Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3
Rugbrød
Andebryst
Rødkålssalat
Smør
Mayonaise
Salt
Peber
Ingredienser:
1 hvidkålshoved
1 passende stykke røget flæsk/bacon
ca. 75 g. sukker
75 g. magarine
salt
rugbrød
smør
sennep
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 12-60 timer
til 2 brød
Ca. 1,5 liter kærnemælk eller andet surmælksprodukt
45 g. havsalt
450 g. skårne rugkerner
340 g. hørfrø
225 g. solsikkefrø
175 g. sesamfrø
350 g. fuldkornshvedemel
400 g. rugmel
75 g. malet/blendet mørkt bagemalt
ca. 100 g. surdej
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Rimelig
1/2 kg Torskerogn. Citron. Mayonaise.Rugbrød. Smør.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
til 3 stk
stegt laks 1 stk. (fx. fra dagen før)
Dild
1 tomat
Ærter efter ønske (helst friske)
Salt/peber
Spinat, En håndfuld
2 spsk mayonaise
Lidt Citron
Rugbrød 3 stk.
Smør
Ingredienser:
Frisk skåret rugbrød
Smør
Nutella
Popkorn
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
til 2 brød
1. Surdej
1 dl. lunkent vand
½ dl. eddike
25 g gær
100 g rugmel
100 g hvedemel
2. Rugbrød
1,25 liter lunkent vand
surdejen + 1/4 pk. gær fra 50 g
1 spsk. groft salt
1 kg. rugmel
ca. 1 kg hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: flere dage
til 2 stk
Surdej 1: (den rigtige, den uden gær)
2 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
2 dl groft rugmel
Massen røres sammen til en rugbrødslignende masse. Læg den i en skål og drys den godt med groft salt. Den skal være helt dækket. Dæk yderligere spanden med plastfolie.
Sæt spanden oven på det varmeste sted i køkkenet i 6-8 dage, afhængig af hvor surt du ønsker dit brød.
Surdej 2: (”snyde-metoden”, den korte vej med lidt gær)
5 g gær
2 dl lunkent vand
1 spsk salt
100 g groft rugmel.
Ingredienserne røres sammen til en tynd vælling. Hæld den over i en skål og dæk med plastfolie. Lad den stå på det varmeste sted i køkkenet i 48-60 timer. Det er vigtigt at dejen har skiftet farve (fra grå til lys gylden)
Opskrift på rugbrød: (2 store rugbrød)
2 dl surdej
2 ¼ l lunkent vand
1 spsk salt
1,3 l skårne rugkerner
2 dl sesamfrø
2 dl hørfrø/blå birkes
2 dl solsikkekerner
2,5 l groft rugmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 timer
til 1 brød
250 g. groft rugmel
150 g. groft grahamsmel
200 g. solsikkekerner
½ l. kærnemælk
50 g. gær
1½ tsk. salt
1 spsk. sirup.
evt hørfrø til pynt.
lidt madolie til brødformen.
Ingredienser:
til 2 stk
1. ætning
1 l lunkent vand
4 store tsk salt
500 g skårne rugkerner
500 g hvedemel
1 portion surdej (1-2 dl)
2. æltning
0,5 l lunkent vand
675 g groft rugmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min
til 4 pers
1 pakke tofu naturel
5 dl olie, smagsneutral
1 tsk salt
1 spsk vineddike el lign
2 ½ spsk sennep, gerne grovkornet
Saften af ½ appelsin
Peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
Pris: 20 kr.
til 1
Et spiseæble
en tsk tørrede brændenælder
½ tsk fennikelfrø
1 tsk røget sydesalt
rapsolie til stegning
2 æg
2 spsk Salade de la Mer, dvs. en blanding af søl, søsalat og purpurhinde, tørret, i mindre flager
2 skiver fuldkornsrugbrød
2 skiver ost
smør til brødet
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5 timer
200 g hel hirse
200 g hirseflager (eller 200 g majs og/eller rismel)
200 g hørfrø (knust)
200 g fintrevet gulerod
100 g maizenamel
3 tsk salt
3 tsk honning
ca. 1 dl vand
Ingredienser:
til 4 personer
2-3 courgetter
2 løg
1 spsk olie
2 dl hvidvin
3/4 L hønseboullion
1/4 L fløde 13%
salt & peber drys
tomater i stimler
bredbladet persille
tilbehør: rugbrød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 80 - 90
Pris: kr meget billig
til 2 stk.
