Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 10 min.
til 2-3 prs.
4-5 tørrede(soft)abrikoser i små tern
2 fed hvidløg fintsnittet
ca. 1½ spsk. Whisky
ca. 2 dl. fløde
ca. 2 dl. mælk (rystet med 1-2 tsk. mel)
fedtstof fra stegning af kødet
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 15 min.
til 4 prs.
2 avocadoer
ca. 200g. krebsehaler (rejer kan også bruges)
1 lille glas rød kaviar
2 dl. cremefraiche eller græsk youghurt 10%
ca. 2 spsk løg i meget fine tern
ca. 2 spsk citronsaft
salt og peber
Til pynt.
Lidt strimlet salat
4 skiver citron
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: middel
til 3 pers.
Dej:
2 æg
1 stor avocado
10 g. gær
Citron saft
70 g. mel
2 dl. mælk
Salt og peber
Topping:
400 g. krebsehaler
200 g. græsk yoghurt
1 avokado
Citronsaft
½ dl. olie
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 75 kr.
til 6-8 pers.
600 g blommer,
100 g sukker,
½ dl. vand
Creme:
2 dl. fløde 13%,
1 dl. mælk,
2 æggeblommer,
4 spsk. sukker,
1 vaniliestang
Lidt maizena hvis cremen ikke er tyk nok
Endvidere:
20-30 makroner,
evt. dessertvin
Pynt:
2 dl. piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 25-30 stk
400 g chokolade
400 g smør
320 g mel
320 g flormelis
5 g bagepulver
10 æg.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 8
1 kg blåmuslinger
6 stk tomater
1½ stk fennikel
4 stk porre
2-3 fed hvidløg
2-3 spsk olivenolie
½ tsk safran
4 dl hvidvin
2 liter vand
2 torskehoveder el. fiskebouillonterning
8-10 hele jomfruhummer
800-1000g hvid fisk og gerne flere slags ( fx havtaske, torsk rødspætte, skrubbe osv.)
salt efter smag
Ingredienser:
1 kg sprængt kalvespidsbryst
2 L vand
10 sorte peberkorn
1 laurbærblad
1 gulerod i stykker
1 zittauerløg i både
4 kviste frisk timian
Peberrodscreme:
150 g peberrod
2 tsk. sennep
3 tsk. eddike
2 dl. cremefraiche 38%
1-2 tsk. sukker
salt og peber
Ingredienser:
til 4
4 gode oksemøebradbøffer af ca. 350 gr.
10 store bagekartofler
Bearnaise sauce:
250 gram klaret smeltet smør
6 æggeblommer
1/4 dl. grøntsagsbouillon (kan undlades men så skal der kun bruges 4-5 æggeblommer)
2 spsk. bearnaise essens (hjemmelavet eller købt)
Hakket Estragon.
lidt salt og peber
Evt. til en tomatsalat:
200 gr. små tomater skåret i skiver
En gang mozzarella skåret i skiver
Frisk basilikum
Lidt hakketløg
Olie, eddikke, salt og peber
Det hele blandes i et lille fad
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Rimelig
250 g Mørk chokolade min 55 % cacao. 1 1/2 dl Oliemagarine. 6 Æg. 275 g Sukker. 90 g Mel.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Rimelig
Chokolade Vaffelskåle. 1 l . Vanilieis. 1/4 Piskefløde. Forskellige frugter enten på dåse eller friske. Vaffelrør.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60 min
til 8-10
5 dl fløde
2 dl mælk (kan undværes)
kornene af 1 vaniljestang
150 gr. sukker
3 æg(eller 8 æggeblommer)
2 spsk rørsukker
Bagetid: Ca. 45 min. ved 140°.
Ingredienser:
til 4 pers.
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 dl. mousserende vin (tør, Tres sec)
1 dl. fløde
1 dl. vand
1 dl. kalve eller oksefond
Lidt Maizena
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60 min.
Pris: kr.100
til 6-8 pers.
