Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min
til 8-10 stk
300 g kogte, hvide bønner
2 fed hvidløg
1 løg, finthakket eller evt blendet
1¼ dl græsk yoghurt
1 dl rasp
¼ dl hasselnødder – flager
1 hoveder broccoli
300 g kogte kolde kartofler, moset
salt, peber, frisk timian, stødt ingefær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 4 personer
150 g Soy4you mørk
1 mørk øl
2 ds. hakkede tomater
3 store løg
4 store gulerødder
1 bundt blegselleri
6 fed hvidløg
2 ds. røde kidneybønner
3 stk. chili
2 tsk. cayennepeber
4 tsk. støt spidskommen
2 stk. hel kanel
50-70 g mørk chokolade (70%)
½ - 1 l grøntsags bouillon
Salt og peber
Ingredienser:
til 4 pers
4 squash
2 skiver franskbrød uden skorpe
mælk til udblødning (ca. 1½ dl)
2 spsk. Hasselnøddeflager
50 g blød ost (brie, skimmel, eller andet)
salt og peber.
Ingredienser:
til ca 10 pers
250 g kikærter
salt + suppevisk
3 spsk tahin
2 fed hvidløg, presset
3-4 spsk citronsaft
1 tsk stødt spidskommen
ca. 1½ dl kikærtevand
salt + peber
lidt olivenolie
lidt paprika
50 g sorte oliven
hakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 dage
til 2 -10
Soyabønner og kikærter udblødes i vand i 12 timer, koges derefter i ca 2-3 timer til de er møre.
Når de er kolde og efter sining tages:
150 g af blandingen af soyabønner og kikærter
½ dl olivenolie
¼ dl rødvinseddike
¼ dl vand
1 fed hvidløg
1 spsk hakket ingefær
1 spsk findelt dild
salt og peber efter behag
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min + ovntid
Pris: Billig
til 4
- 2 auberginer til plader
bechamelsovs:
1 lille blomkålshoved
- 1 hakket løg
Olie el.kokosolie
- 4 dl plantemælk fx soyamælk el. Usødet mandelmælk
1 terning grønsagsbouillon
- 50 g revet ost
- Revet muskatnød
- Salt og peber
Tomatsovs:
- Olivenolie
- 1 hakket løg
- 2 fed presset hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- 1/2 bundt friske basilikumsblade groft hakkede
- Salt og peber
1 tsk honning
100 -150g ost til gratinering
Lidt oregano
Ingredienser:
til 4-6 pers
600g rosenkål
4 dl mælk
30 g smør
3 spsk. mel
2 gulerødder
50 g valnødder
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Pris: billig
til 1 pers.
Denne opskrift på ostekarbonader er jeg blevet helt vild med! Så er man vegetar eller har man kødløs dag, så er denne her perfekt!!! SKAL prøves, og alle kan finde udad det...
1 æg
75 g. reven mager ost
25 g. revet løg
100. gram kogte kartofler
30 gr. brød - ristes til rasp
Salt /pepper
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
3 gulerødder
2 buillionterning en oksekød og hønsekød
2 champignoner
1 dåse flåede tomater
300 gram pasta
3 forårsløg
4 fed hvidløg
1 almindeligt løg
En halv gryde vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ½ time
til 6-10
2 dl fintskårne radisser
1 dl fintsnittede forårsløg
5-10 hakkede syltede hvidløg (efter smag)
½ dl græsk youghurt 10%
½ dl mayonnaise
½ spsk citronsaft
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25
til 4 personer
100 g Soya Bites
5 dl grøntsags bouillon
2 rødløg
3 spsk. olivenolie
4 tsk. kebab krydderi
Salt og peber
6 tortilla pandekager
Icebergsalat
Cherrytomater
Feta
Dressing:
3 dl cremefraiche
1 lille hvidløgsfed
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4-6 pers
1 pakke tofu
marinade:
1½ spsk. Acaciehonning
1 spsk. Hvid balsamisk eddike
½ tsk. Stødt ingefær eller lidt friskrevet
skallen af 1 lime eller lidt revet citronskal
saft af 1 lime eller ½ citron
salt og peber
2-3 auberginer (squash kan bruges)
evt lidt friske krydderurter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
400g Pasta
1 dåse flåede tomater
1 bakke champignoner
1 forårsløg
4 gulerødder
1 fed hvidløg
Krydderier efter eget valg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til ca. 25-30 stk
1 l. vand
250 g polenta mel (groft majsmel)
ca. 1 dl grofthakkede krydderurter – efter smag. Her er brugt timian, hvidløg og persille.
