Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 70kr.
1 chorizo af mellemstærk type (spansk pølse)
200gTørrede figner
2 spsk. Koldpresset jomfruolivenolie
½ bundt Bredbladet persille
Lidt flydende honning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 35
til 4
4 store Rødspættefiletter
1 æg
1 håndfuld rasp
salt og peber
1 lille pose små kartofler
1 bdt persille
4 dl mælk
1 bouillonterning
smør og mel
Citron
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 60
Pris: middel
til 3-4 pers.
Farsen:
500 gr. Hakket fisk (feks. torsk og kuller)
1 stort løg
Frisk chili efter smag
salt/pepper
en skvæt danskvand
ca. 5 spise ske fulde mel, rasp eller havregryn
Persille Sovs:
en halv Liter skummetmælk
almindelig mel eller maizena
en stor håndfuld frisk persille
Salt/pepper
Andet:
100 gr. kartoffel pr. person
200 gr. gulerod pr. person
1 - 2 grønne pepperfrugter
et bundt forårsløg
2 citroner
Ingredienser:
2 stk kalkunbryster (ca. 2 kg)
3 pk bacon i skiver
god portion hakket persille
stegemargarine
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
Pris: kr.Billig
1 pakke Kærgåren. 1-2 fed Hvidløg. 1 Bundt persille.Eller dybfrost Persille.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 ½ time
til ca.4 prs.
1 lammekølle eller bov, gerne udbenet.
salt og peber
evt. 1-2 fed hvidløg skåret i snitter
ca. 3 spsk. sennep
3-4 spsk. hakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min + stegetid
til 6-8 pers
tomatpesto:
150 g soltørrede tomater i olie gerne med hvidløg ol
olivenolie
150 g peanuts (eller pinjekerner efter smag)
3 stilke frisk rosmarin
4 fed hvidløg
2oo g flødeost naturel
et bundt persille (evt bredbladet)
3 små lammeslag (ryg)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 25 kr.
1 dl persille
2-3 solo hvidløg
25 gr. pinkekerner
25 gr. parmesanost
50 ml. soya cuisine
½ chili
salt
Lidt saft fra en lime eller citron
Ingredienser:
til 4 personer
1 dl hakkede persille
1 spsk ristede pinjekerner
½ dl frisk revet parmesanost
½ dl olivenolie
salt og peber
Ingredienser:
til 1000
1 bundt bredbladet persille
150 g saltet smør
1 stk. fedt hvidløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
Små Kartofler. Olie. Salt. Persille..
Ingredienser:
til 4-5
1500 gr flæsk i skiver
salt-peber
flæskefedt fra panden (altså helt valgfrit, jeg kan bare ikke lade være, det gir lige det der....:-)
Kartofler
5 dl. minimælk
Meget persille
2 spsk. mel
1 spsk. konc. kalvefond
1 ps. persille fra frost
citronsaft
salt-peber
kartoffelvand
Ingredienser:
ca. ¾ kg stegeflæsk
salt
1 stort bdt. persille( evt. en pk. frossen )
ca. ½ l mælk
50 g margarine
3 spsk. mel
peber
kartofler
Ingredienser:
Pris: ? kr.
til 2-3 pers.
½ kg letsaltet eller fersk stegeflæsk
Persillesauce:
3 spsk margarine
3 spsk mel
4 dl mælk
salt
hvid peber
1 bdt. hk. persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½ time
Pris: kr. 80
til 2 sultne mænd
1 kg røget bacon/stegeflæsk
2 bdt. persille
50 g smør
1 stor slevfuld hvedemel med top
1 liter sødmælk
1½ kg kartofler (så er der i hvert fald nok!)
ganske lidt salt & hvid peber
sølvpapir
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
Stegeflæsk.Salt & peber. Kartofler.Persille.Mel.Smør. Mælk.
Ingredienser:
til 6 pers.
2 dl bulgur
600 g modne tomater
1 stort bundt bredbladet persille
3 forårsløg
1/2 dl. olivenolie
saft af 1 hel citron
3-4 fed hvidløg
1lille rød chili
salt
peber
2 romainesalat eller babysalat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50
til 6
800 g torskefilet
2 tsk salt
½ tsk peber
100 g smør
1 æggeblomme
2 spsk fint hakket persille
1½ dl smuldret hvidt brød
2½ dl tør hvidvin
3 tomater
Ingredienser:
til 4 prs.