1000-1600 gr. culottesteg eller Cuvettesteg
3-4 fed hvidløg
lidt Groft salt
lidt alm. peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 80-100kr.
til 4
3 peberfrugter (Gul, Grøn, rød)
500g grønne bønner fra frost eller friske
3-4 æbler
150g valnødder eller til nød pinjekerner
2 spsk. honning
1 bundt brøndkarse
2-3 fed hvidløg
salt & peber
½ dl balsamicoeddike eller rødvinseddike
Ingredienser:
til 1 kage
Bund:
200 g mel
150 g smør
1 spsk. Flormelis
1 æggeblomme
lidt koldt vand
smør til formen
Fyld:
300 g figner
200 g dadler
2 spsk. Råsukker
300 g flødeost
1 æg
2 spsk. Vanille
3 spsk. Pinjekerner
Ingredienser:
Fonduen:
Okse stykker
Lever stykker
Coctail pølser
Bacon stykker
Champignon
Tilbehør:
Salat
Agurk
Majs
Tomater
Kartofler (store) til Pomfritter
Paprika dip:
Cremefraiche
Lidt ketchup
Paprika
Lidt ægte mayonnaise
Salt/peber
Blandes sammen
Dild/persille dip:
Hakket Frisk Dild
Hakket Frisk Persille
Cremefraiche
Lidt ægte mayonnaise
Salt/peber
Blandes sammen
Rødbedde løg mix:
Hakket Løg
Hakket Rødbedder
Blandes sammen
fx. solsikkeolie til gryden og husholdningssprit fondue varmeren.
Ingredienser:
til 1 kage
175 g mørk chokolade
175 g smør
175 g sukker
7 pasteuriserende æggeblommer(3½ bæger)
4 ½ pasteuriserende æggehvider(3 bæger el. 135 ml fra en flaske)
1 stor springform
Rigtig smør til formen og lidt sukker til formen
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min
til 4 pers
1 løg, finthakket
35 g smør
1 dl sherry
4 dl hønsebouillon
75 g gorgonzola
lidt fløde
salt og peber
Evt lidt maizena+koldt vand.
Ingredienser:
til 8
2 kg. Okse culotte
1 dl rødvin
2 fed hvidløg
Rosmarin
2 spsk. Raps olie (koldpresset)
peber
salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 4 pers
600 gram krondyrfilet
1 dl. rødvin
4 kviste timian
10 enebær (knust)
salt og peber
Ingredienser:
Pris: ca. 400 kr.
til 7 pers
1,5 kg oksemørbrad
salt
peber
Ingredienser:
til 6 pers.
ca. 1 1/2 kg røget hamburgerryg
salt
2 glas kartofler
sukker
1 1/2 kg. kartofler
ca. 500 g. frossen grønkål
magarine
sukker
salt
hvedemel
mælk
Ingredienser:
til 6 personer
ca 1 kg hamburgerryg
Grønlangkål:
375g dybfrossen hakket grønkål
30g smør
3 spsk hvedemel
3-4 dl mælk
salt
sukker
Brunede kartofler:
750g små kogte pillede kartofler
50g sukker
50g smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Et par timer
Pris: kr.Dyr
1 Stor Oksemørbrad. 1/2 l Rødvin.1 dl Olie. 2 Fed hvidløg. 2 tsk. Rosmarin. 1 tsk. Peberkorn..
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min. + 6 timer
til 4 pers.
½ liter piskefløde
1 ds. kondenseret mælk (397 gram)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
8 Æg . 200 g Sukker. 1 l Piskefløde.Chokolade. Nødder.
Ingredienser:
til 8
2 levende hummer á ca. 400 gram
2 dl. Olivenolie
75 gram (rigtig) smør
1 + 1 dl. Cognac
½ fl. tør hvidvin
½ l. piskefløde
2 l. god fiskefond (evt. fra terning)
2 gulerødder
Det hvide af 2 porrer
3 fed hvidløg
¼ knoldselleri
3 laurbærblade
1 tsk oregano, tørret
1 spsk. Edellsüss paprika
70 gram tomatpuré (1 lille ds.)
