt
Alle Franske opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler en opskrft i kategorien Franske opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.