Blomkålspuréen:
1 stort eller 2 små blomkålshoveder
ca. 3/4 l grøntsagsvand - helst usaltet
2 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
salt og peber
Persillesky:
3/4 l grøntsagsvand (helst usaltet) eller vand
1 l plukket bredbladet persille, gem stilkene
1 fed hvidløg
en lille klump rigtig smør - min anbefaling er 20-25 g
1 dl hvidvin
4 spsk. reven parmesan - eller efter smag
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4
4 dl vand
15 g gær
salt
500-500 g hvedemel
1 ds flåede/ hakkede tomater
lidt sukker
oregano (smag til)
200 g revet mozarella ost
250 g hakket oksekød
1 æggeblomme
1 dl finthakket persille
1 spsk rasp
lidt revet muskatnød
lidt salt og peber
1 lille løg i tynde skiver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25 minutter
til 2 personer
2 dl bulgur
2 tomater
15 cm agurk
1-2 fed presset hvidløg
3-4 spsk hakket bredbladet persille
Olivenolie
Balsamico
Lime
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min
Pris: 50 kr.
til 1
1-2 skiver Ciabattabrød,
50 g artiskokhjerte fra dåse,
1 tsk citronsaft,
½ tsk oliven olie,
hakket persille,
½ presset hvidløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 4
500g revet gulerødder
1/4 meget fint snittet hvidkålshoved
saften af en appelsin
evt. 2-3 spsk fintsnittet bredbladet persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Persille,halv liter fiskefond - kan koebes hos de fleske fiskehandlere, 2 dl floede, salt og peber.
Ingredienser:
100 gr. usaltet smør, stuetemp.
2-3 fed hvidløg
3-4 spsk. finthakket persille
1 spsk. finthakket purløg
1 nip groft salt - kværnet peber
1 tsk. citronsaft
Ingredienser:
2 makreller á ca. 250 g
Beignet-dej:
2 æggeblommer
1/2 dl vand
1 dl hvedemel
1 dl maizena
1/4 tsk. bagepulver
2 tsk. salt
friskkværnet peber
olie til stegning
Persille-chili pesto:
50 g pinjekerner eller smuttede hakkede mandler
1 rød chili
2 fed hvidløg
1 bundt persille
1 dl god olivenolie
saft af 1/2 citron
salt og peber
Ingredienser:
500 gr. kogte varme pasta skruer
1 bakke bredbladet persille, skyllet
1 -2 spsk. hakket fennikel
1 hakket solohvidløg
1 finthakket rød chili, uden stilk men gerne med kerner
1 porre skyllet og i halve skiver
olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 40kr.
til 4
2 stk. fennikel,
1 bundt bredbladet persille
1 citron
½ dl. olivenolie
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 3-4
5oog hakket kalv og flæsk
1æg
2fed hvidløg
1 lille bundt persille
4 spsk mel
1 1/2 dl mælk
salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time og 15 min
til 4
800g. kalkunbryst
30g.margarine
150g. feta
et bundt persille
bomuldsgarn
1½dl vand
salt og peber
Ingredienser:
Pris: kr.Billig
1 Mørbrad. Persille. Meljævning og lidt fløde. Kartofler. Kulør.Salt & peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min
til 2 personer
300g kartofler (evt. bage kartofler)
25g smør
1 dl. mælk
1 fed presset hvidløg
½ okseboullion terning
salt, peber, muskatnød
hakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min.
til 4 pers.
2 kyllinger ca. 800 g
salt
friskkvaernet peber
2 bdt persille
100 g smor
ca. 1 dl bouillon
SOVS:
ca. 2 dl piskeflode
TILBEHOR:
Smaa pillekartofler, agurksalat, skilt sovs
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Suppe:
600 g. gulerødder, 3 løg (300 g.)
1 fed hvidløg, 2 tsk. raps el. olivenolie
1/2 dl. ris, 1 1/4 dl. bouillon
saft af 1 appelsin, 1-1 1/2 tsk. salt
Persillepesto:
1 bdt. persille, 1 fed hvidløg, 25 g. valnødder
2 spsk. olivenolie, 1 knsp. salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50-60
2 kg hummerhaler
1 pk rigtig smør
2 finthakkede løg
2-3 fed hvidløg
en håndfuld hakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min. + trækketid
til 3-4 pers.
1/4 - 1/3 del meget fintsnittet hvidkål
1 rød peber, i små tern
evt. sorte oliven
marinade:
3/4 dl. olivenolie
1-2 spsk. friskpresset citron/limesaft - eller eddike
1 bundt grofthakket persille
1-2 tsk. rørsukker
salt og peber efter smag
evt. sesamfrø
NB: Denne opskrift er baseret på min hukommelse, så salt og krydderier skal justeres efter smag.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ?
til 2-4 pers.
500g jordskokker
1 dl nøddeolie
1 tsk.
soja
nymalede hvid peber
Persille til drys
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca.½ time
til 4 personer
Gør grønsagerne til suppen klar. Lav suppen og kog den. Blend suppen med piskefløde og smag til. Lav brødcroutonerne.
Du skal bruge
2 løg
1,250 kilo jordskokker
1 spiseske olie
4-6 kviste frisk timian
7½ deciliter vand
½ deciliter piskefløde
Salt
Peber
Persillecroutoner
6 skiver franskbrød
1 spiseske olivenolie
1 lille bundt persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
Kartofler. Persille. Mælk. Muskat. Salt & peber. Smør..