Man kan også bruge Snekrabbe, dronningkrabbe, jomfruhummer m.m. hvis man ikke kan få hummer
Ingredienser:
til 4
4 stk Pærer
½-1 l Sødet hyldebærsaft
1 dl Kokos
100-150 g Hvid chokolade
evt. 50 g Nougat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50
Laks, uden skind (friske laks er bedst)
Spinat (frossent spinat kan sagtens bruges)
Flødeost (vælg selv hvilken - jeg bruger Philadelphia flødeost med hvidløg)
Fillodej (Sund dej, bruges i stedet for butterdej - kan købes i alle supermarkeder)
Soltørret Tomater (behøves ikke, men giver en dejlig smag)
Ingredienser:
til 6
1 oksemørbrad på ca 1 kilo
salt og peber
20 g smør
1 pk butterdej
250 g friske champignoner
100 g flødeost naturel
1 æg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 2
8 friske jumfruhummere
1 bundt dild
2 citros frugter
4 fed røde hvidløg ( knust ) let hakket
2 spise ske smør Ca. 50 gram
Et lækkert madbrød el Flutes
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50 min.
til 4 personer
½ kg jordskokker
2 store bagekartofler
7 dl. liter mælk
½ liter hønsefond (eller terning)
salt, peber, muskat, cognac
evt en dl. fløde
1 bundt purløg
½ dl. olivenolie
4 store friske kammuslinger
8 tynde skiver parmaskinke (eller anden røget skinke)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4 pers.
4 store bagekartofler
salt
peber
smør
Timian
Ingredienser:
til en skål
2 spsk. blå birkes
2 spsk. sennepsfrø
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Kongekrabbe
3 l vand
6 spsk. salt
1 bundt frisk dild
0,5 l. æblemost
Ingredienser:
til 4
2 hummere.
Ca. 2 dl. mayonnaise, gerne hjemmelavet mayonnaise
1 citron i skiver.
Kogelage:
2 l. vand.
1 spsk. salt.
5 hele peberkorn.
2 laurbærblade.
Ingredienser:
til 8 pers.
1/2 kg. rå marcipan
200 g. flormelis
1 æggehvide.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 8 personer.
500 g. ren marcipan
200-225 g. flormelis
1 lille æggehvide
Glasur:
flormelis
æggehvide
et par dråber edikke
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
500 G Marcipan. 200 G Flourmelis. 1 Æggehvide.
Pynt : Nødder, Coktailbær,evt. Chokolade..
Ingredienser:
Pris: kr.rimelig
540 g Marcipan. 50 g Æggehvider. 190 g Sukker.
Glasur : 2 pasteuriseret æggehvider.250 g Flourmelis.
Ingredienser:
til ca. 30 pers
1 kg odense kranse XX (eller en anden kransekagemasse, købes f.eks. i SuperBrugsen eller hos din bager)
500 g sukker
1 past. Æggehvide
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min+bagetid
til ca. 30-35 stk
500 g ren rå marcipan
150 g sukker
2 past. Æggehvider
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
til 24 stk
24 Muffinsforme. Olie. 3 Plader Frisk butterdej. 300 g Røget laks. 3 dl. Cremefraise 18 %. 6 Æg. 1 Rødløg.1 Bundt dild. Peber og lidt salt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 8 stk
2-3 pk. røget laks
Fyldet:
2 dl cremefraise 18%
1 pk. Philadelphia flødeost
3 stk. rød peberfrugt
1 bundt purløg
1 aml. løg
1 rødløg
(brug evt. 1 fed hvidløg)
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 8 timer
til 6 pers
Ca. 2 - 2,5 kg Vildsvinekølle
salt og peber
2 stk. hakket rødløg
4 stk. gulerødder i skiver
½ fennikel i skiver
4 timiankviste
6 blade salvie
1 øl - porter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 4 t. hæve tid.
Pris: 20 kr.
til 20 stk.
25 g. gær,
½ l. lunken vand,
ca. 1 kg hvedemel,
50 g soltørrede tomater,
lidt frisk basilikum,
2 spsk. rosmarin, frisk el. tørret
3-4 fed hvidløg,
½-1 dl. olivenolie,
flagesalt eller anden gourmet salt.
Ingredienser:
til 6
Marengsreder:
3 æggehvider
200 gram sukker
Citronflødeskum:
½ liter piskefløde
fintrevet skal af en usprøjtet citron
lidt flormelis
Hindbær, blåbær, hakket usaltet pistaciekerner eller andet til toppen.
