Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: 100kr.
til 4
500 g. skært oksekød
1 ds. flåede tomater
½ l. grønsagsbouillon
2 store løg
½ knoldselleri
4 store gulerødder
3 store kartofler
1 bundt frisk persille
1 spsk. stærk paprika
salt & peber,
lidt smør til stegning
Ingredienser:
Pris: kr.Billig
1 Mørkt rugbrød. 1 Hvidtøl. Sukker. Vand. Piskefløde.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min
til 4 pers
1 dåse asparges
30 g smør
3 spsk hvedemel
¾ liter hønsebouillon
2 dl piskefløde
½ tsk groft salt
hvid peber
evt muskat
400 g kødboller, tøet
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
2 kg. kartofler. 1 Bundt porre. 1/2 l Piskefløde. 1 pk. Bacon. Salt & peber..1 til 1 1/2 l vand..
Ingredienser:
250 g rensede blomkålsbuketter
¼ pillet løg i mindre stykker
2-3 skrællede kartofler i små tern
½ L grønsagsbouillon
½ dl tykmælk
1 tsk majsstivelse
salt og peber
2 tomater skåret i halve
¼ tsk salt
¼ tsk timian
1 tsk olivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 3-4 personer
1 stort blomkålshoved
½ karton cremefine 7%
½ hønseboullion
1 bundt persille
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4
200g friske nye brændenældeskud
1 hakket løg
1 fed hakket hvidløg
2 bouillonterninger
10 g smør
1 liter vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min
til 4 pers
150 unge skud eller topskud og blade brændenælder
1 stort finthakket løg
1 l vand
2 bouillonterninger
Ingredienser:
250-500 g friske champignoner
50 g. smør eller margarine
1 1/4 liter hønse- eller kalvekødsuppe
3 spsk. hvedemel
salt
hvid peber efter smag
2 dl piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4
1 Løg
4 Fed Hvidløg
1 Rød Peberfrugt
1 Chili
1 Spsk. Olivenolie
Salt, peber, paprika, oregano
2 Ds. hk. Tomater
2½ Dl. Fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: 50kr.
til 4
8 store gulerødder
3 løg
2 ds. flåede tomater
1 l. grønsagsbouillon
500ml. sojafløde el. madlavningsfløde
2 spsk. oregano
2 spsk. paprika
smages til med salt, peber og sukker.
smør el. olie til at svitse grønsagerne i.
Servering:
frisk hakket basilikum
flute el. nudler.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4
14 tomater
250 ml Creme Fine 15%
1 l grøntsagsbouillon
En dusk frisk basilikum eller timian
Et laurbærblad
Salt
Peber
Stødt chili
Tørret chili (hvis suppen skal være lidt stærkere)
200 g frosne kødboller
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
2 kg kartofler
1 1/2 dl floede
2 terninger groentsagsbullion
1-2 foraarsloeg
Hvid pebber
Salt
1 tsk malet ingefaer
2 tsk toerret rosmarin
1 tsk Toerret estragon
1/2 liter vand
Cremefrais til servering (eller bacontern)
TIP: 2 porrer kan evt koges og blendes med, giver laekker men mere intensiv smag
Ingredienser:
til 2 pers.
2 store tomater
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
ca. 3-4 gulerødder
200 g. røde linser
1/2 tsk. spidskommen
ca. 1 1/2 l. grønsagsbouillon
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca.30 min.
til 3-4 prs.
3oo g. magert oksefars
3 stilke bladselleri skåret i små stykker
1 dåse flåede tomater
3/4 l. bouillon (vand og terning)
300 g. frosne minniløg
1 spsk. soya
lidt olie til stegning
salt og peber
Pynt:
hakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25 min
2 løg
2 fed hvidløg
50 gr smør
3 spsk karry
1 ds flåede tomater
5 dl bouilion fx grøntsags eller høns
1/4 piskefløde
1 stor dåse ferskner
200 gr rejer - de billige fra frost er helt okay
salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 8
450 gr. laks skået i små tern (andet fisk eller skalddyr kan også bruges)
1 dl. koldpresset olie
75 gram (rigtig) smør
½ dl. Cognac
½ fl. tør hvidvin
1/4 l. piskefløde
1 liter god fiskefond (evt. fra terning)
1 liter grøntsagsfond (evt. fra terning)
2 gulerødder
Det hvide af 2 porrer
3 fed hvidløg
¼ knoldselleri
3 laurbærblade
1 tsk oregano, tørret
1 spsk. paprika
1 dåse hakket tomater
Hjemmerevet god ost
1 Fenikkeltop (tyndestrimler)
1 dl. Perlebyg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 30
til 2 prs.