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Små nye kartofler (gerne med skræl )
Olie
salt & peber
Persille
Hvidløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 4
1½ - 2 pakker nix pille kartofler
2-3 røde snackpebre
Bredbladet persille (et par håndfulde)
½ hvidt salatløg i tynde halve skiver
citronsaft
olivenolie
evt lidt finthakket citronmelisse
salt + hvid peber
Ingredienser:
til 4
750 g kålrabi i store tern
200 gr kartofler i små tern
6 dl minimælk
1 bdt persille
1 fed hakket hvidløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 1
1 porre
1½ dl kikærter ra dåse
1 tsk maizena
1 spsk hakket persille
1 spsk vand
1 tsk olivenolie
salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Arbejdstid: ca. 30 minutter Tilberedningstid: ca. 1½ time
til 4 personer
ca 1,5 kg udbenet oksebryst (Spidsbryst)
Til kogning:
1 kg kartofler
2 gulerødder
1 løg
4 fed kvidløq
stilke fra, 1 bdt persille
toppene fra, forårsløgene
1 persillerod
1 stor kvist timian
salt og peber
samt CA. 5 L vand
graniture til retten,:
12 forårsløg
12 små, nye gulerødder
12 Små, Majroer
1 bdt persille
1 kg kartofler
brød
Ingredienser:
2 spsk. smør
ca. 2 spsk. mel
3-4 dl. mælk
hakket kruspersille
hakket bredbladet persille
1/2 tsk. stødt allehånde
1 tsk. hvidvinseddike
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
2 kyllingebryster eller tilsvarende mængde kalkunkød
2 mellemstore fintrevne gulerødder
en lille håndfuld persille
3 æg
1 lille løg
1 fed hvidløg
rasp
1 tsk salt og lidt peber
mel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
500 gr hakket kyllingkød
1 fed hvidløg
10 gr persille
2 æg
1 dl mælk
50 gr mel
100 gr hakket løg
salt og peber
Ingredienser:
- 450 g hakket kyllingekød
- 3 fed hvidløg, presset
- 1 æg
- 1 rødløg, snittet
- 2 stilke persille, hakket
- 2 stilke dild, hakket
- Lidt mælk
- Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
9 Persillerødder,
50 g smør,
En rimelig stor gryde.
Ingredienser:
til 10 personer
Cherrytomater i noilly prat:
½ liter tomatjuice
150 g chalotteløg i tynde både
2 små fed hvidløg i kvarte
l dl tør fransk vermouth, fx noilly prat 1/4 tsk sukker
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
750 g små cherry tomater
5 dl friske basilikumblade (ca. 40 g - 2 potter)
Grillet Polenta:
1 liter vand
250 g minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
100 g smør i små stykker
2 små knuste fed hvidløg
3 tsk groft salt
friskkværnet peber
Persillerodspuré:
1½ liter vand
2 kg persillerødder
1 spsk friskpresset citronsaft
5 dl kviste af bredbladet
persille (ca. 25 g)
evt. 1 dl kogevand
½ liter piskefløde
75 g smør
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
1 ½ kg oksetyndsteg (uden ben - med fedtkant)
25 g smør
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Stegetid for kød: ca 45 min ved 175 grader
Grilltid for polenta: ca 20 min.
Ingredienser:
til 4 personer
1 dansk kalvemørbrad, ca. 800 g
4 dl kalvefond (bouillon)
4 dl piskefløde
1 bdt bredbladet persille
200 g frisk spinat
(ell. dybfrost)
1/2 kg grønne bønner
(eller snitbønner)
saften fra 1/2 citron
evt. lidt frisk merian
2 spsk olivenolie til stegning
2 spsk smør til stegning
salt og friskkværnet peber
1 kg aspargeskartofler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 50 kr.
til 4
Ca. 1 kg stegeflæsk i skiver
rasp
mel
æg
fedtstof
persille
salt
peber
1½ kg nye kartofler
Ingredienser:
1 potte eller bakke bredbladet persille
2 spsk. smuttede mandler
30 gr. parmesanost
ca. 1 dl. olivenolie
1 spsk.citronsaft
groft salt - kværnet peber
Evt. hakket hvidløg
Ingredienser:
Smør
mel
letmælk
parmesan
løgpulver eller blenderet løg
persille
salt
peber
Ingredienser:
til 4 prs.
1½ dl rasp
½ bundt persille
1 stk citron usprøjtet
2 madæbler
4 rødbeder
olivenolie
salt
peber
1 mango
600 g rødspætte- eller isingfilet
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 35
til 4-6
2 bundter kruspersille
friskkværnet salt og peber
1 spsk smør
2 porrer (kun det hvide)
1 stor kartoffel i tern
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 liter god hønsebouillon
1,5 dl fløde
Ingredienser:
150 g bagekartofler
1 porre
3 dl persille
1 spsk olie
3 dl mælk
2 dl vand
salt
og peber
Ingredienser:
til 4
500 g go' pasta, 2 fed finthakket hvidløg, 1 squash i lange TYNDE strimerl, 4 spsk. olivenolie, 1 bdt. persille, 50 g. ristede pinjekerne, salt og friskkværnet peber, 1 ps. mozzarella i skiver, frisk revet parmesan
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 30 min.
Pris: 20-25 kr.
til 4 pers.
1 kg kartofler
75 g smør
1 bundt persille
3 fed hvidløg (efter smag og behag!)
Salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
500 g Oksekød
2 æg
250 g revet ost
Et bundt hakket persille
5 tsk tomatpure
Olie
Mel
Salt & peber