Ingredienser:
til 10 stk
Karamelmousse:
5 blade husblas
5 dl piskefløde
110 g sukker
60 g vand
4 stk. pasteuriserede æggeblommer
Bunde:
125 gr koldt smør
175 gr mel
3 spsk sukker
1 æggeblomme
Fyld til bunde:
150 gr. blødt smør
125 gr. sukker
200 gr. revet marcipan
1 æg
1 æggehvide
Karamelglaze:
3 blade husblas
200 g mørk chokolade
160 ml piskefløde
20 g olie uden smag
Pynt smeltet sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til ca. 25 stk
mini Blinis:
120 g hvedemel
1 knsp bagepulver
2 let sammenpiskede æg
1,2 dl mælk
1 spsk. Creme fraice 18 eller 38%
Fyld:
50 g stenbider rogn
2 dl creme fraice 38%
salt og peber
citronsaft
ruccula salat til pynt
smagsneutral olie til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30 min.
til 4-6 prs.
4 blade husblas
1 dl. vand
1½ tsk. pulverkaffe
100 g. mørk chokolade
3 spsk. florsukker
½ l. piskefløde
Pynt: Mokkabønner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 125 kr.
til 6-8
1 ps hakket skyllet grønkål 200 g -250 g
1 bolsjebede
1 stor pk granatæblekerner 200 g
2 røde grapefrugter
1 moden avokado
1 bakke brombær 100 g
100 g pose pekannødder el. valnødder
½ dl flydende honning
½ tsk salt
Dressing:
salt, peber
saft af en halv citron og 2 spsk flydende honning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: 120 kr.
til 4-5 pers.
1 kg friske jomfruhummerhaler
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. limesaft
1 dl. hvidvin
1 tsk. sukker
1 tsk. hvid, knust peber
1-2 friske røde chili
1 kop friske korianderblade
1 spsk. vindruekerneolie (eller anden vegetabilsk olie)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1time 30min
til 5 personer
250 g smør
5 store bagekartofler
2 zitauerløg
salt, peber, muskatnød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 20 min
Bacon
Oksestrimler
Kalkunstrimler
Syltede skalotteløg
Cocktail pølser
Annanasskiver
Ost
Peberfrugt
Champignoner
Majs
Cherrytomater
Æg (blandes med mælk)
Ingredienser:
Pris: kr.Halv dyrt
Æggestand til omelet.Oskekød i fine strimler. Kalkun i fine strimler.Pølser.Revet skinke.Mini frkadeller. Revet ost. Rejer. Forårsløg eller porer kan også bruges.Peberfrugter.Champingon.Marinered hvidløg.Perleløg.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
Rejer,Chilli.Hvidløg.Salat. Citron. Cherrytomater.salt & peber. Oliemagarine.
Dressing.. Evt. Min den røde dressing..
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min
til 4-6 pers
300 g rejer, god kvalitet, optøet
1 porre, fintsnittet
3 avocadoer, modne, i små tern
Dressing:
2 spsk. Citronsaft
2 dl creme fraiche
salt, peber
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. HP sauce
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 75
Pris: kr.Middel
Roastbeef. Hvidløg. Salt & peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
Marinaden fra den rødvinsmarineret oksemørbrad bruges her..
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4-6 pers
Ca 800 g skinke – forkogt
Sauce:
2 løg i skiver
4 fed hvidløg, presset
2 dl hvidvin
4 dl fløde
4 spsk. Grovkornet sennep (a l’ancienne fra Maille)
4 spsk hakket persille
Top 10 liste over udprintede opskrifter i kategorien: Nytår opskrifter
Ingredienser:
Pris: ca. 400 kr.
til 7 pers
til 7 pers
Grill
1,5 kg oksemørbrad
salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 15 min.
til 4 prs.
2 avocadoer
ca. 200g. krebsehaler (rejer kan også bruges)
1 lille glas rød kaviar
2 dl. cremefraiche eller græsk youghurt 10%
ca. 2 spsk løg i meget fine tern
ca. 2 spsk citronsaft
salt og peber
Til pynt.
