Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 60
til 4
1 dåse hakkede flåede tomater
400 g. skrællede kartofler skåret i 2 cm store tern
3 spsk. Olivenolie
1 rød peberfrugt skåret i strimler
1 hakket løg
100 g. røget (serrano) skinke
150 g. tynde skrællede asparges
100 g. ærter
100 g. fine bønner
2 spsk. Tomatpuré
1,25 dl vand
Salt og peber
4 æg
100 g. chorizo, i tynde skiver
2 spsk. Hakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 150
til 4
1 pakke bacon i tern
4 spsk. smør
½ kg snittede løg
750 g. skært oksekød skåret i store tern.
Bouquet garni (laurbærblad,timiankvist og persillekvist)
2 spsk. mel
1 Biere blonde (evt. Leffe blonde)
1/4 l oksebouillon
1 tsk. sukker
1 spsk. vineddike
1 fed finthakket hvidløg
1 tsk. tørret timian
Salt og peber
2 spsk. hakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 t.
Pris: 50 kr.
til 10 pers.
2,5 dl. vand,
1 1/4 l. mælk,
200 g. grødris,
1 stang vanilie,
150 g. mandler,
3 spsk. sukker
7 dl. piskefløde,
4 cl. sherry
Ingredienser:
600 g småkød, kalv eller okse
2 store løg i skiver
2 gulerødder i skiver
1 lille hvidkål i fine strimler
3 spsk karry, stærk
salt og peber
1 ds flåede tomater
evt lidt vand
30 g margarine til bruning
Ingredienser:
til ca. 5 pers.
Lammekølle
3 fed hvidløg
salt & peber
Glasering:
2 tsk. mørk farin
2 tsk. ribsgele
1 tsk. vineddike
Lidt nelliker
Ingredienser:
til 2 stk
Pizza dejen:
10 g gær
2 dl lunken vand
150g durummel
150g Tipo 00 hvedemel
2 spsk. olivenolie
½ tsk salt
Tomatsaucen:
½ ds. flåede tomater
½ hakket løg
2 tsk. oregano
1 fed hvidløg
salt, peber og sukker efter smag
Italiensk salami
frisk basilikum
pinjekerner
1 pose mozzarella
Revet ost, mængde efter smag men minimum 150 gr.
evt. tørret oregano
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Lam skåret i 2 cm stykker
Peberfrugt i 2 cm stykker
træspyd
olie
timian
Ingredienser:
Rigtig klamme Halloween småkager
(ca. 25 stk. i mellemstørrelse)
200 g blødt smør
200 g sukker
1 stort æg (pisket let sammen)
400 g hvedemel (plus ekstra til æltning og udrulning)
Smagsvariationer du kan vælge imellem:
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 pose brunkage pulver
- Revet skal af 1 økologisk citron
- Revet skal af 1 økologisk appelsin
- Erstat 50 gram af melet med 50 gram kakao
Ingredienser:
til 4 personer
500 g hakket lammekød evt. blandet med hakket okse.
1 æg
1 fed hvidløg
1 lille revet løg
2 skiver tørt hvidt brød uden skorpe
1 tsk salt
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
peber
lidt hakket persille
1 kg kartofler
evt. rød peber
timian
havsalt
olie eller smeltet smør
evt. sesamfrø
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 ½ time
til ca.4 prs.
1 lammekølle eller bov, gerne udbenet.
salt og peber
evt. 1-2 fed hvidløg skåret i snitter
ca. 3 spsk. sennep
3-4 spsk. hakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min + stegetid
til 6-8 pers
tomatpesto:
150 g soltørrede tomater i olie gerne med hvidløg ol
olivenolie
150 g peanuts (eller pinjekerner efter smag)
3 stilke frisk rosmarin
4 fed hvidløg
2oo g flødeost naturel
et bundt persille (evt bredbladet)
3 små lammeslag (ryg)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Ca. 60
til 2 prs.
1 lammeculotte ca. 0,5 kg.