1 spsk. Olivenolie.
Et stykke gorgonzola ost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 35
til 4 personer
1 løg
1 stor gulerod
1 stængel bladselleri
1 fed hvidløg
3 dåser hakkede flåede tomater
3-4 stængler frisk timian
1/2 spsk. sukker
1 spsk. tomatpure
1 dl rødvin
1 dl vand
125 g Soy4you mørk eller lys
400 g spaghetti eller anden pasta
Salt og peber
Parmesan
Frisk basilikum
Olivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4 personer
100 g Soy4you Bites
5 dl grønsagsbouillon
2 store løg
4 spsk. sojasauce
1 tsk. paprika
1 tsk. fin salt
Smør/olie
Kartoffelmos
1½ kg kartofler
3 dl sødmælk
½-1 tsk. groft salt
Peber
4 g smør
Muskatnød
Tilbehør
Purløg, rødbeder og et godt stykke rugbrød/brød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 35
til 12 stk
125 g Soy4you
5 dl bouillon
1 spsk. olivenolie
1 stor gulerod
200 g hvidkål
1 gul peberfrugt
1 bundt forårsløg
Salt og peber
12 forårsrulleplader
(købes på frost - alternativt kan man bruge filodej fra supermarkedet)
Olie til friturestegning
Tilbehør
Soya sauce
Sweet chili sauce
Frisk koriander
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 4 pers
1 spsk. olie
1 finthakket zittauerløg
1 groftrevet gulerod
600 g hakkede flåede tomater
4 spsk. koncentreret tomatpure
150 g Soy4you (lys eller mørk)
3 dl grønsagsbouillon
Salt og peber
30 g smør
3 spsk. hvedemel
6 dl mælk
150 g revet mozzarella
ca. 12 forkogte lasagneplader
Frisk basilikum
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25
til 4 personer
Wok
1 pose Soy4you bites
Ca. 6 dl bouillon
4-5 gulerødder
1 broccoli
1 rød peber
1 rødløg
200 gr. champignon
Sauce
2 spsk. maizena
3 spsk. farin
1 spsk. olie (sesam eller oliven)
1 dl sojasauce
1 spsk. ingefær (frisk revet eller tør)
2 dl vand
1-2 fed hvidløg
Lidt tørret eller frisk chili
Tilbehør
Ris eller nudler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ½ time
til 4
1 lille aubergine
5 gode æbler
2 små løg
olie til stegning
1 spsk. sukker
Ingredienser:
*100 gr hasselnødder
*100 gr mandler
*50 gr kastanjer
*100 gr gulerødder
*100 gr selleri
*100 gr rødbeder
*basilikum,
*salvie,
* estragon
*olivenolie
*250 gr champignon
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
Pris: ca. 90kr
til 4 personer
3-4 gulerøder
3 fed hvidløg
1 stort alm løg
1 pore
500g squash
1 ds. hakkede tomater
1 ds. kikærter (vandet skal også bruges
salt, peber
4 spsk stødt spidskommen
safran opblødt i lidt vand eller gurkemeje (3tsk)
hakket persille
400g cous cous
olivenolie
grøntsagsbouillion
salt, peber
Koriander pesto:
1 bundt frisk koriander
1 lille håndfuld persille
2 fed hvidløg
2 tsk cayennepeber
3dl god olivenolie
godt brød (evt naanbrød)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
til 4 cou.
3 tomater.
5 appelsiner.
300 g baby spinat.
Dressing:
1 tsk. koriander, stødt.
1½ tsk. fennikelfrø, stødt.
2 spsk. dijon sennep.
2 spsk. creme fraiche.
2 spsk. yoghurt naturel.
Citronsaft.
Friskhakket mynte.
Salt.
Peber.