Lidt strimlet salat
4 skiver citron
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 25-30 stk
400 g chokolade
400 g smør
320 g mel
320 g flormelis
5 g bagepulver
10 æg.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120-145
Pris: ca. kr. 120,00
til 5
ca. 1,3 kg hamburgerryg
Vand
2 spsk stærk sennep
3 spsk brun farin
2 spsk rasp
Frisk persille
Frisk løvstikke
Friske porreblade
Frisk selleritop
ca. 1 kg kartofler
75 g stegemargarine
2 spsk finhakket løg
Groft Salt
Friskkværnet peber
Mild paprika
3 dl grønsagsbouillon
7,5 dl piskefløde
3 fed knust hvidløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Et par timer
Pris: kr.Dyr
1 Stor Oksemørbrad. 1/2 l Rødvin.1 dl Olie. 2 Fed hvidløg. 2 tsk. Rosmarin. 1 tsk. Peberkorn..
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1time 30min
til 5 personer
250 g smør
5 store bagekartofler
2 zitauerløg
salt, peber, muskatnød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50
Laks, uden skind (friske laks er bedst)
Spinat (frossent spinat kan sagtens bruges)
Flødeost (vælg selv hvilken - jeg bruger Philadelphia flødeost med hvidløg)
Fillodej (Sund dej, bruges i stedet for butterdej - kan købes i alle supermarkeder)
Soltørret Tomater (behøves ikke, men giver en dejlig smag)
Ingredienser:
Fonduen:
Okse stykker
Lever stykker
Coctail pølser
Bacon stykker
Champignon
Tilbehør:
Salat
Agurk
Majs
Tomater
Kartofler (store) til Pomfritter
Paprika dip:
Cremefraiche
Lidt ketchup
Paprika
Lidt ægte mayonnaise
Salt/peber
Blandes sammen
Dild/persille dip:
Hakket Frisk Dild
Hakket Frisk Persille
Cremefraiche
Lidt ægte mayonnaise
Salt/peber
Blandes sammen
Rødbedde løg mix:
Hakket Løg
Hakket Rødbedder
Blandes sammen
fx. solsikkeolie til gryden og husholdningssprit fondue varmeren.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60 min.
Pris: kr.100
til 6-8 pers.
1000-1600 gr. culottesteg eller Cuvettesteg
3-4 fed hvidløg
lidt Groft salt
lidt alm. peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 8 personer.
500 g. ren marcipan
200-225 g. flormelis
1 lille æggehvide
Glasur:
flormelis
æggehvide
et par dråber edikke
10 nyeste opskrifter i kategorien: Nytår
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min. + 6 timer
til 4 pers.
til 4 pers.
Is
½ liter piskefløde
1 ds. kondenseret mælk (397 gram)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 4 pers
600 gram krondyrfilet
1 dl. rødvin
4 kviste timian
10 enebær (knust)
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 8 timer
til 6 pers
Ca. 2 - 2,5 kg Vildsvinekølle
salt og peber
2 stk. hakket rødløg
4 stk. gulerødder i skiver
½ fennikel i skiver
4 timiankviste
6 blade salvie
1 øl - porter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 125 kr.
til 6-8
1 ps hakket skyllet grønkål 200 g -250 g
1 bolsjebede
1 stor pk granatæblekerner 200 g
2 røde grapefrugter
1 moden avokado
1 bakke brombær 100 g
100 g pose pekannødder el. valnødder
½ dl flydende honning
½ tsk salt
Dressing:
salt, peber
saft af en halv citron og 2 spsk flydende honning
Ingredienser:
til 10 stk
Karamelmousse:
5 blade husblas
5 dl piskefløde
110 g sukker
60 g vand
4 stk. pasteuriserede æggeblommer
Bunde:
125 gr koldt smør
175 gr mel
3 spsk sukker
1 æggeblomme
Fyld til bunde:
150 gr. blødt smør
125 gr. sukker
200 gr. revet marcipan
1 æg
1 æggehvide
Karamelglaze:
3 blade husblas
200 g mørk chokolade
160 ml piskefløde
20 g olie uden smag
Pynt smeltet sukker
Ingredienser:
til en skål
2 spsk. blå birkes
2 spsk. sennepsfrø
Ingredienser:
til 4
100 g. Maltrugbrød (gerne daggammelt)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4 pers.
6 appelsiner
½ granatæble
Lidt Balsamico
Ingredienser:
til 6 pers.
6 blodappelsiner
100 g. havtorn, frosne
1 dl. vand
6 spsk. sukker
Fine strimler fra 1 appelsin
Ingredienser:
til 2-3 pers.
1 stk. knoldselleri
2 kg. salt
1 stk. gryde som kan tåle en varm ovn
Alle Nytår opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler en opskrft i kategorien Nytår opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.