1 spsk. olie
½-1 tsk. Mild karry
3/4 dl løse ris
3/4 l fiskebouillon vand plus terning.
50 g friskost naturel light Fx Philadelphia
½ spsk. hvedemel
3/4 tsk. groft salt
friskkværnet peber
2 porrer i tynde ringe (ca. 150 - 200 g)
100 g torskefilet i mindre stykker
100 g pillede, kogte rejer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 55
til 4 pers.
500 g. kogte skalrejer
4 kogte jomfruhummere
20 friske blåmuslinger
1 lille løg, hakket, 1 lille gulerod i skiver
1 spsk. smør, 5 dl. vand, 1/2 fennikel i tynde skiver
2 dl. tør hvidvin, 1/2 porre i skiver
1 spsk. smør, 1 fiskebouillonterning
3 dl. piskefløde
salt, 1 nip cayennepeber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: 50 kr.
til 4 pers
1 græskar(hokkaido) eller 1/4 stort græskar,
1 løg,
1 rød peberfrugt,
3 dl. vand,
2 dl. madlavningsfløde el. græsk yoghurt(DDV ellers skiller den),
2 spsk. brunfarin, eller lidt SØD
1-2 tsk. spidskommen,
lidt revet ingefær el. en tørret der koges med,
salt og peber
Ingredienser:
til 2 børn
1/3 hokaidogræskar i tern
1/4 æble i tern
1 kartoffel i tern
1 fed hvidløg
1 stang kanel
1 stk kardemommekapsel (kun kornene derfra)
0,75 l vand
½ dl kokosmælk (fra dåse)
(orme laves af spagetti stykker)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50 min.
Pris: billig
til 1 pers.
Uhm, jeg elsker denne lækre gulerodssuppe. Den smager super godt også kan du næsten ikke finde noget der er både billigere, nemmere og sundere. Rigtig god om vinteren, når det kniber med at få varmen.
100 gr. kartofler i skiver
300 gr. gulerødder i skiver
125 gr. løg i skiver
50 gr. ost
30 gr. brød
1 boullion terning
salt og pepper
Ingredienser:
2 løg skæres i kvarte
1 pk. Bacon i tern
Olie til stegning
1 1/2 L. Oksebouillon
1ds. Hakkede tomater
1dl. Tomatpure
300-500 g. Oksekød/gullashkød i tern
4 kartofler i tern
1 spsk. Paprika
Salt/peber
1 rød peberfrugt i tern
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45-120 min.
til 4 personer
2 løg
1 pakke bacon
Evt. olie til stegning
1½ l vand
1 dåse flåede tomater
3-500 gram oksekød/gullashkød i tern
3 gulerødder
2 laurbærblade
Paprika, salt og peber
½ Knoldselleri
2-3 porrer
4 kartofler
1 rød peber
Reven parmesanost
Persille
Hvidløg
Flûtes
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 3-4
Kan varieres efter hvilke grøntsagerman har.
2 porer
2 nye løg med top
1 lille selleri med top
2 persillerødder med top
3-4 gulerødder
3-4 kartofler
ca. 1 l. bouillon (vand plus terning)
1 god kvist timian
½-1 tsk. karry
evt. 1-2 fed hvidløg.
salt og peber
Til drys:
sprødstegte bacontern.( evt. hakket persille)
Ingredienser:
til 8
2 levende hummer á ca. 400 gram
2 dl. Olivenolie
75 gram (rigtig) smør
1 + 1 dl. Cognac
½ fl. tør hvidvin
½ l. piskefløde
2 l. god fiskefond (evt. fra terning)
2 gulerødder
Det hvide af 2 porrer
3 fed hvidløg
¼ knoldselleri
3 laurbærblade
1 tsk oregano, tørret
1 spsk. Edellsüss paprika
70 gram tomatpuré (1 lille ds.)