400g fuldkornsrugmel
400g fuldkornshvedemel
200g 3 eller 5 kornsblandning
1 liter kærnemælk
2 pk. gær, (100g)
4 tsk. salt
2 spsk. mørk sirup
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: kr.10
til 2 brød
6 dl rugmel
10 dl hvedemel
1 ts salt
40 gr blød gær
3 spsk olie
2 spsk eddike
5,5 dl vand
Ingredienser:
300 gram surdej
½ liter lunkent vand
1 porter
600 gram rugmel
225 gram hvedemel
2 ½ spsk. salt
1 kg. blandet korn
1 liter kogende vand.
Ingredienser:
2 skiver rugbrød
10 gr. smør
2 tsk. maltsirup
Ingredienser:
Røget laks
Philadelphia eller anden flødeost naturel
Rugbrød med eller uden kerner
Kapers
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 10 portioner
Majssuppe
2 løg
5 stængler bladselleri (125 g)
5-6 kviste timian eller 1 tsk. tørret
50 g smør
1 tsk. paprika
2 poser frosne majskerner (800 g)
11⁄2 l letmælk
1 spsk. groft salt
friskkværnet peber
400 g kyllingebryst (kyllingefilet)
Sprøde rugbrødschips
500 g rugbrød
hakket persille til drys
Drys med hakket persille.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 ½ time
til 6-8 prs.
6 æggeblommer
200 g. sukker
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakao
1½ tsk. bagepulver
250 g. revet rugbrød (uden kerner)
6 æggehvider
Til fyld:
½ l. piskefløde pisket til skum
ca. 100 g. grovhakkede nødder
ca. 100 g. grovhakket chokolade
Ingredienser:
til 20 stk
15 g gær
3 1/2 dl vand
1 dl kærnemælk
2 spsk sirup evt. maltsirup
1 revet gulerod (ca. 75 g)
2 spsk olie
2 tsk salt
200 g rugmel
200 g sigtemel
200 g hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20+ evt. i blødlægning
Pris: 30kr.
til 4
350 g rugbrødsrester
1 1/4 l. vand
2 hvidtøl a 33.cl (1,7%)
100 g sukker
flødeskum til pynt
Ingredienser:
Start med:
350 gr. rugmel
150 gr. fuldkornshvedemel
50 gr. gær
3 tsk. salt
300 ml.lunken vand
2 spsk. maltekstrakt (købes i helsekostbutik)
4 spsk. Mørk sirup
efter 4 timer tilsættes:
350 g. rugmel
150 gr. fuldkornshvedemel
470 ml vand
Ingredienser:
50 gr. gær
1 ltr. lunkent vand
2 spsk. groft salt
1 spsk. sirup
evt. lidt kulør
350 gr. knækkede rugkerner
800 gr. rugmel
500 gr. hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Kan ikke huske!
Pris: ?
til Ca. 20 stk.
50 g gær
1½ dl lunkent vand
2 dl kærnemælk
2 dl havreklid
1½ tsk salt
250 g groft rugmel
ca. 200 g sigtemel
Ingredienser:
til 4 personer
2 skiver rugbrød
4 soltørrede tomater i olie
74g ligth flødeost naturel
1 spsk klippet dild
4 skiver røget laks
8 friske aspargs
pynt:
mere dild
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Surdej:
· 150 g groft rugmel
· 2 dl yoghurt naturel
· 10 g gær
· 1 tsk salt
1 dag:
1 portion surdej røres ud i :
· 1½ ltr vand (lunkent)
· 6 tsk salt
· 600 g knækkede rugkerner
· 450 g groft rugmel
· 450 g hvedemel
2 dag:
( tag 400 g dej fra til næste gang, skal bruges senest 3 uger efter)
· 850 g groft rugmel
· ½ ltr vand (lunkent)
· 4 tsk salt
Ingredienser:
50 g gær
6 dl lunkent vand
1 spsk. salt
1 spsk. sirup
375 g rugkerner eller fuldkornshvedemel ( 6 dl )
375 g rugmel ( 6 dl )
Ca. 250 g hvedemel ( 4 dl )
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Et par timer
Pris: kr.Billig
50 g gær. 1 dl. Vand. 4 dl. Kærnemælk. 250 g Rugmel. 1 1/2 tsk. Salt. ca. 350 g Sigtemel.