2 fed hvidløg skåret i snitter
½ - 1 tsk. tørret rosmarin
½ - 1 tsk. tørret merian
1 tsk. groft salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1½ time
til ca 4 pers.
lammeculotte:
2 lammeculotter ca. 5-600 g.
salt peber
hvidløg.
kartoffelfad:
ca 1½ kg. kartofler
2 fintsnittede løg
3-5 fed hvidløg (efter smag)
2½ dl piskefløde
2½ dl. lammebouillon (eller evt. grønsags)
revet muskatnød
oregano
salt og peber
evt. et par smørklatter.
champ. og snackpeber:
ca. 3-4 snackpeber- skåret i strimler
250 g. champ. skiveskåret
1 spsk. olie
knorr kød og grill kryd.
Ingredienser:
til 6
2000 G LAMMEKØLLE
2 FED HVIDLØG
4 STILKE PERSILLE
2 TSK SALT
3/4 L VAND
PEBER
KULØR
EVT.MELJÆVNING
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 2 timer.
til 4-6 prs.
1 lammekølle ca 2 kg. (gerne udbenet)
3-4 fed hvidløg skåret i snitter
ca. 1 tsk. tørret rosmarin
ca. 1 tsk. tørret merian
ca. 2 tsk. groft salt
peber.
Lidt smør
Kartofler i skiver ( efter appetit)
3 rødløg i tern ( eller alm. løg)
ca. 2 dl. ærter (optøede)
ca. 2 dl. vand ( evt. lys bouillon)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 timer
Pris: kr.Rimelig
1 Lammekølle uden ben. 1-2 Fed hvidløg. Salt & peber. Kartofler. 2-3 Løg. 2 Fed hvidløg. 1 bdt. Hakket persille. 2 Kviste merian. 1 Kvist frisk rosmarin. 4 dl. Hønseboulion.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 45 min.
til 2-3 prs.
5-6 kartofler skåret i både
2-3 gulerødder i store stave
1 løg i både
ca.150 g. champignon i kvarte
1 bæger fetaost smuldret
ca. 200 g. stegt lammekølle i tern
lidt fedtstof til svitsning
1½-2 dl. hvidvin
salt, peber og evt. lidt rosmarin og merian
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ?
til ?
1 stort lammeslag 3/4-1 kg.
3 tsk. salt
1 tsk. peber
½ tsk. sukker
ca. 2 bundter persille
1 lille kvist tørt/frisk rosmarin
2-3 fed knust hvidløg
3 blade husblas
Ingredienser:
Ca.2 spsk tørret mynteblade i bitte små stykker ell. Finthakket frisk mynte.
½ dl. Hvidvinseddike
40 gr. Sukker
½ tsk. salt
1 spsk. vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: hævetid+15
til 2
Dej:
10 g gær
2 dl lunken vand
150g fuldkornsdurummel
150g hvedemel
2 spsk. olivenolie
½ tsk salt
Tomatsauce:
½ ds. flåede tomater
½ hakket løg
2 tsk. oregano
salt, peber og sukker efter smag
Fyld:
ca. 100 gr. salami
ca. 150 gr. Revet god Ost i strimler
1 bundt frisk basilikum
10 cherry tomater
1 rulle gedeost (fx. fra Netto)
Ingredienser:
til 4 pers.
1 portion risengrød kogt af:
1 L sødmælk
125 g grødris
kornene fra 1 st. vanille
Risengrød blandes med:
75 g smuttede, hakkede mandler
2 1/2 dl piskefløde (flødeskum)
Lidt Sukker efter smag
Ingredienser:
til 10 prs.
2,5 dl. vand
1 1/4 l. mælk
200 g. grødris
1 stang vanilie
150 g. mandler
3 spsk. sukker
7 dl. piskefløde
appelsin/chili sauce:
12 gode søde appelsiner skæres ud i fileter
1½ liter appelsinjuice (evt. friskpresset)
2 dl. rørsukker
Chili efter hvilken styrke man vil have
Ingredienser:
Denne opskrift--er ment som en ide til hurtig "genvejsmad"
lidt røget lammekølle
flødestuvet spinat ( her færdigkøbt--frossen)
Fettuccine Roso--røde båndnudler
midelhavsspec.--(marinerede peber-hvidløg, oliven soltørrede tomater --kryd.)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 t.