Man kan også bruge Snekrabbe, dronningkrabbe, jomfruhummer m.m. hvis man ikke kan få hummer
Ingredienser:
til 2
200 g kyllingekød i skiver 1½ l kyllingefond 4 tørrede, kinesiske svampe (Shop Asia)
1 spsk vegetabilsk raps olie (Shop Asia)
4 fed fintsnittet hvidløg (Shop Asia)
4 snittede forårsløg (Shop Asia)
1 potte hakket koriander med rødder (Shop Asia)
2 spsk fiskesauce (Shop Asia)
100 g tørrede, asiatiske ægnudler (Shop Asia) 1 te ske. Shop Asia’s stærke karry pulver (Shop Asia) 1 te ske. Øst indisk karry pulver (Shop Asia) 10 blade sød basilikum til pynt (Shop Asia)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 100
Pris: 50 kr.
til 4-6
Hovedingrediensen er hvidkål, derfor:
1/4 hvidkål
2 dåser/pakker hak.tomater (gerne m. krydderi)
1 bouillonterning, bedst grøntsagsbouillon
1 peberfrugt
1/2 porre
2-3 gulerødder
2-3 fed knust hvidløg
1/2 tsk knust chilipulver
1/2 tsk paprika
Salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 15 min.
til 4 prs.
½ l. hyldebærsaft
3/4 l. vand
2 æbler skrællede og skåret i tynde både
ca. 2 spsk. maizena udrørt i lidt koldt vand
Fyld/tilbehør:
Tvebakker eller melboller
Ingredienser:
til ca. 6
2 liter fortyndet hyldebærsaft (varmt frugtsuppe virker altid stærkere end kold, så den skal ikke være for kraftig, hvis der skal spares på sukkeret)
sukker efter smag
3 æbler
½ kg
jævnes med 50-60 g kartoffelmel.
Drys:
2 dl havregryn
4 spsk. Smør
2 spsk sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 timer
til 6 personer
¾ kg fintsmittede rabarberstilke
korn af en stang vanilje
lidt tyndskåret skal af 1 usprøjtet lime
250g sukker
1 liter vand.
Syllebub:
2,5 dl piskefløde
75g sukker
revet skal af usprøjtet lime eller citron
eller et bæger mascarpone
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50 min.
til 4 personer
½ kg jordskokker
2 store bagekartofler
7 dl. liter mælk
½ liter hønsefond (eller terning)
salt, peber, muskat, cognac
evt en dl. fløde
1 bundt purløg
½ dl. olivenolie
4 store friske kammuslinger
8 tynde skiver parmaskinke (eller anden røget skinke)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
Suppe
1 porre
1 grøn chili
1 Aubergine
1 fed hvidløg
2 tsk grøn pesto
1 tomat
2 dl ris
1dl kokosmælk
1½ l vand
2 spk rørsukker
Saft af en citron
Karry efter behag
Salt og peber
Citruskødboller
1 tsk spidskommen
1 æg
Revet skal af en citron
500 g oksekød
4 spk rasp
Danskvand
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
Pris: 70kr.
til 4
2 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, knust
1 spsk olivenolie
1 kg kartofler, skrællede og skåret i tern
200g broccoli, skåret i grove stykker, frisk eller frossen.
1 spsk fint hakket frisk timian ( el. 1 tsk tørret)
1 liter grøntsagsboullion, så det dækker kartoflerne.
1/4 l piskefløde
salt og peber
Drys til suppen:
to pakker bacon spørdstegt og knust til drys
Solsikkekerner og græskarkerner stegt i lidt bacon fedt.
Pære el. æbletern med 1 dryp citron el. limesaft vendt i lidt honning.
purløg eller ærteskud til pynt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min.
Pris: kr.20 kr.
til 4-6 pers.
600 gr. Kartofler ( ca. 8 store kartofler )
150 gr. Gulerøder ( ca. 3 gulerøder )
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 stk. Suppe eller grønsags bulion
12 dl. vand.
Ingredienser:
til 4-5personer
1/2 kg. kartofler.
Halvt knoldselleri
1/2 kg. porrer
1 spsk. smør
1 spsk. hakket frisk timian
1 1/2 liter vand
2 pakker god parmaskinke
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4
1 agurk ca. 400g.
1 lille grøn peberfrugt
1 lille løg
1 fed hvidløg
2½ dl creme fraiche 18% (eller andet surmælksprodukt)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15+ kogetid
til 4
1 løg,
2 store gulerødder,
150 g hvidkål,
1 rød peberfrugt,
3-4 fed hvidløg,
4-5 timiankviste,
2 rosmarinkvist,
4 laurbærblade,
3-4 spsk. hakket frisk basilicum,
1 grønsagsboullionterning
knivspids tørret chili,
2 tsk. paprika
½ l. vand
lidt olie,
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4-6 port.