Ingredienser:
til 4. pers
4 store bagekartofler
1 bundt persille
150 g. naturel smøreost
salt
peber
Ingredienser:
til 4-6 pers
200 g udblødte, kogte kikærter
1 stort løg
1 blomkål med stok, delt i mindre stykker
2 fed hvidløg
½ dl rasp
3 æg
krydderier, eks chilisauce, cayennepeber, paprika, salt og peber
1 stor kogt gulerod, skåret i tynde skiver på langs (brug kartoffelskrælleren)
½ dl hakket persille
1 dl hytteost
Ingredienser:
til 12 stk
1 blomkålshoved
2 store løg
2-3 æg
rasp
½ dl hasselnøddeflager
1 tsk. Sød chili sauce
½ tsk. Garam masala
¼ tsk spidskommen
salt og peber
Ingredienser:
til 4-6 pers
225 g broccoli i buketter
40 g smør
25 g mel
3 æg, delte
1½ dl mælk
salt, peber, muskat
50 g revet parmesan
Fyld:
500 g champignoner i små stykker
25 g smør
1-2 tsk. Majsstivelse
2½ dl fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10-15
til 4
Chili
Frisk koriander
Forårsløg (med det grønne)
Revet cheddarost
Tortillaer
Mængden bestemmer man selv, sådan lidt på slump.
Ingredienser:
til 4 pers
500 g champignon
200 g løg, tern
25 g smør
2 dl mælk
2 æg
½ dl fløde
2 tykke skiver brød uden skorpe, smuldret
1 tsk. Timian
salt + peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 6-8
15 ml olivenolie
1 stort løg, hakket
2 laurbærblade
½ tsk. knust spidskommen
2 tsk. tørret oregano
2 stilke bladselleri, i skiver
2 grøn peber, renses for frø og hakkes
2 jalapeño chile, renses for frø og hakkes
3 fed hvidløg, knust
2 glas (200g.) mild grøn chile drænes, hakkes,
2 pakker Quorn stykker, á 300 g
3 dåser hakket tomater,
30 g chili pulver
1 tsk. knust sort peber, salt for smag
400 g. kidneybønner, i dåse drænet
400 g. pintobønner, i dåse drænet
400 g. kikærter, i dåse drænes
400 g. majs, i dåse drænet eller frosne.
Majsmel efter behov, ud rørt i vand til jævning.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
Pris: kr.30
til 2 pers.
200 g. cous cous
1000 g. af dine yndlingsgrøntsager
ex. peberfrugt, løg, tomater, squash, gulerødder.
salt
peber
balsamico eddike
olivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4 portioner
Tomatsalat:
6-8 tomater i skiver
1-2 hakkede rødløg
2 spsk finthakket persille
Dressing:
1 spsk vineddike
1/2 tsk dijonsennep
1/4 tsk salt
2 tsk Lys Sirup
1 tsk basilikum
1 fed presset hvidløg
3 spsk god olie
Spinatimbaler med svampesovs:
250 g spinat
4 æg
1 spsk hvedemel
3 dl fløde
2 dl revet ost
1 tsk urtesalt
1 tsk Brun Farin
1/4 tsk sort peber
smør eller margarine
Sovs:
200 g svampe efter eget valg
1 dl finthakket løg
2 spsk smør eller margarine
2 tsk hvedemel
2 tsk kinesisk soja
1 tsk Brun Farin
1 tsk urtesalt
1/4 tsk sort peber
1 dl grønsagsbouillon (terning)
3 dl fløde/mælk
Virginiabananer:
4-8 bananer
1 spsk smør eller margarine
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 dl Brun Farin
1 dl hakkede hasselnødder
saften af 1 citron
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 portioner
Løg- og champignontoast:
4 skiver formbrød
400 g champignon
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk Rørsukker
salt, peber
smør eller margarine
persille
Auberginer i lag:
2 auberginer
4 tomater
1 porre
2 tsk salt, gerne urtesalt
1/4 tsk sort peber
1 tsk Rørsukker
1 tsk tørret rosmarin eller 2 tsk frisk
Sovs:
2 spsk smør eller margarine
2 spsk hvedemel
2 1/2 dl mælk
3 dl revet ost med meget smag
1 tsk Rørsukker
1/4 tsk sort peber
evt. salt
Marinerede klementiner:
8 klementiner
3 dl Sukker
9 dl vand
3 stænger kanel
9 stjerneanis
2 tsk Vaniljesukker
Ingredienser:
til 4 personer
Dej:
225 g hvedemel
1 nip salt
2 dl vand
2 dl mælk
3 mellemstore æg
50 g smeltet smør
lidt fedtstof til bagning
Fyld:
400 g champignon
3 dl vand
1 tsk. citronsaft
15 g smør
1 spsk. hvedemel
1-2 spsk. creme fraiche 38%
salt & peber
1 bundt. hakket persille
1-2 porrer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min
til ?