Pris: 50 kr.
til 4 pers.
2 dl. vand,
2 dl. grødris,
1 l. skummemælk el. minimælk,
1 bæger Fromage frais,
1 stang vanillie,
1 spsk sukker el. lidt sødemiddel,
15-20 hakkede mandler,
kirsebærsauce fra rynkeby el. den gamle fabrik
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4
1 lille rødt løg
1 rød chili
Knivspids jorden nelliker
½ tsk. fennikel frø
½ tsk. rosa peberkornene (eller hvidt, hvis pink er utilgængelig)
1 tsk. gurkemeje pulver
Mellemstort bundt mynte
Salt
Olivenolie eller jordnøddeolie
350 g hakket lammekød
1 æggeblomme
200 g yoghurt naturel
1 lime
Ingredienser:
til 4 pers.
200 g. risotto ris
1 liter sødmælk
1 vanilje stang
½ liter fløde
4 spsk. sukker
Citronskal
150 g. mandler (evt. Marcona-mandler)
1 glas amarena kirsebær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1440+480
til ca. 55
Til marinaden.
12 kilo udbenet lammekøller, eller lammekød, skåret i mellemstore stykker,
10 medium ancho chili vaskes, frø fjernes, ristet let, og lægges i blød i varmt vand (eller tilsvarende chile pulver)
5 røde Morita chile er behandlet som ovenfor
5 avocado blade
1 tsk. allehånde
½ kanelstænger store (10 cm)
½ L. vand (du kan bruge det, fra chilier i vandbad)
Salt efter smag.
Til grillen:
1 olietønde se (http://www.roegeovnens-venner.dk/)
3 store sække grill kul.
En støbejernsgryde, med plads til 10 L. indhold (eller en gryde der kan tåle grill)
10 liter vand
2 mellemstore løg, fint hakket
5 fed hvidløg, finthakket
200 g. kikærter
30 til 50 gram vasket Morita chile eller chipotle chile
10 chipotle chile
5 stilke mynte
1 spsk. groft salt eller efter smag
10 ark bananblade (kan købes i asiatiske butikker)
tykt stanniol til indpakning
(Svejsehansker)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4
250 gr. champignon
2 små dåser haricot verde
2 fed hvidløg
1 ½ dl mayonnaise
½ dl fløde
salt
peber
Ingredienser:
4 Entrecoté
2 tsk Madagaskapeber
2 Friske chili
2½ dl Cognak
1 dl Creme fraice
1 dl Boullion
1 dl Fløde 13 %
Salt og peber
Ingredienser:
til 4 pers.
200 g. hvedemel
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
3 dl. sødmælk
3 æg
80 g. smør (smeltet)
Til flambering (til en Crepe (pandekage))
½ dl. Sukker
½ spsk. Appelsinskal
1 dl. Appelsinsaft
Grand marnier
10 stk. Smuttede hakket mandler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4-5 pers.
800 g. lammebov eller magert bryst
smør eller olie til stegning
300-400 g. skalotteløg i halve eller kvarte
2 peberfrugter i grove strimler
600-800 g. kartofler i skiver
1 stor aubergine i tynde skiver
5-6 store tomater i tykke skiver
salt/peber/tørret oregano
finthakket hvidløg efter smag
2 dl. tør hvidvin
2 dl. lys bouillon
hakket persille til at drysse over
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min.
Pris: 100 kr.
til 4
1 l Vanillieis,
4 små modne bananer,
2 spsk smør,
2 spsk brun farin,
1 spsk banalikør el. anden likør,
1 dl mørk rom
Ingredienser:
til 4 pers.