1½ l. grundsuppe --(eller vand og terninger)
en buket broccoli (500 g.)
250 g. champignon.
2 peberfrugter (røde)
2-3 fed hvidløg
½-1 tsk. oregano (tørret)
lidt madolie.
100g. speltfuldkorns båndpasta (eller anden pasta)
evt. salt og peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
3 tomater
2-3 fed hvidløg (alt efter størrelse)
1 løg
1 porre
1 frisk chili
100 gr. tomatpuré
½ dl madlavningsfløde
1 liter bouillon (Bestående af 1 liter vand med 2 opløste bouillonterninger)
10-15 friske basilikumblade (alt efter størrelse)
Karry, rosmarin, sukker, salt og peber
100 gr. pastaskruer/pastasløjfer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4
ca. 2 spsk olie
½ tsk. karry
2 løg
1 porre
1 dåse flåede tomater
1 l. vand plus grøntsagsterning.
1 tsk. basilikum
lidt kogt pasta evt. farvede skruer el. lign.
Lidt kødboller.
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 50kr.
til 4
Ca. 640 g blomkål (svarer til ét stort blomkål uden stok
2 x fond du chef grøntsagsboullion
7 dl kogende vand
125 g kalkun bacon
1 dl creme fine 7%
2 stk Schulstad multi kerne sandwich skiver
1 håndfuld frisk persille
Salt, peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 15-20
500g hakket kalv og flæsk
4 store løg
½ hvidløg
1 håndfuld salt
1½ spsk cayennepeber
1 stor rød frisk chili
1 stor grøn peberfrugt
1 håndfuld frisk ingefær
1 dåse majs á 400g
½ rødkålshoved
½ knoldselleri
4 store gulerødder
2 dåser flåede tomater
vand
Ingredienser:
til ca 5
1-2 stk hokkaido(græskar)
½-1 kg kartofler
1-2 tsk. karrypasta (efter hvor skærk man ønsker den, den er ret mild)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60 min.
til 4 pers.
jomfruhummer skaller fra 1-1½ kg. jomfruhummer
½ liter hvidvin eller 2 dl. noilly prat + 3 dl. vand
3 dl. vand eller fiskefond
1 fed hvidløg
70 g. tomatpuré
2 gulerødder
1/4 knoldselleri
1 porre
1 løg
2 dl. fløde
½ dl. cognac eller brandy
Salt, peber, sukker og citronsaft til at smage til med
evt. smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 50kr.
til 4
4 store tomater
1 stort rødløg
3 fed hvidløg
1 spsk. Grøn jalapenos
1 håndfuld frisk basilikum
3 spsk. Olivenolie
250 g milda fløde 4%
3 spsk. Kalvefond
3 spsk. Ketchup
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 timer ca.
til 4-6 personer
Ca. 800 gram Gullasch kød i tern (culotte/oksecuvette steg eller oksebov kan osse bruges)
2 løg i tern
1-2 rød paprika i store tern
4-6 kartofler
2-4 gulerødder
Paprika pulver efter smag (ca 1-2 spsk), stærk eller mild + lidt røget paprika
salt og peber efter behag
Evt. spidskommen
2-4 fed hvidløg enten knust eller pulver efter smag.
Ca. 1/2 tsk. Chili enten pulver eller 1 frisk hakket efter behag.
1-2 dåser Hakkede tomater + 1/2 ds. Koncentreret tomat
2 Bouillon-terninger
1 stk lille kraftben
vand så det dækker
Evt. Friskost til brug for cremet konsistens
Ingredienser:
7 store løg
smør
1 liter hønsebouillon (terninger)
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 dl hvidvin
salt
peber
Gratinering:
4 skiver hvidt brød (ristet)
2 dl. Ost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: meget billig
til 1½ - 2 liter
300 gr. majs, frosne eller fra dåse
1 dåse hakkede tomater
1-2 spsk smør
1 knivspids chilipulver eller efter smag
ca. 3/4 liter vand
ca. ½ liter mælk eller fløde
1 forårsløg
2 spsk salt
1 tsk sukker
peber efter smag
evt. 1-2 fed hvidløg, men den er pragtfuld uden...