Ingredienser:
til 1 stk
Surdej:
3 dl vand
5 g gær
1 tsk salt
1 tsk honning
300 g rugmel
Dag 1 :
1 portion surdej
7½ dl lunkent vand
1 spsk groft salt
375 g rugmel
375 g hvedemel
Dag 2 :
500 g knækkede rugkerner
2½ dl vand
2 tsk salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½ time
En færdigblandet rugbrøds blanding.
1.
1 dl pinjekerner
1 dl tranebær
1 dl vand ekstra
eller
2.
1 dl valnødder
1 dl rosiner
1 dl vand ekstra
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 4½time
til 1 stort brød
150 g knækkede/skårne rugkerner
3½ dl kogende vand
25 g gær
2½ dl kærnemælk
2 spsk sirup
1 tsk salt
300 g groft rugmel
350 g hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 min.
til 1 person
1 skive rugbrød (din egen favorit)
Det tørre hvide fedt fra lammekødet
Margarine
Lidt salt eller Knorr
Ingredienser:
til 4 personer
4 skiver rugbrød
3 spsk kvark
1½ spsk pesto
100g frisk mozzarella
3 bøftomater
4 skiver pastrami
pynt : friske basilikumblade
Ingredienser:
til 2 brød
75 g gær
1 dl lunkent vand
0,5 l fromage frais
1 tsk salt
50 g smeltet mørk chokolade
400 g rugmel
500 g hvedemel
75 g pinjekerner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 4 dage
til 2
1 dag - surdej :
5 g gær (1/10 pakke)
(gæren skal ligge 1 – 2 døgn ved stuetemperatur inden brug)
2 del vand , 40 g
100 g groft rugmel ( ca. 2 dl )
1 tsk groft salt
3. dag – Grunddej :
1 portion surdej
1 liter vand 40 g
½ liter kærnemælk
1 kg groft rugmel
500 g knækkede rugkerner
1 spsk sirup
2 spsk groft salt
4. dag – færdig dej :
500 g knækkede rugkerner
½ liter kogende vand
20 g gær
1 spsk vand
1 portion grunddej
500 g groft rugmel
Ingredienser:
til 4 personer
4 skiver rugbrød
guacamole:
1 avocado
2 spsk syrnet fløde
1½ tsk citronsaft
1.2 fed hvidløg
et par dråber tabasco
lidt salt
Pynt:
3 skiver bacon
2 bøftomater
1/2 hakket rødløg
1 spsk. hakket syltet agurk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 2
1 stor tomat
3-4 æg (3 store eller 4 mellem)
1 dåse tun
Karry
Sukker
2-3 spsk Fromage Frais
2 stykker rugbrød
Ingredienser:
til 1 stk
1-1,5 kg rugkerner, hele eller knækkede
2+1 spsk salt (eller efter behag)
lidt tørgær (eller alm. gær)
1 L kogende vand
1 L kærnemælk
rugmel
'Fuglefrø' efter behag
Ingredienser:
til 4 personer
4 skiver rugbrød
2-3 hård kogte æg
1 spsk. letmayonnaise
2 spsk. creme fraiche 18%
1 tsk. mild karry
lidt salt
pynt:
2 røde peberfrugter
1 bakke solsikkespirer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5 timer
200 g hel hirse
200 g hirseflager (eller 200 g majs og/eller rismel)
200 g hørfrø (knust)
200 g fintrevet gulerod
100 g maizenamel
3 tsk salt
3 tsk honning
ca. 1 dl vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
til 2 personer
5 skiver "fast" rugbrød
olivenolie (ca.1dl)
hvidløg
persille
150g bacon i tern
Ingredienser:
3 æg
175 g sukker
125 g revet rugbrød
1 spsk hvedemel
1 spsk kartoffelmel
1 spsk mørk kakao
1 tsk bagepulver
75-100 g hakkede nødder
Fyld:
175 g dybfrosne bær, fx hindbær
eller 1 ds ananas i stykker
½ liter piskefløde
100 g reven mørk chokolade eller chokoladeknapper i forskellige farver
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i rugbrød opskrifter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: flere dage
til 2 stk
Surdej 1: (den rigtige, den uden gær)
2 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
2 dl groft rugmel
Massen røres sammen til en rugbrødslignende masse. Læg den i en skål og drys den godt med groft salt. Den skal være helt dækket. Dæk yderligere spanden med plastfolie.