1 l vannilie is
4 små modne,men faste bananer
2 spsk. smør
2 spsk. brun farin
1 spsk bananlikør ellr anden likør
1 dl mørk rom
Ingredienser:
til 4
figner 2-4 styk per person; helst friske
piskefløde, 1/4 liter
vanillestang, 1 stk.
mørk chokolade, cirka 20 g
smør, 1 spsk
cognac eller whisky, 1/2-1 dl
sirup, honning eller sukker, 1-3 tsk (efter smag)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 timer
Vanilleis
50g knuste cornflakes
1æg
cona
Ingredienser:
til 4
4 Stk. Hakkedrenge a 300 g.
lidt smør til stegning
Whisky Sauce :
10 grønne peberkorn
1 løg
salt
2 dl.piskefløde
2 dl.oksebouillon
2 dl. whisky
Rosti Kartofler :
400 g. kartofler
1 løg
smør
3 dl reven ost emmentaler
Garniture:
300 g grønne bønner
150 g.cherrytomater
1 rødløg skåret i kvarte stk.
Ingredienser:
til 4 personer
1 kg nakkekam
25 g smør
salt og peber
1 flaske øl
2 dl bouillon
3 store løg
3-4 store kartofler
3-4 gulerødder
250 g broccoli
hakket persille
Tilbehør: groft brød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 30 min
til ca. 10 stk.
150 g. margarine
2½ dl. mel
4 spsk. vand
sukker til udrulning
Portvinscreme:
5 spsk. margarine
5 spsk. flormelis
5 spsk. kakao
3 spsk. portvin
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
750 g. skært kød (fx. lam, svin- eller kalvekød) evt. en blanding
2 løg
2 peberfrugter
8 cherrytomater
250 g. champignoner
Marinade:
5 spsk. olie
3 spsk. citronsaft
1-2 fed hvidløg
friske mynteblade
friske timianblade
Ingredienser:
til 4
1 Kg. Kartofler i skiver maks. 3 mm tykkelse
1 Fed Hvidløg
3 Æg
2½ Dl. Creme Fraiche 38%
2½ Dl. Sødmælk
Frisk revet Muskat
salt og peber
Evt. 1 Squash i skiver 3 mm tykke eller Spinat, klargjort.
Ingredienser:
til 4 pers.
8 lammekoteletter ( ca. 2 cm tykke )
Evt. margarine
½ tsk. rosmarin
½ tsk. peber
1 tsk. salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Tilberedningstid : Ca. 1 1/2 time.
til 4
500 g benfri lammekød fra bov eller Hals
smør eller margarine
5 løg
2 spsk fintklippet dild
1/4 tsk peber
1 tsk salt
3 dl vand eller bouilion
saft af 1 citron
1 spsk maizena
1/2 salathoved
Ingredienser:
til 4 personer
200 g pasta
1 glas kalamata oliven
1 glas feta i olie med krydderier
1 rød peber
1 grøn peber
1 gul peber alle skåret i tern
2-4 tomater, skåret i skiver
1 salatløg, skåret i tynde ringe
1 pak. skinketern
Dressing
1/2 dl Belloliva olivenolie
4 spsk. vineddike
1 spsk. Grand Menu dijonsennep
Frisk timian
Ingredienser:
Karrydjævle
Kinesisk, Lam
lammekød
hvidkål
skalotteløg
hvidløg
ingefær
gul ingefær
blå ingefær
frisk rød og grøn chili
kartofler
gulerødder
tørret chilipulver
kasavanød
sukker
salt
eddike
olie
vand
Ingredienser:
til 4 personer
1 stor lammebov skåret i tern, benet skal også bruges
1 kg blandede rodfrugter skåret i grove stykker
Salt og peber
Vand
7 røllikestilke
Til saucen:
1 dl fløde
50 g smør
1 bdt persille
Salt og peber
Mel
Lidt citronsaft
Ingredienser:
til 4 personer
400g lammekød uden fedt & sener - fx fra kølle
4 hakket hvidløg
2 tsk knust spidskommen
2 tsk knust koriander
2 tsk paprika
½ tsk safran
2 finthakket rød chili
saft af 1 citron
2 spsk olivenolie
2 peberfrugter i strimler, gerne 2 farver
1 løg i strimler
2 stængler blad selleri
2 spsk tomatpure
Couscous pilaf:
200g couscous
1 bundt forårsløg i strimler, , hvidt & grønt hver for sig
2 tsk olivenolie
2 laurbærblade
revet skal af ½ citron
200g fine grønne ærter ( evt frosne )
1 dl fintsnittet mynte
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ?
til ?