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: 80-100 kr.
til 5-6
1 Pk. Bacon i skiver
1 Løg
4 Fed Hvidløg
1 Chili
1 L. Vand
4 Spisekartofler
4 Gulerødder
2-3 Stænger Bladselleri
½ Pk. Friske Haricots Verts
2 Dåser Hakkede Tomater
Ca. 1 Tsk. Salt (Efter smag)
Ca. ½ Tsk. Peber (Efter smag)
1/4 Pk. Suppehorn/Makaroni (Ca. 250 Gr.)
Ingredienser:
risnudler
grundsuppe
kyllingebryst
frisk chili
hvidløg
forårsløg
frisk spinat
gulerod
bønnespirer
frisk koriander
Ingredienser:
til 4 pers.
1½ l vand
4 tørrede kinesiske svampe (Shop Asia)
1 spise ske vegetabilsk olie (Shop Asia)
4 fed fint snittet hvidløg (Shop Asia)
10 stk. rejer (Shop Asia)
4 snittede forårsløg (Shop Asia)
1 pose hakket koriander med rødder (Shop Asia)
2 spise ske fiskesauce (Shop Asia)
125 g bønnespirer (Shop Asia)
100 g æg nudler eller risnudler / risflager (Shop Asia)
Ingredienser:
til 6
1 broccoli
2-3 ds. hk. tomater
2-3 dl. frosne ærter
2 pk. sliced bacon
2 suppeterninger efter eget valg
salt - peber
1 tsk. oregano
1 tsk. basilikum
200 g. suppehorn
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
Pris: 50 kr.
til 4 pers.
600 g. gulerødder,
1 stort løg,
2 fed hvidløg (presset),
2 spsk. frisk ingefær ( hakket),
2 tsk. stødt spidskommen,
lidt muskatnød,
1 l. grønsagsbouillon,
3 spsk lime el. citronsaft,
1-1½ tsk salt,
lidt peber,
lidt olie til stegning.
Pynt:
En klat creme fraiche el. flødeskum,
lidt hakket forårsløg el. frisk koriander.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Ca. 60
til 4 personer
250 gr Kyllingfilet
2 1/2 Tsk. Karry
1 løg
4 Fed Hvidløg
2 Æbler
1 Porrer
1/2 Chili
1 Dåse Kokosmælk (400 ml)
3 Dl. Vand
2 Stk. Hønsebouillon
1/2 Dåse Vandkastanjer (Ca. 100 gr.)
1/4 Dåse Bønnespirer (Ca. 100 gr.)
Salt, Peber, Massala
Ingredienser:
til 4 personer
150 g løg
2 tynde porrer
30 g smør
300 g skrællede kartofler i skiver
½ l mælk
½ l vand
salt
peber
2 æggeblommer
2 spsk fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30 min.
til 4 prs.
1 stort løg skåret i terninger
1-2 spsk karry (gerne den stærke med chilli)
1 fed knust hvidløg
1 ds. flåede tomater
2 dl fiskebouillon (vand + terning)
1 dl. piskefløde
200 g. frosne rejer
1 lille dåse ferskner
lidt icebergsalat i strimler
ca. 2 spsk olie til svitsning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
Pris: kr.30
til 6
1 spsk olivenolie
4 fed hvidløg
2 løg
5 ml kartofler
6 små/ml gulerødder
1 ps. 625 g.frossen (helst lidt optøet) eller frisk rosenkål
1 tsk timian
friskkværnet peber
1½ l. hønseboullion
1½-2 dl fløde(eller mælk)
1 pk bacon
Ingredienser:
Pris: 50 kr.
til 4
1 løg,
3-4 fed hvidløg (efter smag),
½ spsk. olie,
1 tsk. sukker,
2 spsk. balsamico vineddike,
400g rødbeder, finthakkede,
1 mellem kartoffel finthakket,
1 revet æble,
1 knivspids frisk hakket chili,
1½ l grønsagsbouillion,
salt & peber
pynt: evt en skefuld creme fraiche.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: Ca. 40 kr.
til 4 personer
Ca. 3 dl. grofthakket nye skud af brændenælder, vejbred, tusindfryd, nye skud af skvalderkål og unge bøgeblade
2 pak. bacon
3 fed hvidløg (+/- efter smag)
5 store gulerødder
2 porre
2 løg
3 bladselleri
2 liter vand
1 terning hønsebouillon