En pose haricovert fra frost
1 stor dåse koncentreret tomatpure
3 fed hvidløg
25 gram smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
Pris: kr. 30
til 4 pers.
8 mellem store gulerødder
1/2 hvidkåls hoved
2 mellem store løg
2 æg
3 spsk. rasp
3 spsk hvede mel.
salt og peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30min+bagetid
til 4-6 pers
14-16 spinatblade
1½ tsk. olie
400 g broccoli
200 g gulerødder
100 g grønne asparges eller grønne bønner
2½ dl creme fraiche
½ dl piskefløde
4 æg
salt, peber, revet muskat.
Ingredienser:
5 store kogte kartofler
1 æg
1 finthakket løg
salt & peber
Ingredienser:
til 4-6 pers
100 g linser
5 dl vand
3 gulerødder
400 g kartofler
½ dl solsikkekerner
1 tsk. Basilikum
1 tsk. Oregano
600 g porrer
sesamfrø
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4
Wokretten:
- 1-2 dåser kokosmælk
- 1 pose wokblanding fra frost (kan både være udelukkende med grønne grøntsager eller med blandede slags)
- Evt. 400-450 g. kyllingefilet eller inderfilet
Krydderier:
- Karry
- Salt
- Peber
- Olie
Tilbehør:
- Ris
- Evt. Naanbrød
Redskaber:
- Wok eller stor pande
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90 min.
til 5 cou.
100 g kikærter (lægges i blød dagen før).
Brede strimler citronskal fra ½ citron.
2 laurbærblade.
1 hel tørret chil.
1 spsk salt.
Vand.
Youghurt:
650 g blancheret grønkål.
4 fed hvidløg, knust.
100 g sesamfrø, ristet og blendet.
Citronsaft.
Sesmaolie
Salt.
Peber.
Ingredienser:
til 4
6 kartofler
4 gulerødder
1 løg
½ agurk/squash
25 gr. margarine
1 dl. vand
½ tsk salt
4 æg
magarine til stegning af æg
Ingredienser:
til 4
6 kartofler
4 gulerødder
1 løg
½ agurk/squash
25 gr. margarine
1 dl. vand
½ tsk salt
4 æg
magarine til stegning af æg
Ingredienser:
til 4-6 pers
100 g boghvede
1 mellemstort løg
1 mellemstor gulerod
2 spsk. olie
175 g røde linser
1 L. grønsagsbouillon
2 spsk hakket persille
½ tsk rosmarin
salt, peber, muskat
Ingredienser:
til 20stk - 4 pers
Linsefars:
225 g røde linser
1 grøn peberfrugt, finthakket
2 finthakkede løg
1 finthakket rødløg
1 spsk. Garam masala
½ tsk. Stødt chili
2 tsk. Citronsaft
2 spsk. Hakkede jordnødder
6 dl vand
1 æg, letpisket
salt, peber
panering:
3 spsk. Mel
salt, peber, gurkemeje, stødt chili
4 spsk. Olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4-6 pers
Marinade:
2 spsk. Honning
saften af 1 lime
1 spsk. Olie
2 spsk. Friske mynteblade, hakket
1 fennikel i både
2 stængler blegselleri, skiver
2 gulerødder, fine stave
250 g jordskokker
250 g grønne linser
4-6 store blade savojkål.