Sæt spanden oven på det varmeste sted i køkkenet i 6-8 dage, afhængig af hvor surt du ønsker dit brød.
Surdej 2: (”snyde-metoden”, den korte vej med lidt gær)
5 g gær
2 dl lunkent vand
1 spsk salt
100 g groft rugmel.
Ingredienserne røres sammen til en tynd vælling. Hæld den over i en skål og dæk med plastfolie. Lad den stå på det varmeste sted i køkkenet i 48-60 timer. Det er vigtigt at dejen har skiftet farve (fra grå til lys gylden)
Opskrift på rugbrød: (2 store rugbrød)
2 dl surdej
2 ¼ l lunkent vand
1 spsk salt
1,3 l skårne rugkerner
2 dl sesamfrø
2 dl hørfrø/blå birkes
2 dl solsikkekerner
2,5 l groft rugmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 ½ time
til 6-8 prs.
6 æggeblommer
200 g. sukker
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakao
1½ tsk. bagepulver
250 g. revet rugbrød (uden kerner)
6 æggehvider
Til fyld:
½ l. piskefløde pisket til skum
ca. 100 g. grovhakkede nødder
ca. 100 g. grovhakket chokolade
Ingredienser:
1 hvidkålshoved
1 passende stykke røget flæsk/bacon
ca. 75 g. sukker
75 g. magarine
salt
rugbrød
smør
sennep
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20+ evt. i blødlægning
Pris: 30kr.
til 4
350 g rugbrødsrester
1 1/4 l. vand
2 hvidtøl a 33.cl (1,7%)
100 g sukker
flødeskum til pynt
Ingredienser:
3 æg
175 g sukker
125 g revet rugbrød
1 spsk hvedemel
1 spsk kartoffelmel
1 spsk mørk kakao
1 tsk bagepulver
75-100 g hakkede nødder
Fyld:
175 g dybfrosne bær, fx hindbær
eller 1 ds ananas i stykker
½ liter piskefløde
100 g reven mørk chokolade eller chokoladeknapper i forskellige farver
Ingredienser:
til 2 stk
1. ætning
1 l lunkent vand
4 store tsk salt
500 g skårne rugkerner
500 g hvedemel
1 portion surdej (1-2 dl)
2. æltning
0,5 l lunkent vand
675 g groft rugmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 timer
til 1 brød
250 g. groft rugmel
150 g. groft grahamsmel
200 g. solsikkekerner
½ l. kærnemælk
50 g. gær
1½ tsk. salt
1 spsk. sirup.
evt hørfrø til pynt.
lidt madolie til brødformen.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 12-60 timer
til 2 brød
Ca. 1,5 liter kærnemælk eller andet surmælksprodukt
45 g. havsalt
450 g. skårne rugkerner
340 g. hørfrø
225 g. solsikkefrø
175 g. sesamfrø
350 g. fuldkornshvedemel
400 g. rugmel
75 g. malet/blendet mørkt bagemalt
ca. 100 g. surdej
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 80 - 90
Pris: kr meget billig
til 2 stk.
400g fuldkornsrugmel
400g fuldkornshvedemel
200g 3 eller 5 kornsblandning
1 liter kærnemælk
2 pk. gær, (100g)
4 tsk. salt
2 spsk. mørk sirup
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Surdej:
· 150 g groft rugmel
· 2 dl yoghurt naturel
· 10 g gær
· 1 tsk salt
1 dag:
1 portion surdej røres ud i :
· 1½ ltr vand (lunkent)
· 6 tsk salt
· 600 g knækkede rugkerner
· 450 g groft rugmel
· 450 g hvedemel
2 dag:
( tag 400 g dej fra til næste gang, skal bruges senest 3 uger efter)
· 850 g groft rugmel
· ½ ltr vand (lunkent)
· 4 tsk salt
Alle rugbrød opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler opskrifter med rugbrød i kategorien rugbrød opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.