5-6 lammekoteletter
5 gulerødder
3 porrer
2 løg
75 g smuttede mandler
1 kop rosiner
1 tsk kanel
1 spsk ingefær
1 spsk honning
2 fed hvidløg med skræl
salt
peber
Ingredienser:
til 4 pers
500 g skært lammekød
olie
1-2 løg
3 fed hvidløg
3 tsk vindaloo masala
1 l yoghurt
kartofler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time.
til 6-8 pers.
500 g magert lammekød, skåret i tern
2 løg finhakket
2 gulerødder, i tern
2 stilke bladselleri, skåret i tern
425 g hakkede tomater på dåse
2 liter oksekødsbouillon
500 g fusillipasta
friskhakket persille til servering
Ingredienser:
til 6 personer
Lammebovkølle
Salt
Friskkværnet peber
1 tsk. tørret rosmarin
50 g smør
2 fed hvidløg
Ingredienser:
til 2
2 lamme culotter
1 bundt rosmarin
3 fed hvidløg
3ss olivenolie
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ?
500 g lammekød, kølle eller bov
MARINADE:
1/2 dl olie
1 spsk citronsaft
1 tsk timian
1 laurbærblad
1 kvist rosmarin
salt og peber
RISTEDE GRØNTSAGER:
4 tomater
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
3 løg
2 courgetter
1 aubergine
olie til stegning
salt og peber
1 drys rosmarin
Ingredienser:
til ca. 20 stk.
500 g lammefars
2 æg
1 dl hvedemel
1 dl mælk
1 løg, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
½ tsk. oregano
100 g feta, groft hakket
50 g soltørrede tomater, fint hakket
olie til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 minutter
til ca. 20 små
500 g hakket lammekød
1 løg, blendet
2 fed hvidløg, blendet
¼ tsk. Allehånde
½ tsk. Kanel
2 tsk. Oregano
3 skiver franskbrød uden skorpe
2 dl fløde
salt og peber
Ingredienser:
500 gr. hakket lammekød
salt - peber
1 revet løg
2 fed hvidløg, hakkede
2 æg
1 dl. mel
1 dl. hakket fetaost
5-6 finthakkede sorte oliven
ca. 1 dl. mælk
olie/smør til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 14 timer
1 udbenet lammebov
2 fed hvidløg
½ kg hvide bønner
2 spsk. smør
2 dåer tomater
2 løg
½ kg gulerødder
skallen af en halv appelsin
lidt rosmarin
salt, peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 180
til 2-3
Lammehalssteg
1/2-3/4 ltr Ale - mørkt øl
3-4 fed hvidløg
4-5 kviste frisk rosmarin
salt og peber
sause
Øllet fra stegen
evt. lidt lammeboullion
evt. lidt vand
meljævning
Ingredienser:
til 4 pers.
1 lammekrone med 8 koteletter
8 artiskokbunde
225 g perleløg
250 g dybfrosne ærter
4 blade mynte
olie
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
til 4 pers.
1 kg. Lammekølle uden ben.
Marinade.
1 dl. Olivenolie
1½ spsk. Citronsaft
1 tsk. Oregano
1 fed hakket hvidløg
lidt frisk kværnet peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 timer
Pris: 300-350.kr
til 4-6
1 udbenet lammekølle 2,5 kg. kartofler 5 spsk. solsikke olie salt, peber, hvidløgssalt, frisk hvidløg, 1.bndt. persille, vand og smør.