200 g flødeost
salt, peber, stødt ingefær, evt. mere krydderi
100 g ristede hasselnøddeflager
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30min+bagetid
til 4-6 pers
300 grøde linser
¾ tsk. Tørret timian
1½ tsk. Karry
2½ dl fløde
½ tsk. Spidskommen
150 g smeltet smør
600 g løg
5 æg
1 spsk. Tørret basilikum
1 spsk. Havsalt
Ingredienser:
til 15 stk
200 g hvide butterbeans (limabønner)
200 g løg (ca 2 stk)
2 spsk olie
2 dl rasp
2 æg
3 spsk tamari eller soyasauce
1 spsk revet citronskal
½ bdt purløg (finthakket)
½ rød peber (fint hakket)
salt
peber
olie til stegning
Ingredienser:
til 1-2
50 g mandler
40 g hvedemel
40 g grahamsmel
40 g veg. Margarine
2 spsk. Vand
1 knsp salt
200 g broccoli
fyld:
1½ dl sojamælk/kokosmælk
2 skiver brød uden skorpe
2 spsk. Mandelsplitter
lidt muskat
Ingredienser:
til 4 pers
100 g tørrede abrikoser
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt paprika
1 tsk. stødt gurkemeje
½ tsk. stødt kanel
½ g safran
125 g Puy linser (eller grønne linser, der dog skal udblødes)
2 spsk. tomatpuré
¾ l. bouillon
1-2 tsk. chilipasta (Harissa)
2 gulerødder
2 kartofler
1 squash
1 ds. kogte kikærter (175 g tørrede kikærter)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4
1 kilo nye kartofler
½ kilo rødbeder
1 bundt springløg
Herpes provence krydderi
Chilli
Oliven olie ca. ½ dl
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30-40
til 2
Til 2 pandekager. Der bør beregnes 1 pandekage pr. person.
Pandekage:
175 gram mel
1/2 tsk. salt
2 æg
1 1/2 dl. mælk
2 sp. piskefløde (anden fløde kan også bruges)
Olie eller margarine til stegning
Fyld:
1 løg
1 peberfrugt (rød eller grøn)
Evt. purløg
Topping:
Hytteost
Evt. muskatnød
Ingredienser:
til 50 stk
1 kg grønne linser
1 kg porrer i skiver
1 knsp salt
1 kg gulerødder i tern
500 g selleri, tern
1,5 kg æbler, både
125 g valnødder
2½ dl hakket persille
¾ dl valnøddeolie
Marinade:
2 dl balsamisk eddike
2 fed hvidløg
2 spsk. Dijon sennep
1 spsk. Salt
1 spsk. Peber
50 pandekager, små
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 2
200 g pasta
1 løg
200 g champignon
2 håndfulde broccolistykker ca
1-2 fed hvidløg
lidt fløde
salt, peber
timian, paprika, cayennepeber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50-60
til 4
Dej:
75g margarine
200g mel
½ tsk salt
1 æg
1-2 spsk vand
Fyld:
3-4 porrer (ca. 400g)
Vand, salt
1 bæger creme fraiche (18%)
3 æg
1 tsk salt
Peber
2-3 spsk parmesanost
evt pinjekerner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 4
300 g Quorn Fileter
2 citroner, saft & revet skal
3 spsk olivenolie
2 spsk dijonsennep
1 spsk honning
1 tsk salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1½ time
til 4 personer
2 auberginer
4 "små" courgetter
1 rød peberfrugt
2 gule peberfrugter
3 tomater
2 løg
2 fed hakket hvidløg
timian, rosmarin, koriander, basilikum, salt, peber
(helst friske krydderurter)
1 bundt persille
½ dl god olivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 55 min.
til 4 Portioner
50 g. usaltet smør
1 middelstort løg,
4½ dl. basmati ris
5 hele nelliker
5 hele grønne kardemommer
2 stk. hel kanel af ca. 2,5 cm. hver
6½ dl. vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 stk
risottoris (500g til 4 mellem store portioner)
smør
hvidvin
hønseboullion
hakket persille
2 skalotteløg, finthakkede
150 g. friskrevent parmesan (parmesano reggiano)
500 g. blandede svampe (portobello, markchampignon, shiitake, osv osv)
2 stk scorzonerødder eller anden rodfrugt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
- 500 g. Kartofler
- 1 spsk. sukker
- en god sjat timian
- 1 spsk. mel
lidt salt og peber
1 løg
smør og olie
grøntsager fra pose
spinat